Editorial

Noul Stadion, între mit şi cruda realitate

Înainte de a scrie acest text, am întrebat trei bolnavi ca şi mine de “U”nica Iubire la ce să mă aştept ca reacţie. Toţi trei m-au asigurat că şansa ca textul meu să fie înţeles va fi extrem de redusă deoarece noi, toţi cei care iubim această echipă – Simbol al Transilvaniei “gândim” de multe ori mai ales cu sufletul, abia apoi...
Publicitate

Cu toate astea, îmi asum "misiunea" de a prezenta o viziune care are şanse să deranjeze. Eu nu candidez nicăieri, nu reprezint partide şi nu ţin să fac afirmaţii sau să susţin cauze doar de dragul populismului. Nu vreau să fiu simpatic şi tocmai de aceea nu mă interesează dacă unii mă vor înjura. Mă simt excelent în pielea de jurnalist şi de iubitor de fotbal cu s"U"flet. Da, pot da liste întregi de glorii ale Universităţii, pot enumera zeci şi zeci de nume de fotbalişti emblematici pentru ceea ce a însemnat Universitatea din 1919 până astăzi.

Da, Dan Anca trebuie să fie într-un anumit fel prezent pe noua arenă, la fel cum Zoli Ivansuc sau Stefan Kovacs trebuie să fie acolo între noii "nebuni frumoşi" care vor scanda "U, te iubim cu sufletu'". Aurel Guga, Petru Emil, Andrei Sepsi sau Paul Marcu trebuie, la rândul lor, într-un fel sau altul, amintiţi şi respectaţi şi cinstiţi cum se cuvine pe noua bijuterie care străjuieşte deja atât de frumos Someşul. Da, e obligatoriu ca memoria uriaşului simbol Mircea Luca să fie cinstită prin atât de frumosul "Slavă ţie, studenţie". Nu trebuie să uităm nici de simbolul atât de drag, cel puţin mie, Remus Câmpean. Nea' Remus trebuie respectat şi prezentat tuturor celor extrem de tineri ca ultimul mare simbol în viaţă al "U"niversităţii, ETERNA! OK, şi atunci vă întrebaţi poate ce vreau să spun şi ce am de comentat la iniţiativele mai mult sau mai puţin populiste ale unora sau altora cu privire la numele viitorului "templu al viselor din inima Transilvaniei".

Dragii mei, sunt momente în care, din păcate, raţiunea cea rece şi crudă trebuie să ia faţa iubirii nebune. Sunt momente în care trebuie să privim mai mult poate decât altădată spre ceea ce se întâmplă de ani buni în Europa şi nu numai. Sunt momente în care trebuie să ne gândim la viitor, fără însă a uita deloc trecutul, continuând să-l respectăm şi să-l cinstim cum se cuvine. Mi-e teamă însă că acum trebuie să ne uităm spre Allianz Arena mai mult decât spre Giuseppe Meazza sau spre Emirates Stadium mai mult decât spre San Siro. Ieri în tradiţionalistul şi, totodată, conservator "Albion", acasă la regele fotbal, una dintre cele mai iubite echipe din Marea Britanie a purtat, din câte se pare, ultimele negocieri pentru ca bătrânul City of Manchester Stadium să poarte numele de Al Etihad Airways Stadium. La Bolton, în Premiere League joacă pe Reebok Stadium. În Irlanda, AVIVA Stadium e deja un punct de referinţă. La Salzburg, Red Bull Arena e deja din 2007 o realitate. La Istanbul fanaticii susţinători "Cim Bom" s-au mutat deja pe Turk Telekom Arena, bătrânul "Ali Sami Yen" fiind deja o ...amintire.

Grecii de la Panathinaikos se pregătesc să intre pe Marfin Bank Green Arena. În nordul Germaniei, la Hamburg, "Arena" a îmbrăcat prima dată "straiele" HSH Nordbank Arena, apoi "AOL Arena", iar din această toamnă va fi "Imtech Arena". La Stuttgart "VfB" joacă deja din 2009 pe Mercedes-Benz Arena. Un stadion la standardele viitoarei "Cluj Arena" pe care va juca Universitatea din octombrie anul acesta înseamnă cheltuieli uriaşe de întreţinere. Nu cred că aceste cheltuieli pot fi astăzi susţinute exclusiv de CJ-ul preşedintelui Alin Tişe, care are meritul că a crezut cu adevărat în acest proiect, şi în nici un caz de finanţatorul noului "U", Florian Walter, un om care oricum, deşi nu e clujean, a făcut deja mai mult decât o cohortă de oameni de afaceri din Cluj pentru acest Simbol. Sigur că se pot găsi o mulţime de contraexemple. Chelsea joacă în continuare pe Stamford Bridge. Manchester United pe Old Trafford, Aston Villa pe Villa Park, West Ham United pe Boleyn Ground, dar se pregăteşte să migreze pe viitorul stadion din Parcul Olimpic pentru olimpiada din 2012, Everton joacă pe Goodison Park din Liverpool şi să nu uităm de "cormoranii de la Liverpool", care joacă pe bătrâna arenă Anfield de 100 de ani.

Se pare că şi ei vor pleca pe o nouă arenă care va purta un nume ce urmează să aducă bani. Ultimele enumerări dau dreptate celor care spun că noul stadion, "Cluj Arena" ar trebui să poarte în continuare numele vechiul stadion, bătrânul Ion Moina. În 2011 în Europa sunt 87 de milioane de euro pe care diferite companii le cheltuiesc în marketarea diferitelor arene de fotbal. În 2010 erau 78. În 2009, 72 de milioane. În 2008, 64, iar în 2007, 48 de milioane. Personal, mi-ar plăcea ca Cluj Arena să poarte numele lui Dan Anca, dar ştiu că nu ar fi corect faţă de Dr. Luca, faţă de Ivansuc, chiar faţă de nea' Remus Câmpean sau faţă de Stefan Kovacs sau Aurel Guga. De asemenea, mă gândesc la faptul că doar curentul electric pentru iluminatul din timpul a două partide şi două antrenamente oficiale pe lună duce la 27.000 de euro, adică undeva la un miliard două sute. Potrivit calculelor însă, curentul va sări pe lună de 40.000 de euro. La asta se adaugă cheltuieli de curăţenie, pază, plus apă, gaz şi multe, multe altele. Întreţinerea unui astfel de obiectiv costă bani şi deloc puţini... Tocmai de aceea cred că ar trebui găsită o soluţie prin care numele stadionului să aducă bani, bani pentru întreţinerea sa, iar primele patru glorii în ordinea aleasă de suporterii Universitaţii să dea numele tribunelor şi peluzelor. Spre exemplu, de ce nu am putea avea un BT Cluj Arena, indiscutabil cel mai reprezentativ brand al Clujului şi al Transilvaniei, alături de tribuna I Dr. Mircea Luca, "peluza galeriei" Dan Anca, peluza Remus Câmpean şi tribuna a II-a Zoli Ivansuc. Sunt doar exemple, sau dacă vreţi sunt doar opţiuni personale. Poate tocmai pentru ca s-a optat pentru un stadion cu pistă încorporată ar trebui ca nici Ion Moina să nu fie uitat.

Repet, cum am spus-o şi la începutul acestui text, e doar părerea unui suporter ca şi voi, care a bătut tot Ardealul şi nu numai alături de "U"nica Iubire. Ştiu că de numele arenei s-au interesat în ultimele şase luni şi cei de la Nokia, şi cei de la Vodafone, şi cei de la URSUS, alături de alte două companii multinaţionale (fiţi fără grijă!, nu cred că cineva va fi nebun sau va risca să negocieze măcar cu trei companii ale căror nume vă trec acum prin minte multora, companii legate însă într-un fel sau altul de o altă echipă) cel puţin la fel de puternice, cărora însă nu ar fi corect să le dau numele... Sper sincer ca BT, spre exemplu, sau altă companie respectabilă care să fie considerată reprezentativă şi de suporteri să facă o ofertă de nerefuzat pe cel puţin 10 ani de acum înainte pentru ca viitorul stadion-simbol al Transilvaniei să poată găzdui la cele mai înalte standarde cea mai frumoasă galerie a unei echipe de fotbal din România şi mii şi mii de părinţi sau de bunici de mână, la fel cum alţii ne-au dus pe noi în urmă cu zeci de ani, cu cei pentru care "U"nica Iubire o va reprezenta Universitatea.

Numai "U", te iubim cu sufletul!

 

Publicitate

Comentarii

like

thumb down thumb up
vineri, 8 iulie 2011, 23:13
de sapca

total deacord...big like si haide U
raspunde

noul stadion

thumb down thumb up
sâmbătă, 9 iulie 2011, 00:07
de numai u

-.da am citit articolul ,mi se pare corect si real--inainte de-ati citi rindurile cu citeva saptamini ,ma gindeam pt numele stadionului si a tribunelor-dar vad ca suntem pe aceiasi lungime de unda si ar merita supus la vot pt a vedea si parerea altora --felicitari si numai u cluj napoca
raspunde

Buna Idee

thumb down thumb up
sâmbătă, 9 iulie 2011, 01:38
de Carasco

Foarte buna ideea asta. Eu is perferct de acord si o sustin. II mai bine sa colectam ceva bani de la sponsori pt noua Arena si sa dam "nume de legenda" tribunelor. Am fost s"U"nt si voi m"U"ri ca suporter al lui "U". In vremurile de azi totul se invarte in jurul banilor. Daca vreti ca dau si un exemplu clar. De mai bine de 4 ani stau in "Miami"...nu intru in detalii de nume...dar pe stadionul de aici joaca o echipa din NFL: Miami Dolphins; o echipa din fotbalul universitar: Miami Hurricane; o echipa din MLB: Florida Marlins si alte echipe mai mici...dar in acelasi timp pe arena au loc concerte (cel mai recent U2 de acum o saptamana), evenimente caritabile, licitatii samd. Numele pe care il poarta arena nu este al lui Dan Marino (cel mai mare jucator de fotbal american ce a avoluat aici toata cariera lui); sau Don Shula (antrenor de fotbal american) care detine singurul record in istoria fotbalului american de un sezon perfect 17 victorii din 17 posibile si cucerirea Super Bawl ului. Numele arenei este Sun Life Stadium (compania de investitii financiare) , iar inainte fiind Land Shark (producator de bere). DE CE? Pt ca intretinerea unei arene de 70,000 de locuri pe scaune costa ENORM. Sa renuntam la ranciura, la idei preconcepute si traditionale si sa mergem pe idei de marketing si de viitor. Nu intretinem arena cum trebuie si taiam din cheltuieli?...patim ca si cu vechea arena. N"U"mai "U".
raspunde

Cluj Arena

thumb down thumb up
sâmbătă, 9 iulie 2011, 03:31
de gabriel andrei

Curentul nu va costa nimic, va fi gratis. Ca doar ce s-a aprobat cu scandal transformarea Cartierului Tineretului in parc fotovoltaic ce va asigura energia electrica la toti stalpii din municipiu si la toate cladirile unde CJ sau CL au parte. Si asta inseamna de la Clujana pana la Stadionul Cluj Arena. Sper sa ramana numele tot asa, ca si nemtii au multe nume in fotbal, dar stadionul din Munchen nu poarta numele lor, ci al unei companii.
raspunde

ipocrizie

thumb down thumb up
sâmbătă, 9 iulie 2011, 06:41
de Leone

Mai este U legata (cu ce?) de fosta echipa a lui Ivansuc, P.Emil, Marcu, R. Campenu s.a? Denumirea de Universitatea nu este cumva insusita fraudulos de niste impostori mercenari care nu au absolut nimic cu viata studentimii? Nu si-au insusit prin abuz, tupeistii de azi, acest simbol? Si desigur si alte simboluri? D-ta domnule Rares stii ce galerie avea U in anii '70? Sunt niste simple intrebari.Mai spun doar ca galeria de azi este constituita (in majoritate) din niste bieti huligani...
raspunde

legenda este si va ramana

thumb down thumb up
sâmbătă, 9 iulie 2011, 14:17
de mihai

este o legenda, va ramane o legenda, si mai lult este si actuala si viitoare.
raspunde

remember

thumb down thumb up
marţi, 12 iulie 2011, 10:07
de Murphy

Iuliu Haţieganu: "Scopul nostru nu este acela de a crea campioni, ci oameni sănătoşi. Nu record, ci armonie, nu ură, ci camaraderie; nu victorie personală, ci victoria naţiunii; nu specula, ci jertfa". Citesc asta, apoi ma gandesc la atitudinea ultrasilor lui U fata de alte echipe si ma loveste scarba.
raspunde

Stadion

thumb down thumb up
sâmbătă, 9 iulie 2011, 07:49
de Laurentiu

Buna, De acord cu acest punct de vedere. Tatal meu a fost jucator de fotbal la "U" Cluj si "POLI" Timisoara.
raspunde

stadion

thumb down thumb up
sâmbătă, 9 iulie 2011, 08:02
de Doru

Sustin acest punct de vedere. Si cred ca cei de la BT ar trebui sa o faca si ei.
raspunde

TIPIC ROMANESC !

thumb down thumb up
sâmbătă, 9 iulie 2011, 08:27
de varf_de _lance

... stadionul va trebui sa produca bani deoarece cheltuielile de intretinere vor fi foarte mari !...nu trebuie sa inventam nimic ci doar sa privim in lumea civilizata , sa aplicam ceea ce ei au facut deja ! ..un punct de vedere corect daca ne referim strict la problema numelui stadionului ...DAR, de ce iti pui problema banilor doar acum ? ...nu ai scris NICIUN articol referitor la provenienta banilor pt constructia stadionului (buget , fondul de urgenta al guvernului....) !!! sau iti amintesti de economia de piata si de respectul pt banul public doar cand iti e gata casa facuta din acesti bani ? nu am inteles de ce voi, iubitorii de fotbal cu suflet trebuie sa faceti concesii referitoare le denumirea stadionului , de ce va considerati stapani pe banii altora ? cati bani a investit clubul u in stadion ?? nici macar muzeului clubului nu il faceti din banii vostri si s-au alocat de la buget o gramada de bani pt asta !! de ce este justificat sa se fure banii in numele sfintei u ? DUPA CE ATI CHELTUIT zeci de milioane de euro din banii tuturor ne tineti lectii de economie ?... ar fi chiar culmea ca stadionul sa se numeasca "Petru Emil" sau "Paul Marcu" , desi, daca au jucat la u, sunt convins ca erau niste exceptii planetare sau poate chiar in univers....
raspunde

ia te uita!

thumb down thumb up
sâmbătă, 9 iulie 2011, 09:28
de andreea

vorbiti de stadionul asta ca si cum ar fi numai al Universitatii. WTF?? e stadion public. se poate numi si Polus Arena, daca Polus da bani. nu e stadionul U. reveniti-va!
raspunde

Corect

thumb down thumb up
sâmbătă, 9 iulie 2011, 09:45
de Horea

Absolut corect. Sper ca macar aici la Cluj 12 ani de Funar sa ne fi lecuit de populisme paguboase.
raspunde

MCFC

thumb down thumb up
sâmbătă, 9 iulie 2011, 10:42
de Vasile

O singura corectura:Stadionul lui Manchester City,City of Manchester,este un stadion nou.Vechiul lor stadion se numea Maine Road si a fost demolat in 2003.
raspunde

ar fi cazul

thumb down thumb up
sâmbătă, 9 iulie 2011, 12:06
de ps

avand in vedere ca un asemenea stadion s- a construit in aprox 1 an, ceea fe este un miracol pt Romania si s- au alocat atatia bani cand sunt alte negoi stringente, macar sa se autosustina. cat despre U, sa plateasca daca vor sa foloseasca stadionul. nu e facut din banii lor
raspunde

Nume stadion

thumb down thumb up
sâmbătă, 9 iulie 2011, 12:24
de traian

Arena trebuie să poarte numele unuia din marii sportivi ai Clujului. Pentru că este un stadion nu numai de fotbal,dar şi de atletism,mi se pare potrivit să se numească tot Ion Moina. N-am avut fotbalişti de talia lui.
raspunde

Ion Moina fotbalist?

thumb down thumb up
duminică, 10 iulie 2011, 21:30
de Diesel

toti sunteti mari U-isti pe net si vb numai prosti ,Ion Moina fotbalist ?radem si glumim dar te rog nu scrie prosti mai bine te documentezi daca nu stii cine a fost Ion Moina ,NUMAI ''U''
raspunde

Corect

thumb down thumb up
sâmbătă, 9 iulie 2011, 13:22
de ricks

Domnule Rares Bogdan, m-ati convins! Foarte bine argumentat, obiectiv. Sa speram ca si autoritatile vor imbratisa aceasta idee, de a da macar tribunelor si peluzelor numele legendelor Universitatii, si, in masura in care se va putea, de a alege un sponsor generos si care sa insemne ceva pentru Cluj sau pentru Ardeal.
raspunde

pt varf de clanta

thumb down thumb up
sâmbătă, 9 iulie 2011, 14:46
de ricks

Citesc frecvent obsesiile tale cu stadionul, echipa si suporterii Universitatii (probabil esti un postac platit, am auzit ca se poarta). Am o singura intrebare pentru tine: daca esti atat de preocupat de bunul mers al cheltuielilor si al economiei, de ce nu te-am vazut revoltat cu comentarii si despre alte investitii publice, care intr-adevar sunt evident paguboase, gen centura, autostrada, drumuri judetene etc.? Nu te obosi sa ne dai raspunsul: il stim cu totii. Esti un frustrat care uraste Universitatea mai mult decat isi iubeste propria echipa. Iar pentru celalalt comentator, leone, nu am decat un mic mesaj: esti penibil de ingust la minte. (auzi, toti suporterii Universitatii sunt huligani).
raspunde

Stadionul Ion Moina

thumb down thumb up
sâmbătă, 9 iulie 2011, 14:50
de Dan

daca vine domnul arpad paszkany si ofera pretul cel mai bun ce ne facem??? mergem pe stadionul sigma arena??!!! Eu optez pentru un nume legat de glorii ale clubului sunt anti fotbalului modern. Ion Moina ar fi ce mai buna solutie pentru numele arenei.
raspunde

Daca vine Domnul Paszkany ?

thumb down thumb up
sâmbătă, 9 iulie 2011, 18:01
de tiberiu matei

Il respect pe Domnul Paszkany pentru ce a facut la CFR ! ( categoric nu sunt cfrist ) Sa nu uitam, ca primul lui drum a fost la "U" ! El a crescut ca U -ist !!! Dar a fost refuzat de conducerea de atunci ! Sa revenim : Daca Domnul Paszkany da mai mult, cu siguranta, stadionul din Gruia va deveni teren de antrenament pentru "U" !!
raspunde

STADION

thumb down thumb up
sâmbătă, 9 iulie 2011, 16:20
de U

hai sa lasam suporterii sa decida numele stadionului... 1 LUNA !!! Apoi sa-i zica cum o vrea ...ION MOINA E CASA NOASTRA!
raspunde

!!!

thumb down thumb up
sâmbătă, 9 iulie 2011, 18:43
de Numele stadionului

Numele il da investitorul , suporterii nu au legatura cu asta, nu ei au investit banii in acel stadion si nu e stadionul unei echipe!
raspunde

hmmmm

thumb down thumb up
sâmbătă, 9 iulie 2011, 19:00
de Sergiu

simbol ,fanion,legenda,,,ect,,ect, ! vorbe mari ! dar unde este palmaresul ? titlurile de campioni? unde este rasplata acestui club care a primit totul ( pe gratis) de la acest oras ? LIPSESTE !! Unde sunt invetitori Clujeni ,care mor dupa aceasta echipa fanion,simbol ,..ect ?! avem un mitic, care conduce legenda clujului )) hmmm vorbe mari fara rost ...CE ESTE ACUM NU ARE LEGATURA CU FOSTA ECHIPA SI CU SPIRITUL UNIVERSITAR !! acum avem o CLONA trista care este un chirias modest a stadionului municipal. atat si nuimic mai mult !
raspunde

Toti sunteti confuzi......

thumb down thumb up
sâmbătă, 9 iulie 2011, 20:03
de sunu

Cluj Arena este a judetului Cluj.....nu a Univeristatii Cluj...tot visati ca se va numi.."..Foste glorii ".... sper sa dispara confuzia din capul Uistilor...Consiliul Judetean Cluj este propietarul stadionului...nu clubul Universitatea care este un potential chirias..sa presupunem ca Walter va pleca de la U... cu ce bani vor plati chiria ? Consiliul Judetean nu este obligat sa intretina un club de fotbal..mai ales ca la viitorul stadion vor functiona si alte cluburi din alte sporturi.....aprare un aspect de denumirea Proiectului..daca in acte se numeste Cluj Arena tot asa se va si intabula
raspunde

Voturi voturi

thumb down thumb up
duminică, 10 iulie 2011, 19:35
de daniel

dar nici voturi nu mai vede acel primar sau consilier judetean...ca slava domnului U are multi multi fani. Aici e marea miza, se apropie alegerile..
raspunde

pt. piks

thumb down thumb up
sâmbătă, 9 iulie 2011, 21:11
de varf_de _lance

... sunt preocupat de bunul mers al economiei , pt ca eu sunt platitor de taxe la buget si consumator cum sunt altii... sunt la fel de revoltat si de investitiile paguboase la care tu faci referire ! nu ai vazut comentariile, probabil, pt ca tu nu citesti articole economie, politice sau de alta natura, extaziat fiind doar de iubirea eterna si unica ! inainte sa vorbesti de frustare sau de mintea altora , nu ar strica sa iti recitesti propriile comentarii !...poate te incearca un travaliu intelectual si daca nu e prea mult pt tine, tragi si niste concluzii ! ...nu urasc clubul universitatea pt ca nu am motive, nu pot ura o echipa cu performante egale cu zero, adica INEXISTENTE ...insa nu e corect sa i se ofere unei echipe TOTUL, iar echipa sa nu ofere NIMIC comunitatii ! doar "vorbe" !
raspunde

hai sa fim seriosi...

thumb down thumb up
duminică, 10 iulie 2011, 03:32
de abc

Suporterii U n-au nicio legatura cu acest stadion...stadionul a fost construit din BANI PUBLICI, deci este al INTREGULUI ORAS...suporterii U sa zica merci ca primesc gratis un stadion pe care pot sa joace in continuare ca si pana acum, in mediocritate...ca rezultate, sa fim seriosi, nu s-au prea vazut...Cluj Arena este cel mai potrivit nume pt. acest stadion...Nu Moina, Anca sau mai stiu si eu ce alt sportiv merituos de altfel, dar nu de renume mondial...
raspunde

ursus arena

thumb down thumb up
duminică, 10 iulie 2011, 09:58
de mircea

Parerea mea e ca "Ursus arena" suna mai bine.Tot respectul pentru BT dar ar fi trebuit sa-si angajeze un alt avocat decat Rares Bogdan
raspunde

nu mai incitati ca se termina prost

thumb down thumb up
duminică, 10 iulie 2011, 11:32
de paul

ce conteaza numele ,u nu mai exista,oameni nu vor sa inteleagac ca acum este dinamo plus walter busca orlat la putere care nu au platit un ban pt stadion,sa feresaca sfantul primaria sa nu subventioneze incalzirea la iarna,astia acum se trezesc ca curentul costa ,iar un imbecil zice ca el va fi gratis,astia sunteti jegosi si milogi,pacat ca cfr nu reactioneza ca ar fi multi sa ii sustina,ce tot atata bani la echipa clujului care nici nu este a clujului,niste tigani si niste jegosi
raspunde

epigoni

thumb down thumb up
duminică, 10 iulie 2011, 11:43
de GRadu

"U" Cluj a fost echipa simbol a Transilvaniei. Vechea echipa de fotbal a inceput incet, incet sa moara inca din anii '80, odata cu integrarea in cooperativa dinamovista. La demolare au pus umarul si Bagiu, si cei care au dus clubul in C cu datorii uriase la acea vreme. O vreme am crezut ca mitul a reinviat: Sabau a lasat Rapidul pentru a antrena o echipa ce se zbatea in mediocritate. Si-a facut treaba, a promovat si a plecat din motive care tin de latura urita a oamenilor din jurul clubului. Acest moment il consider punctul final al mitului U. Ceea ce a urmat nu are cum sa fie rezulatul spiritului boem al perioadei 1919-1980. Intoleranta, agresivitatea, xenofobia actualilor "suporteri", un patron impersonal care nu reprezinta U cu nimic (poate doar trecutul sau dinamovist sa fie o legatura) nu au cum sa ma convinga ca echipa de fotbal actuala are vreo legaura cu trecutul de care ma simt legat. Din parea mea, stadionul cel nou ar putea purta oricare dintre numele care tin de Cluj: Napoca, Polus (ma rog, e in Floresti, se poate taia), Trigranit, Napolact, Ursus, Iulius, CUG, Carbochim. Ce visez eu este ca suporterii echipei oaspete sa poata intra pe stadion fara sa ia bataie ca tin cu echipa gresita, iar membrii galeriilor adverse sa mearga dupa meci in Chios sa bea o bere impreuna si discute despre meci. Abia atunci am putea spune ca adevaratul spirit al Universitatii a revenit la Cluj.
raspunde

U cluj

thumb down thumb up
luni, 11 iulie 2011, 13:25
de paul_u88

vad ca toti comentati de numele stadionului...pai ma fratilor si inainte era tot stadionului consiliului su a purtat numele lui ION MOINA ....si acum stadionul este al consiliului si va purta la fel un nume a unei foste glori a universitatii nu conteaza de la ce sectie....ia ganditiva la marsul suporterilor care au salvat clubul....au fost huligani asa-i? foarte mari huligani ca si-au salvat o mare iubire de la disparitie...daca ar fi disparut stati lin nu ar mai fi fost facut stadionul....deci aceasta echipa e cea de de mult doar ca acum traieste vremurile de azi la fel ca alte mari echipe din europa....si nu mai faceti voi galeria niste derbedei si huligani ,jucatori sunt uimiti de cum ii incurajeaza...si asa mai departe...voi nu aveti treaba cu acest fenomen sa stit...cand sunt provocati sau loviti fara motiv e clar ca ripostam...decat sa planga mama sa planga masa lui cel ce imi vrea rau....cei care o vb urat pe U sper sa nu aveti ocazia sa calcati la meciurile unei mari iubiri...nu meritati sa vedeti meciurile acestei echipe si atmosfera ce va fi pe noul templu
raspunde

U cluj

thumb down thumb up
luni, 11 iulie 2011, 13:25
de paul_u88

vad ca toti comentati de numele stadionului...pai ma fratilor si inainte era tot stadionului consiliului su a purtat numele lui ION MOINA ....si acum stadionul este al consiliului si va purta la fel un nume a unei foste glori a universitatii nu conteaza de la ce sectie....ia ganditiva la marsul suporterilor care au salvat clubul....au fost huligani asa-i? foarte mari huligani ca si-au salvat o mare iubire de la disparitie...daca ar fi disparut stati lin nu ar mai fi fost facut stadionul....deci aceasta echipa e cea de de mult doar ca acum traieste vremurile de azi la fel ca alte mari echipe din europa....si nu mai faceti voi galeria niste derbedei si huligani ,jucatori sunt uimiti de cum ii incurajeaza...si asa mai departe...voi nu aveti treaba cu acest fenomen sa stit...cand sunt provocati sau loviti fara motiv e clar ca ripostam...decat sa planga mama sa planga masa lui cel ce imi vrea rau....cei care o vb urat pe U sper sa nu aveti ocazia sa calcati la meciurile unei mari iubiri...nu meritati sa vedeti meciurile acestei echipe si atmosfera ce va fi pe noul templu
raspunde

stadion sau arena?

thumb down thumb up
marţi, 12 iulie 2011, 20:19
de Dodo

multi vorbesc de spiritul Universitatii si eu cred ca nu au acest drept, il au cei care au suferit ani si ani pentru acest simbol "U"nic, cei care prin dragostea lor au tinut in viata acest club. Incercati sa refulati in alta parte, poate cu un sanwich primit cadou sau de ce nu la un spectacol de karaoke. Nu sariti nu am dat cu parul, dar voi cei care vegheati la bunul mers al orasului ati sarit ca arsi cind paskany a primit cadou vreo 200 ha de teren de la primaria Cluj? Cand au venit titluri si cupe la comanda politica ati zis ceva? Nu v-a auzit nimeni asa ca liniste. Acum sunt interese ca acest stadion sa nu poarte numele unui mare sportiv universitar, interese care vor ca "U" sa moara. Revenind la stadion de ce nu se intabula in acte cu numele unei glorii Universitare? Pe urma daca o firma plateste pentru nume pot sa-i zica cum vor, dar nu pentru citiva euro.
raspunde

arena

thumb down thumb up
miercuri, 13 iulie 2011, 08:41
de EMIL

YNDE-I MIHAI ADAM?HAIDE"U"!!!!!!!!!!BINE PUSA PROBLEMA!!!!!
raspunde

arena cluj

thumb down thumb up
miercuri, 20 iulie 2011, 08:14
de max

daca lasam fantezia sa zboare ,precis vom gasii ff multe denumiri pt. Cluj Arena. De altfel "Cluj Arena"...e deaj o denumire care se v-a inpune de la sine in fata ilustrelor nume ale unor personalitati marcante ale Clujului. Cred ca denumirea de ARENA UBB CLUJ-NAPOCA ,e in ton cu simbolul studentesc.Poate printre utilitatile din stadion ar fi de asemenea de dorit sa existe o cafenea CROCO,ca tot s-a desfintat.Sigur ca daca stati si va ganditi,o sa gasiti multe alte denumiri adecvate fiecarui colt sau bancute din arena.Arena Ion Moina , e de preferat sa ramana si astapentru a stavilieventualele dispute.Anca Dan,nu are sonoritate pentru un obiect asa de grandios precum Arena Cluj.Atunci mai bine sa puneti denumirea Gyula Baci Arena Cluj,ca macar saracu Gyula(Zucraz) a lucrat pentru nimic la U Cluj mai multi ani decat altii au jucat.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.