Editorial

Falsul prinţ Paul şi falsa vârstă a Prinţesei Lia

Nu e un subiect monden. Sau nu monden în totalitate.

Apariţia şi susţinerea lui Paul Lambrino, autointitulat (cu ajutorul unui tribunal din Teleorman) de România, s-a făcut pe un calapod cunoscut al diversiunii din anii de după 89, un calapod care a funcţionat destul de bine. Să vă reamintesc “schema”.

 

Când a apărut Partidul Naţional Ţărănesc, hop! A luat fiinţă şi Partidul Democrat Agrar, sprijinit de alde Iliescu, pentru a ataca eventualul electorat rural. Şi, trebuie recunoscut, figura a ţinut: PDAR a intrat în Parlament şi l-a impus pe Victor Surdu, un politician din rezerva de cadre a PCR. “Dublarea” PNŢCD  cu PDAR a fost, apoi, completată cu infiltrarea unor tovarăşi de nădejde, securişti de omenie care au adus partidul unde e acum. Adică nicăieri!

 

La fel s-a întâmplat şi cu PNL, brusc a apărut, aşa, ca o ironizare a ideii de mişcare liberală, caricatura numită Uniunea Liberală Brătianu, avându-l în frunte pe depanatorul de televizoare francez de origine română, Ion I. Brătianu, poreclit, imediat după apariţia sa pe scena politică autohtonă, “Brătianu-Cartof”. Asta ca să ne săturăm de Brătieni şi de liberalism. Si  aici, “dublarea” a fost mână-n mână cu infiltrarea care a ţinut PNL aproape de FSN (azi PSD). Până şi Proclamaţia de la Timişoara a fost contrabalansată de ridicola Proclamaţie de la Podul înalt, intrată, acum, în uitare.

 

Tot ceea ce ameninţa stabilitatea sistemului, căruia în 89 i s-a dat doar un uşor refresh, a fost  atacat în oglindă, într-un fel de simetrie. Iar re-apariţia Regelui Mihai în atenţia Românilor a speriat foarte tare sistemul, a constituit o ameninţare cu un potenţial uriaş. De aceea a fost întors din drum dintr-o vizită, în una din cele mai umilitoare scene ale istoriei contemporane. Regele avea ceea ce diriguitorii sistemului nu aveau: legitimitate istorică. De aceea trebuia atacat din toate părţile. Chiar propunându-i-se să candideze la Preşedinţie! Propunere reiterată, înainte de ultimele alegeri prezidenţiale, şi gata să fie aplicată prin Radu Duda, numit Principe.

 

Dar cea mai bună delegitimare a venit în persoana lui Paul Lambrino, fiul lui Mircea Lambrino, urmaş nelegitim al Regelui Carol al II-lea. “Pescuit” din lumea crepusculară europeană, din neant, dar bine reperat de “servicii”, Paul Lambrino a fost cartea cel mai bine jucată de sistem. O fi acela Regele, Mihai de România,  dar, neavând urmaş de parte bărbătească, el e trecutul. Viitorul, dacă România va opta, cumva, prin te miri ce capriciu al Istoriei, pentru monarhie, ei bine, viitorul e “Prinţul” Paul de România.

 

Care prinţ, holtei  târziu, s-a şi însurat cu Lia, devenită şi ea pseudo-prinţesă. Electoratul e sensibil la ideea de familie! Ion Iliescu nu l-a suportat cu nici un chip pe Rege, dar l-a acceptat, bucuros, în preajma sa, pe Paul Lambrino. Acesta e un semn explicit al direcţiei în care lucra sistemul! Paul Lambrino, zis Prins Pol, după cum îşi pronunţă el numele de aristocrat,  e o marionetă care nu ar pune nici o problemă într-o ipotetică monarhie. Ar juca exact după partitură.

 

Dar asta nu este suficient: Prins Pol s-a străduit să aibă şi el urmaşi, să demonstreze că e o (improbabilă dar) posibilă soluţie de viitor, că el are urmaş, nu e ca Regele. încercările cuplului pseudo-princiar de a avea urmaşi au făcut deliciile presei mondene. Dar aceste încercări au ajuns în prelungiri, astfel încât numai minunile medicinei, ale medicinei care au adus în România recordul de cea mai bătrână mamă, au ajutat la naşterea unui băieţel.

 

Cu această ocazie, tot presa mondenă a pus pe tapet problema vârstei la care a născut doamna Lambrino, care, în ultimul timp, a tot fost ajustată: ba 56 de ani, ba 58, ba, chiar, 61! Sursele din maternitate, care au avut acces la fişa medicală, au spus că vârsta reală e 65. Pare un subiect monden, un exemplu de abordare nedelicată a vârstei unei doamne. Dar nu e aşa. Aceasta este doar cireaşa de pe tortul fals al unei false familii princiare.

Publicitate

Comentarii

Genial articolul

thumb down thumb up
marţi, 1 februarie 2011, 19:00
de Alin

Sa speram ca nu va fi cu happy end pentru Prins Pol !
raspunde

Prins Pol

thumb down thumb up
duminică, 20 august 2017, 11:21
de Liviu

Sa speram ca va ramane asa : Prins Pol... ca urmare a afacerilor ilegale si odata Prins, sa ajunga la zdup !
raspunde

adevar

thumb down thumb up
miercuri, 2 februarie 2011, 11:31
de Stoica Rodica

MS Regele Mihai I s-a bucurat si se bucura de legitimitate istorica. In focul celor mai tragice lupte al celui de al doilea razboi mondial.MS Regele Mihai era Regele Romaniei. Iubit si sprijinit cu devotament de popor ,armata si biserica,Regele Mihai a reusit prin taria sa de caracter,diplomatie inalta,lupta politica de valoare sa evite capitularea Romaniei. Regimul comunist a fost impus cu forta Romaniei. Abdicarea MS Regelui Mihai s-a facut ilegal sub presiunea noului regim impus din afara tarii. Sub amenintarea pistolului si al uciderii a 1000 de studenti luati de la cursuri,Gheorghiu Dej si Petre Groza i-au smuls semnatura MS pe o hartie nelegalizata care sa prezinte insemnele Casei Regale a Romaniei. Actul de abdicare nu a fost pana in ziua de astazi ratificat de Parlament din lipsa de cvorum. La aceias data 30 decembrie 47,a fost declarata republica populara romana,dar nici aceasta nu a fost votata de parlament din aceleas motive:Lipsa de cvorum.Deci pana la revolutie republica si-a execitat puterea in mod ilegitim. MS Regele Mihai este un familist cu o reputatie desavarsita . Noi recunoastem un singur Rege ,pe MS REGELE MIHAI I cu Familia Sa legitima Regala. ASR Principesa Mostenitoare Margareta este aproape de sufletul romanului .Apreciem eforturile ASR Principele Radu de afirmare a Romaniei in afara granitelor. Cunoastem toate incercarile de denigrare a MS Regele Mihai I si a Membrilor Familiei Regale,de care ne delimitam. Un singur adevar exista :acela a MS Regele Mihai al Romaniei !
raspunde

Duda,un fruct

thumb down thumb up
luni, 6 martie 2017, 09:11
de Cosor Ion

recunoastem pe Regele Romaniei,in persoana regelui Mihai,nu-l recunosc pe intrusul,ajutat de actorul Caramitu,ca principe.
raspunde

monarhia

thumb down thumb up
luni, 28 august 2017, 21:28
de ila

asazisul princioele Radu este un infiltrat in familie prin slabiciunea margaretei , dar nu are niciun merit , nu a facut nimic pentru Romania
raspunde

Printul Paul este print

thumb down thumb up
miercuri, 26 octombrie 2011, 19:26
de diadididd

De ce sunteti rai? Oare nu ati citit si voi ca Regele Carol al II-lea era casatorit cu Zizi Lambrino cand s-a nascut Mircea , apoi casatoria a fost anulata la cererea reginei mama care nu a fost de acord cu aceasta casatorie deoarece Zizi Lambrino nu era suficient de ''oase fine'' si prin urmare Casa Regala nu l-a recunoscut pe printul Mircea ca prim nascut al regelui desi se nascuse dintr-o casatorie cu acte in regula! Pe printul Mircea nici nu l-am auzit revendicand vre-o pretentie la tron sau altceva. Rgele Carol al doilea nu anegat nicodata faptul ca Mircea este primul sau fiu nascut dintr-o casatorie....familia regala nu l-a recunoscut! eu cred ca Printul Paul are si el drepturi de urmas al lui Carol al II-lea ca pana la urma ce fratilor va pomeniti ca e mai rafinat Radu Duda? Ce principe e Radu Duda - un fost actor de 2 lei din neam de tigani...asta are drept de print nu? Hai sa fim seriosi! Si nici nevasta-sa nu prea poate sa procreeze asa ca asta efamilia regala ...cu mortii si cu vii ei!
raspunde

Raspuns

thumb down thumb up
duminică, 16 iulie 2017, 12:20
de roman

Ba inflacaratule ,dar tu de unde stii ca R:D este tigan,?Cred ca ti-ai dori sa ai barem un sfert din cultura acestuia.Nu te intrebi insa ,ce se intampla cu rautatea asta romaneasca care nu si-a suportat la conducere romani si au apelat tot timpul spre rusinea neamului nostru la straini?
raspunde

limba materna&inteligenta

thumb down thumb up
joi, 20 iulie 2017, 08:26
de ana

Citsc pana la sfarsit postarile, gandirile si rostirile unora. Invariabil, gasesti greseli gramaticale si/sau de ortografie. Omu' asta, care scrie ce scrie si cum scrie, nu stie ca "viii" nu este totuna cu "vii". Nu spun mai mult, sa plateasca o ora de meditatii unui profesor de limba romana, sau sa isi intrebe copiii/nepotiisau ce o avea, daca vrea sa afle. Dar nu cred, nu pare a fi un "nene" care sa puna pret pe informare, spre cunoastere.
raspunde

Printul Pol

thumb down thumb up
duminică, 13 august 2017, 12:08
de Elena Panaite

Nu este deajuns sa fii fiul unui rege ca si in cazul lui Mircea ( tatal lui Paul) pentru a fi urmas la tron. Pe atunci Romania era regat si avea o constitutie in care se spunea clar ca urmasul la tron nu se putea casatori cu un cetatean roman........de aceea nu a fost acceptata casatoria si urmasul Mircea nu a fost considerat urmas de drept in linia suscesorala. Astazi Regele Mihai nu are urmasi pe linie barbateasca , nu este nici rege in exercitiu. Concluzie: cine vrea, cine are forta ideilor si carisma.....dintre printii de Hohenzolern de oriunde sau chiar din famila Regelui Mihai poate sa incerce sa capteze sufletul romanilor si sa transforme Romania in regat sau vom mege mai departe pe linia republicii.
raspunde

Prins Pol

thumb down thumb up
sâmbătă, 26 august 2017, 16:22
de alikianos

Principele Carol a fost descasatorit la mai putin de 3 luni de la casatoria la Odessa cu Zizi. Cand aceasta a nascut ei erau descasatoriti de luni de zile.
raspunde

Conform istoriei

thumb down thumb up
sâmbătă, 11 ianuarie 2014, 20:57
de Lucian Devian

Da carol a fost casatorit cu lambrino asa ca tata lui Paul este primul nascut CU ACTE IN REGULA sa mosteneasca tronul ROMANIEI ;iar Paul urmeaza ,iar baiatul lui la fel .Mai lasa cu Mihai si Duda (acest impostor) ISTORIA DOVEDESTE FARA TAGADA .
raspunde

omul hapsan

thumb down thumb up
marţi, 4 februarie 2014, 14:35
de pamapa chiorul

printul basist,care a venit in tara sa ia averea lui bunicul lui fara drept cu acte false ajutat de mafia basescu
raspunde

ROmania sub conducerea marilor oameni de omenie

thumb down thumb up
luni, 27 martie 2017, 21:34
de Carmil Toba

Nu mai batjocariti istoria Romaniei, regii au avut un rol insemnat in faurirea Romaniei Moderne.Lasati dusmania.ca discredidati maretia acestui neam cu un trecut glorios!
raspunde

Nasul, stimabile...

thumb down thumb up
vineri, 2 octombrie 2015, 00:42
de Babardel

Sa vezi si sa nu crezi! Nu stiu ce patisi neica, da`uitasi de ala care ti-a stricat silueta, de nasu`! Pai crezi ca toate pungasiile astea nu au fost blagoslovite politicieni (putere si opozitie)de sefi de servicii, presedinte in functie (ala-i nasu` ba!)precum si... cum le zic aia... organe... de presa ce si-au varat adanc raturile in haznalele smecheriilor postrevolutionare.
raspunde

Rusine !

thumb down thumb up
joi, 10 decembrie 2015, 14:56
de ASR Nicolae Zambra Iosipescu

Pentru cultura celor de la Antena , a slugii de Mihai Gadea si a tuturor ziaristilor fara cultura si decenta , Paul de Hohenzollern cunoscut ca Printul Paul Lambrino sau Printul Paul de Romania , nu este un autointitulat prin si nici un prin de tinichea. Voi face cateva specificatii despre descendenta Printului Paul de Romania. Paul de Hohenzollern Paul-Philippe de Hohenzollern, cunoscut și ca Paul Lambrino sau chiar Prințul Paul al României (n. 13 august 1948, Paris) este fiul lui Mircea Grigore Carol Lambrino (cunoscut drept Mircea Grigore Carol de Hohenzollern, 1920–2006), fiul prințului Carol al României , familie inrudita cu familia de Zambra. În urma a două procese de paternitate în Portugalia și Franța, câștigate de tatăl său, numele legal recunoscut în UE al lui Paul este Paul Philippe, Prinț de Hohenzollern, Prinț al României[necesită citare]. Mama lui Paul este Helene Nagavitzine, prima soție a lui Mircea Grigore Carol. Paul susține că el este adevăratul succesor la tronul României, deși mariajul morganatic al lui Carol al II-lea cu Zizi Lambrino (mariaj ce a dus la nașterea tatălui său in ianuarie 1920) a fost anulat de către Tribunalul Ilfov în ianuarie 1919, după care această hotărâre a fost contestată în tribunalele internaționale (din Portugalia și Franța), acolo unde Paul al României a câștigat recunoașterea faptului că tatăl său este fiul legitim al lui Carol al II-lea.[1] La 14 februarie 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a recunoscut tatălui său, Carol Mircea, calitatea de fiu legitim al regelui Carol al II-lea, iar Paul a fost recunoscut astfel drept moștenitor al lui Carol al II-lea[2] Conform normelor dinastice internațional acceptate, calitatea de membru al unei Case Regale nu este dată de simpla înrudire biologică între membrii familiei, ci presupune recunoașterea explicită a apartenenței, de către Șeful acelei Casei Regale. Cum nici Regele Carol II, nici actualul Șef al Casei Regale a României, Regele Mihai I, nu au acordat vreodată calitatea de membru lui Paul Lambrino sau tatălui său - un copil rezultat dintr-o căsătorie anulată - folosirea numelui „de România” de către acesta (cu sens dinastic), este forțată. Rusine Mihai Gadea , rusine Antena 3 pentru lipsa dvs de cultura si decenta. Ati fost si veti ramane slugile lui Voiculescu , rusine ziaristi fara cultura , decenta si bun simt
raspunde

Raspuns

thumb down thumb up
sâmbătă, 12 decembrie 2015, 17:54
de CetateanX

Daca Regele Carol II si Regele Mihai nu l-au recunoscut ca membru al familiei regale, Paul Lambrino nu se poate autointitula "PRINT". .Astfel, procesele din Portugalia, Franta, Romania sunt lovite de nulitate.
raspunde

Prin Pol

thumb down thumb up
sâmbătă, 8 aprilie 2017, 17:55
de Beatrice

in Portugalia a fost recunoscuta paternitatea,asta nu duce automat la drepturile monarhice.La nasterea Mircea Lambrino Carol era deja un simplu cetatean,abdicase de la tron si renuntase la drepturile succesorale.In acest caz el si copii si nepotii lui nu au nici un drept succesoral la tron vreodata.Mircea a fost un bastard ,casatoria parintilor a durat oficial o saptamana.
raspunde

Impostori

thumb down thumb up
vineri, 18 decembrie 2015, 12:54
de miki

Casa Regala de Teleorman! Si eu stiam ca varsta ei era de 64, deci nu am gresit prea mult. Iar sarcina ei.pe cale naturala, inseamna de fapt, embrioni facuti pe cale artificiala. Macar sunt mincinosi de la un capat la altul. Abia astept sa li se sterga zambetul "princiar" de pe fetele "regale". Nu ma supara ceea ce fac (de fapt), ci faptul ca mint si joaca acest rol. Al imposturii. Din fericire, numai prostii se lasa convinsi decaceste AR de carton.
raspunde

Impostorii si sustinatorii lor

thumb down thumb up
marţi, 6 decembrie 2016, 03:05
de Stefan

Lucrurile sunt bine cunoscute de catre toata lumea. Mircea Lambrino a fost de la bun inceput un bastard ! "Serviciile" i-au fabricat fiului Paul o biografie romantata si i-au pus-o in brate pe "printesa" Lia, "dama bine" dar trecuta de multa vreme de prima tinerete. Tot scenariul fabricat a avut si are un singur scop: denigrarea Familiei Regale. Urate si costisitoare preocupari ! Costurile sunt suportate tot de bietul cetatean roman mereu mintit si mereu inselat !
raspunde

.

thumb down thumb up
vineri, 16 decembrie 2016, 22:55
de Gina

Nicio lege din lume, nu spune că dacă o căsătorie a fost anulată, copilul născut în timpul ei - şi mai ales recunoscut de tastă, îşi pierde dreptul de moştenitor.Ce mai vorbiţi de Ex. regele trădător Mihai? E demult oale şi ulcele
raspunde

"Vrabia malai viseaza"

thumb down thumb up
vineri, 23 decembrie 2016, 00:56
de Radu de la Afumati

Nu sunt istoric, nici jurist ci doar un roman a carei familie, de tarani, a suportat chinurile si " beneficiile" regimului comunist. Un roman al carui tata a luptat pentru recuperarea teritoriilor raptate de URSS, fiind ranit si decoirat de Maresalul Antonescu. Venind la subiect, daca datele mentionate de catre Dl Nicolae Zambra Iosipescu sunt reale "mariajul morganatic al lui Carol al II-lea cu Zizi Lambrino (mariaj ce a dus la nașterea tatălui său in ianuarie 1920) a fost anulat de către Tribunalul Ilfov în ianuarie 1919,", chiar daca Mircea, tatal lui Prins Pol, era fiul lui Carol al II-lea, fusese conceput si nascut dupa anularea casatoriei cu Zizi Lambrino, ceea ce semnifica ca era decazut din orice drept dinastic in Romania. Deci nu s.a nascut in timpul casatoriei decat daca a fost conceput si a stat in pantecele mamei lui mai mult de un an.Si daca Casa Regala a Romaniei, la vremea respectiva, deci inainte de venirea comunistilor la putere cu ajutorul hoardelor de "davai ceas, davai baston," staliniste si a evreilor (Ana Pauker, Leonte Răutu (Lonia Oigenstein),Avram I. Bunaciu (Abraham Gutman),Gheorghe Stoica (Moscu Kohn),Alexandru Moghioroș (Balogh Joszef, evreu ),Gheorghe Apostol (Aaron Gerschwin),Miron Constantinescu (Meher Kohn), si alte otravuri comuniste, nu l-a recunoscut pe Mircea Lambrino, cu atat mai putin are vreun drept dinastic "Prins Pol" si progenitura "printesei"Lia. Ca Regele Mihai va fi avut sau facut greseli, in acele timpuri tragice si tulburi ale Europei, e posibil. Dar pe el, ca si pe toti ce au vreun rol in istorie, il judeca si califica poporul din care s.a nascut. Prins Pol rezulta ca nici nu s-a nascut in Romania, nici nu era fiul unui urmas recunoscut la tronul Romaniei. Dar cum zice proverbul "vrabia malai viseaza". Mai are timp sa viseze, dar nu cred ca va mai gasi malai (Tron) Chiar daca, vreodata, Romania va reveni la monarhie..
raspunde

Printul Paul.

thumb down thumb up
vineri, 10 martie 2017, 04:53
de M aji

As vrea sa va inreb ; securistul Colonel de Duda este ceva Print ??Cine l-a infikltrat in familia Regala ???
raspunde

Printul Paul

thumb down thumb up
miercuri, 3 mai 2017, 21:29
de Cristescu P. Radu

Regatul lui Carol I si al urmasilor sai a disparut pentru totdeauna si nu va mai reinvia pe veci. In locul lui s-a edificat noul regat al romilor, condus de dinastia Cioaba. Dragi romani, reveniti cu picioarele pe pamant, nu mai vizati cai verzi pe pereti si printi carolieni. realitatea este alta.
raspunde

Rescrierea Istoriei

thumb down thumb up
marţi, 11 iulie 2017, 22:56
de Vasile Zarnescu

Dragă Rodica, Ești cam pe dinafară. Regele Mihai I a capitulat necondiționat prin așa-zisul armistițiu declarat la 23 august 1944 și a contribuit la trimiterea în prizonierat a circa 170.000 de militari, dintre care s-au mai întors cîteva sute. Citește aici pentru o minimă documentare: http://monitorsri.blogspot.com/2012/04/turpitudinea-ex-regelui-mihai.html.
raspunde

Secu e-n toate

thumb down thumb up
duminică, 23 iulie 2017, 17:11
de Veston

Adevarata miza a subiectului a fost jucata cind Securitatea l-a ologit pe adevaratul indreptatit la succesiunea tronala, Printul Nicolae. Iar acum, teoretic vorbind, avem de ales intre o patachina a Securitatii, Paul de Romania, si un ofiter al ei, Printul Duda. Ma mir ca Biju n-a sesizat jocul.
raspunde

printul paul

thumb down thumb up
vineri, 28 iulie 2017, 06:47
de anna

nu am rabdare sa citesc articolul , dar am vazut ca este " anti" . totusi , ii sfatuiesc pe cei interesati sa citeasca jurnalul reginei maria [anul 1919]; la pp 185 , 205 , passim .sunt lucruri foarte interesante despre carol si zizi lambrino. regina o ura pentru ca nu era de " vitza nobila " . daca ar fi fost in zilele noastre , altfel se scria istoria , caci viitorii regi se pot casatori cu cine vor . oricum , tatal printului paul a fost un copil dorit de ambii parinti
raspunde

Noi

thumb down thumb up
sâmbătă, 29 iulie 2017, 20:44
de natasa dragne

Poate ne lecuim astfel de printi, regine si case regale hamesite si ne amintim de Cuza, de 1907 si de Noi...
raspunde

SUUUper!!!

thumb down thumb up
luni, 28 august 2017, 07:28
de Electroputere

Prietene, văd că cei care au postat înaintea mea te-au corectat: Prins Pol şi Prinses Lia, dar eu mai adaug şi victor RAUL SOREANU surdu, ca să ţii minte. Te salut cu drag, la fel şi pe ai tăi, poate reuşeşti să afli adresa mea şi să.-mi trimiţi un mesaj. Numai bine, vă doresc. Costinel Savu
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.