Zilele acestea au adus discursuri şi luări de poziţie importante, mult aşteptate, ale principalilor „scenarişti, regizori şi actori” ai preconizatei reforme a Uniunii Europene, Emmanuel Macron şi Angela Merkel.
Aseară am ieșit la „o bere cu băieții” într-unul dintre cele mai căutate localuri de profil din urbe. Să nu vi se pară ciudat, dar privindu-i pe semenii mei umani gândul mi-a zburat mai degrabă la… extratereștri!
De ce au crescut acțiunile în timpul audierii din Congresul american? Zuckerberg a emis tot felul de posibile teme de discuție, dar nu a spus mare lucru, a transmis un lucru pe care mulți l-au sesizat imediat: diferența de look, de vorbă, de ticuri, de probleme dintre EL, care e de fapt un ”NOI”, ”echipa mea”, și politicienii clasici. A transmis că e în control, că are o putere cu care cei care îl audiau nu aveau nici o legătură.
Viktor Orbán nu a avut nici pe departe o guvernare atât de bună pe cât s-ar putea crede după a treia victorie consecutivă în alegeri. Ai zice că Ungaria este un paradis după cât îşi venerează premierul, dar nu este.
Modelul social european cuprinde și imaginea idilică a pensionarilor înfloritori, rumeni, sănătoși și veseli, care își permit o viață prosperă și vacanțe de vis.
Regele haosului fiscal se întoarce, după o pauză de două luni, în guvernul PSD - ALDE. Fostul ministru Ionuț Mișa va fi numit șef la ANAF și va deveni adjunctul ministrului Teodorovici, cel care în urmă cu trei luni îi cerea demisia.
Întrebările esenţiale, dincolo de orice alte analize, sunt: de ce a fost nevoie de un atentat derulat atât de simbolic, de sinistru şi cu o dimensiune publică atât de amenințătoare? De ce a fost nevoie de impact public masiv şi de