Editorial

Iohannis, un președinte captiv în țara jupânului Dragnea

Iohannis a dezamăgit sute de mii de români. De dragul așa-zisei stabilități politice, a îngenuncheat în fața fostului baron de Teleorman. Aveam pretenții mai mari, cel puțin după episodul cu "elefanții". Chiar am crezut că Iohannis a devenit un președinte jucător. Episodul de miercuri a dovedit însă contrariul. Iohannis este doar un președinte captiv în țara jupânului Dragnea
Publicitate
 

Indolența alegătorilor, lipsa de alternativă de pe dreapta eșichierului politic și atitudinea pasivă a președintelui Iohannis îi deschid calea lui Dragnea pentru o veritabilă dictatură.

Ce va urma? Acoliții lui Dragnea vor continua să multileze legile care îi încriminează, vor modifica și Codurile penale și, cel mai grav, vor continua ,,țopăiala fiscală''. Din cauza incompetenței acestor pseudo-specialiști, milioane de români sunt puși, în aceste zile, pe drumuri, la ghișeele la ANAF, pentru plata unor taxe prost explicate și incomplet justificate.

Cam asta ne așteaptă, pentru că președintele Iohannis, luând în calcul doar aritmetica parlamentară, a decis să mai dea o șansă PSD. Chiar merita PSD încă o șansă? Nu cred, dar este doar opinia mea.

În ceea ce privește "îngrijorarea" legată de desemnarea rapidă a unui premier pentru a evita așa-zisa instabilitate, argumentul este ridicol în contextul în care țara este condusă de un an de o șleahtă de indivizi cu o agendă total diferită de cea a cetățeanului.

Adevărata instabilitate abia acum începe. Să permiți, în continuare, acestor indivizi fara viziune economică, administrativă sau tehnică să guverneze este mai îngrijorător decât orice instabilitate politică.

Închei cu unul dintre sutele de mesaje postate pe pagina de Facebook a președintelui Iohannis. Iată ce scrie unul dintre simpatizanții săi: „Slăbiciunea şi oportunismul, laşitatea şi pretenţiile nu merg împreună, domnule Preşedinte. I-aţi trădat pe români, dintr-un calcul meschin (...) alegătorii văd şi penalizează fariseismul"!

Editorial de Dan Vasile Mihale

Publicitate

Comentarii

scenariu

thumb down thumb up
joi, 18 ianuarie 2018, 15:56
de clujean

Domnule Mihale, am citit azi , scris de Raluca Turcan, un posibil scnariu odios, mizerabil, de-a dreptul bolsevic, pe care va rog, daca aveti amabilitatea, sa-l comentati putin: spune d-na Turcan ca, daca presedintele Johannis nu o "valida" pe madam' vasilica, ar fi urmat JIHADUL: venea PSD-ul cu o a doua varianta , dara "la pachet" cu procedura de suspendare a presedintelui in Parlament. Procedura e simpla si rapida, o stim de la Basescu. Vine mister tariceanu presedinte interimar, da de pamant cu Kovesi, cu Lazar si cu Horodniceanu (adica II DA AFARA), isi pun ei slugile lor devotate (gen serban nicolae, nicolicea, ciordache etc.), isi pun o sluga si la SRI (gurile rele vorbesc despre deputatul-mitraliera - Dumnezeule !!!, pana unde pot merge hienele astea?), dupa care , cand sa se voteze in Parlament referendumul pentru demiterea Presedintelui, ce sa vezi? Parlamentul retrage propunerea de referendum, Johannis revine la Cotroceni si atunci chiar vedeam un Presedinte CAPTIV. Fara absolut nicio parghie de a mai face ceva. Parlament, parchete, Curtea Constitutionala, SRI, totul in mana Partidului Unic. Astepr comentarii.... Asta asa.....inainte de a-l tot injura pe Johannis.
raspunde

Art.ref.la santa klaus

thumb down thumb up
joi, 18 ianuarie 2018, 16:41
de Fran

D-le MiHale ,cum v-a lasat mani****torul rares bogdan.sa publicati acest articol ? bravos natiune !!!
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.