Editorial

Voi priviţi cu nepăsare, noi strigăm că “U”...

... are din nou probleme. Din nou stă cu securea deasupra capului. Cineva nu încape de această echipă Simbol. Sunt oameni răi, sunt oameni răi în acest oraş care vor ca finanţatorul actual să fie zdrobit de probleme, îngropat în datoriile vechi, apăsat de nerealizările ultimilor 10 ani.

Îngropat în datorii istorice care nu pot fi imputate în nici un caz celor care au preluat “U” în urmă cu un an şi câteva luni. Cu toate acestea, Justiţia poate fi oarbă. Ne-am obişnuit ca de prea multe ori Justiţia să fie oarbă. Tocmai de aceea ne temem mai mult decât ar trebui, poate. Sigur că, logic, nici măcar nu am putea să ne gândim la faptul că datoriile unui “nonprofit” s-ar putea transfera către noul SA. Dar în România e posibil orice. Iar atunci când în joc sunt interese uriaşe, ne-am putea trezi astăzi sau mâine că datoriile de 60 de miliarde ale FC “U”, societate nonprofit, şi încă vreo 2,5 milioane de euro ceruţi de către administratorii “nonprofitului” pentru folosirea siglei, a culorilor şi a palmaresului Universităţii ar genera o uriaşă problemă actualei formule de acţionariat într-un moment în care nimeni nu credea, dar “U” chiar are 18 puncte şi se află pe poziţia a 10-a în clasament.

Sigur că mă întreb, ca mulţi dintre Dumneavoastră, cine se află în spatele acestui atac mizerabil şi cine încearcă să pună presiune pe nervii unui finanţator fraierit oricum deja de către cei care l-au adus la club. Credeţi că în cazul în care datoriile “nonprofitului” s-ar transfera către actualul SA, Florian Walter ar mai înghiţi broasca râioasă pe care a înghiţit-o atunci când a plătit datorii către stat de peste 1,4 milioane de euro, deşi într-un anumit birou de la un anumit palat i s-a spus că nici nu se pune problema ca aceste datorii să fie plătite de el? Credeţi că Florian Walter, care astăzi cheltuie undeva spre 10 miliarde pe lună pentru a ţine Universitatea în Liga I, va mai avea puterea să accepte să plătească încă vreo 150 de miliarde, bani generaţi de o proastă administrare a clubului timp de aproape un deceniu? Mă îndoiesc, mai ales că nici o promisiune făcută atunci când acest om a decis să investească la Universitatea nu a fost respectată. La fel cum mă îndoiesc şi datorită faptului că nimeni, absolut nimeni dintre cei care, multimilionari fiind, se declară mari fani ai Universităţii nu a făcut nimic de un an şi jumătate pentru această echipă.

Practic, echipa Simbol a Ardealului şi poate unul dintre cele mai iubite simboluri româneşti ale Transilvaniei este susţinută astăzi de către un bucureştean get-beget, de către un “Mitic”, cum ne place nouă, ardelenilor, să o spunem peiorativ la adresa celor de peste Carpaţi. Dar oare ce e de dorit? Ardeleni neaoşi care se bat cu cărămida în piept de românismul şi de ataşamentul lor faţă de Cluj, Ardeal şi Universitatea, dar care în fapt nu fac nimic, absolut nimic pentru acest club, sau un om care, cu toate legendele ce roiesc în jurul său şi eventualele lui păcate, face de un an şi jumătate pentru “U” ceea ce timp de 10 ani nu a făcut nimeni dintre cei prezenţi în Top 300 Capital sau în Top Forbes cu origini de Someş sau doar trăitori la Cluj? Sunt sigur însă că toţi aceştia se vor înghesui să ocupe loje confortabile în viitorul Cluj Arena, deşi, dacă ar fi după mine, le-aş vinde această lojă în funcţie de poziţia pe care o ocupă în Top 300 Capital şi de banii pe care îi încasează de la bugetul local, judeţean ori central. Dar poate despre acest fenomen şi despre aceşti oameni ce ar trebui dintr-o obligaţie naturală să susţină Universitatea voi face vorbire într-un text viitor...

Astăzi însă vorbim despre alţii. Unii care se transformă în instrumente perfide ale altora care nu încap de Universitatea în Cluj sau despre alţii care, absolut inconştienţi, nu realizează că aprind fitilul unei posibile mişcări, inclusiv de stradă, care poate să-i măture din acest oraş inclusiv personaje păzite de bodyguarzi, ziduri de instituţii, jandarmi sau poliţişti... Universitatea nu e doar un simbol, o legendă şi o stare de fapt, Universitatea e un mod de viaţă pe care foarte mulţi oameni din acest oraş şi din această parte a ţării l-au ales pe acest pământ. Universitatea nu sunt doar cei douăzeci şi ceva de jucători sau cei câteva zeci care se află în simbria acestui club. Universitatea nu este neapărat Walter, Barabancea, Niculescu, Pană, Szolomajer, Teo Pop, Sisi, Huţan, Boştină, Acosta, Balde, Reinaldo, Mendy, Păcurar, Delgado, Lemnaru, Machado, Matache, Unguruşan şi ceilalţi care astăzi joacă având simbolul pe piept. Universitatea nu e nici măcar Remus Câmpean, Iuliu Haţieganu, Emil Haţieganu, doctorul Luca, Bulzan, Petre Abrudan, doctorul Ionel Ghilezan, Dan Anca, Zoli Ivansuc şi fostele glorii ale acestui club.

Universitatea nu e nici Călin Mişan, Elevul, RJ, Raul, Grizzly şi ceilalţi lideri actuali ai facţiunilor unei galerii cu adevărat uriaşe. Universitatea e un mod de a fi al unor zeci de mii de clujeni şi sute de mii de ardeleni şi de români, Universitatea e un tot şi o părticică din fiecare suflet care simte şi înţelege că prin sport, prin fotbal, această echipă a reprezentat rezistenţa şi amploarea maximă a unui spirit, cel ardelenesc. Universitatea suntem noi toţi, care am crescut la umbra unor legende, istorii şi simboluri ale Transilvaniei. Orice ardelean care înţelege spiritul Transilvaniei nu are cum să nu iubească Universitatea Cluj. Orice clujean care simte că are o legătură cu aceste meleaguri nu are cum să nu aplaude memoria bunicilor, a părinţilor şi a fraţilor săi. Orice ardelean care înţelege Clujul va sădi în mintea şi în sufletul copiilor săi puţină iubire pentru “U”.

Spiritul acestui oraş şi al acestor meleaguri e acela de a convieţui într-un melanj cultural şi etnic desăvârşit, tocmai de aceea cred sincer că sunt şi vor fi mii de oameni care nu vor ezita să-şi ducă copiii de mână la un sfârşit de săptămână pe Cluj Arena şi la celălalt sfârşit de săptămână pe “Dr. Constantin Rădulescu”. Ura nu a caracterizat aceste meleaguri şi cu siguranţă nu le va caracteriza nici pe viitor. Un simbol nu exclude a aprecia performanţa incontestabilă şi managementul desăvârşit al celorlalţi. Sigur că sunt multe de spus, dar mă întreb, la fel ca voi care vă amintiţi de primele plimbări prin Parcul Mare spre bătrânul “Moina” alături de bunici, părinţi sau de fraţi mai mari, cine nu încape de această echipă la Cluj? Cine nu înţelege spiritul Universităţii? Cine îşi permite să se joace cu destinele unor generaţii şi cu amintirile noastre?

Vreau să îi asigur pe toţi cei care o vor face şi care se luptă să elimine simbolul din oraş că ceea ce s-a întâmplat la “Mitingul pentru o idee”, când au ieşit în stradă 5.000 de oameni, a fost nimic... Dacă e cazul, vom ieşi 10, 15 sau 20 de mii şi nu ne va opri nimic, nici toată jandarmeria din oraş, serviciile de informaţii sau firmele de pază pentru a ne căuta singuri dreptatea. Şi atunci vă asigur că vor fi cel puţin câţiva care vor mai putea umbla prin Cluj doar cu elicopterul! Lăsaţi-ne simbolul în pace şi noi ne vedem de păcatele şi speranţele noastre. Dar nu ne încurcaţi destinul prestabilit de memoria înaintaşilor pentru că veţi genera o revoluţie: Revoluţie pentru “U”! Voi priviţi cu nepăsare, noi strigăm că “U” nu moare!


Publicitate

Comentarii

NUMAI U

thumb down thumb up
luni, 8 noiembrie 2010, 01:16
de suporter

NUMAI U pentru clujeni ardeleni ,bucuresteni ,craioveni, timisoreni ieseni ,botosaneni ,resiteni ,constanteni , si nu mai specific mi si zeci de mii din strainatate - inseamna ceva care nu se poate descrie,ceva care nu se poate uita , sunt perfect de acort cu RARES BOGDAN, felicitari BOGDANE nu mai ma repet ,ai atins aproape tot numai cu ,UNUVERSITATEA NU MOARE -trecem noi dar ea va ramine pentru VESNICIE --NUMAI U CLUJ NAPOCA
raspunde

?

thumb down thumb up
luni, 8 noiembrie 2010, 06:53
de normal

ce e insailarea asta desantata, stimate domn? tara arde, babele se piaptana! mi se rupe de U Cluj, de CFR Cluj si de orice rahat din care unii fac averi iar altii se folosesc ca paravan pentru complexele si ratarea lor! fii rational, fa apel la bun simt, ca doar esti formator de opinie, ce pana mea!
raspunde

* Subiect:

thumb down thumb up
luni, 8 noiembrie 2010, 08:29
de * Nume:

Frumos, foarte frumos spus...a tot ceea ce inseamna U...si foarte trist si revoltator ce se intampla. Se pare ca U incurca pe cineva, se pare ca U a speriat pe cineva, prin prisma a ceea ce a fost si este, prin prisma iubirii necoditionate pe care i-o poarta si i-o purtam, a speriat pentru ceea ce poate deveni. S a de-a Domnul sa trecem si peste astea si sa dea Domnul sa fie demascati cei care stau in spatele acestor manevre. Doar sa stim cine sunt....nimic altceva....nu pentru razbunare sau alte vendete...nu!...doar sa-i vedem la fata. NUMAI "U"! P.S....inca o data, felictari pentru acest articol!
raspunde

u , centrul universului

thumb down thumb up
luni, 8 noiembrie 2010, 08:37
de Clujean

Bogdane..iti cam pierzi luciditatea cand e vorba de u ....intelegem ce vrei sa spui , insa eram mai corect daca iti incepeai articolul cu ceva de genul "NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE !"...NICI MACAR U ! ...nu este vorba ca cineva vrea raul acestei echipe , ci este vorba de RESPECTAREA LEGII !...cred ca trebuia sa te concentrezi mai mult pe managementul care a adus aceasta echipa la sapa de lemn....pe faptul ca politica intotdeauna si-a varat coada la acest club !...iar acestea sunt rezultatele !... spiritul u , nu iti da dreptul sa fraudezi si sa incalci legile statului !!!!!! .... unde a fost spiritul u ..si toata suflarea transilvana cand printr-o decizie a lasat o firma fara 500.000 de mii euro ?..unde a fost spiritul u cand la infiintarea SA , s-a preluat doar palmaresul si jucatorii lasand o gaura la buget de milioane de euro ? cine vrei sa plateasca pt asta ? ...acolo trebuia sa fie spiritul u !!! sa impiedice aceste lucruri !!!! acum punem spiriul u in fata sa acoperim aceste hotii ?... hai sa fim mai realisti , faptul ca nu toti ne inchinam la sfanta u si nu avem acasa icoana cu ei , nu inseamna ca dorim raul acestui club !.....pana se rezolva problemele , hai la un meci in Champions League, sa mai vorbim si de sport, de fotbal , ca de chestii existentiale gen u m-am cam saturat !
raspunde

alt CLUJEAN

thumb down thumb up
luni, 8 noiembrie 2010, 10:14
de ionut

Voi priviţi cu nepăsare, noi strigăm că “U” nu moare!
raspunde

moneda

thumb down thumb up
luni, 8 noiembrie 2010, 08:43
de AlinH

Eu unul nu inteleg cum dupa 5 ani si ceva, dupa ce s-a facut denominarea monedei oficiale ale statului Roman, un ziarist foloseste fosta moneda, care nu se mai afla in circulatie. Vorbiti de 20 miliarde.. oare de ce sunt aceste miliarde?? de bani, euro, dolari, lei vechi (ROL) sau lei noi (RON)??? Dupa citirea acestui articol eu am ramas cu impresia ca datoriile unui club de fotbal din Romania sunt de aproximativ 20% din PIB (produsul intern brut), iar cheltuielile lunare sunt ENORME (1,5 % din PIB).
raspunde

înverşunare?

thumb down thumb up
luni, 8 noiembrie 2010, 08:53
de clujean neintoxicat

De ce nu s-a făcut nimic la timpul respectiv ca aceste datorii "istorice" să nu apară şi să se amplifice? Acum se vrea ascunderea lor sub preş în virtutea bunului "spirit" comunist, să dispară în neant....Cam extremist articolul dvs. spre final, îndemnaţi pur şi simplu la război civil!!! Cine sunteţi să hotărâţi dvs. cine va merge cu elicopterul şi cine nu în acest oraş? De când aţi fost în Noua Zeelandă pe blat vi s-a cam urcat la cap, domnule redactor!! Cine e condus de ură, dacă nu "minunaţii" suporteri ai Universităţii pe care nu încetaţi să-i ridicaţi în slăvi! Câteva mii de tineri debusolaţi nu reprezintă şi nu vor reprezenta niciodată Clujul! Sunt conştient că postarea mea nu va trece, poate va fi editată, poate chiar mă veţi urmări, dar măcar am satisfacţia că veţi citi acest comentariu! Şi comentarii ca ale mele mai sunt destule...Cineva tot trebuie să vă mai scurteze din nas când şi când! Nu lăsaţi patima să vă întunece raţiunea!
raspunde

Numai "U".

thumb down thumb up
luni, 8 noiembrie 2010, 09:55
de Calin Misan

Fara cuvinte. Pur si simplu. Asta este "U". Un articol MON"U"MENTAL.
raspunde

NUMAI "U"

thumb down thumb up
luni, 8 noiembrie 2010, 10:33
de Sapca rosie

NO COMMENT!!!!!HAIDE "U"!!!!!
raspunde

ucluj napoca

thumb down thumb up
luni, 8 noiembrie 2010, 10:49
de levi

numai u! iubim alb si negru pana la moarte si dincolo de ea!
raspunde

Politic? Lege?

thumb down thumb up
luni, 8 noiembrie 2010, 11:05
de @Clujean

Pai hai sa vorbim la fel de deschis, si la acelasi meci de Liga Campionilor, de modul cum cateva hectare intr-o zona scumpa rau a Clujului, pe care intamplator se aflau niste tribune, au fost "concesionate" pe un miliard de ani la o redeventa de mizerie de catre Statul Roman (recte Ministerul Transporturilor), fara licitatie, unui bun clujean care dupa cum se pare acum trage sforile sa-l faca definitiv - si tot fara bani - teritoriu "alb-visiniu de cand ma stiu". Sau despre sumele virate an de an , in cuantumuri egale (dar de obicei mai mari "performerilor" , unui club sportiv la care primaria era actionar majoritar - si unde sumele se transformau totusi in actiuni - respectiv unui club "tanar si indraznet" dar complet privat unde sumele respective se finalizau cu un "merci, mai dati-ne". Samd.
raspunde

Pentru Clujean

thumb down thumb up
luni, 8 noiembrie 2010, 11:26
de Rares Bogdan

Inteleg si pot fi de acord cu tine, in tot ceea ce spui, cu siguranta ai si argumente pentru asta, dar te rog spune-mi ce vina are actualul actionar, care a investit deja aproape 5 milioane de euro in acest club, pentru a plati oalele sparte de 20 de ani de management defectuos si de intruziuni politice in cadrul clubului. Nu e normal, pentru o preluare facuta sub spectrul politicii, sa plateasca un om care astazi investeste mult in acest club, desi la preluare i s-a spus de catre distinsul locatar dintr-un anumit Palat ca nici nu se pune problema platii de catre el a celor 1,4 milioane de euro catre stat, bani care in mod normal trebuiau achitati de actionarul majoritar de pana atunci. Cat despre Champions League,am fost la Londra, Roma, voi merge la Barcelona si am fost atat anul trecut cu Roma, sus in Gruia,cat si la ultimul meci cu Bayern, terminat, din pacate prost pentru echipa din Cluj. Voi merge probabil si la meciul cu Roma si te asigur ca de "chestiile existentiale" gen "U", eu nu ma satur niciodata.
raspunde

M-am saturat

thumb down thumb up
luni, 8 noiembrie 2010, 11:32
de Stefan

M-am saturat sa fiu furat in numele spiritului, istoriei, Transilvaniei, patriotismului, tricoului si a altor gaselnite propagandistice. M-am saturat ca eu platitorul sa fiu fraierul vostru. M-am saturat ca eu sa platesc si apoi sa ma injurati ca nu va inteleg. M-am saturat ca ascunde-ti murdaria sub pres ex 150 miliarde . Fiind multi, deschide un cont, si achitati datoria. Voi va faceti rau singuri si nu va dati seama. Cine dracu o facut datoriile astea mari? Eu?. Unde ati fost voi mari iubitori ai clubului? V-a durut in cot, ca stiati ca eu fraierul platesc . Recunosc am fost fraier, dar nu o sa mai fiu. Singura greseala a lui Walter e ca nu a stiut, sau nu a vrut sa stie, ca toate cluburile de traditie au datorii mari la stat provocate de managementul slab si ascunse cu grija de oamenii din club. De, prostul care plateste nu trebuie sa stie unde merg banii. Sper ca dupa ce se termina stadionul, nu o sa vreti iar sa va bagati mina adinc in buzunarul meu ca sa aruncati iar banii pe fereastra in numele spiritului, istoriei, Transilvaniei, patriotismului si a altor gaselnite propagandistice, mai putin rezultatele (astea in gindirea voastra nu exista). In rest mult succes pe mai departe si aveti grija sa nu va faceti rau singuri, si ca sa scapati, dati vina pe altii.
raspunde

multumiri

thumb down thumb up
luni, 8 noiembrie 2010, 11:36
de Rares Bogdan

Multumesc "suporter", multumesc"* Nume", multumesc "Calin Misan", multumesc "sapca rosie", multumesc "levi", va multumesc tuturor pentru gandurile bune adresate in primul rand Universitatii!
raspunde

pt bogdan

thumb down thumb up
luni, 8 noiembrie 2010, 12:25
de Clujean

....faptul ca IN SFARSIT, u doreste sa devina un club privat fara niciun amestec din partea politicului este de apreciat. trebuia facuta asta cu ani in urma , dar din pacate doar acum s-a inteles asta , ca e singura cale spre performanta (sau mai degraba nu s-a dorit) ! nu am nimic impotriva acestui club, sunt suporter al cfr ..este loc pt ambele echipe la cluj, in ardeal...ii doresc clubului sa ajunga la un nivel cat mai inalt in urmatorii ani ...cfr si u sa mute polul fotbalului romanesc la cluj, dupa atatia ani de dominatie "mitica" ! insa cum raspunzi atunci la urmatoarea problema ? "care este" (scuze...deja nu mai putem folosi in mod corect expresia asta) o problema a societatii noastre in ansamblu ....cazul de fata fiind doar un exemplu : CINE RASPUNDE PENTRU GRESELILE COMISE ?..cine raspunde pt dezastrele provocate de atatea guvernari proaste ?...falimentam o firma , provocam pagube de milioane de euro ..., ne luam geanta si plecam ? Investitorul , chiar si avand intentii bune, nu contest asta, cum poate prelua doar sigla, palmares, nume ,jucatori ...insa nu accepta datoriile, greselile comise ...? ...daca nu vrea si erorile comise ..sa infiinteze un alt club , sau sa accepte istoria u cu bune si rele... Daca tot mi-ai raspuns (apreciez asta f mult, fiind un cititor fidel al ziarului, singurul cotidian serios local) as mai dori sa spun ceva : inteleg pasiunea ta pt u...dar, ziaristi , formatori de opinie, cei care ar trebui sa aduceti mai multa lumina asupra lucrurilor, nu crezi ca ar trebui sa tratati in mod egal cele 2 echipe clujene ? nu ti-ai gasit timp niciodata sa scri 2 cuvinte despre perfromantele cfr-ului din ultimii 5 ani ? ...chiar daca nu din pasiune, ar trebui cel putin din respect si pt noi , putini , cati om fi cfr-isti intr-o mare de u....
raspunde

pt bogdan

thumb down thumb up
luni, 8 noiembrie 2010, 12:25
de Clujean

....faptul ca IN SFARSIT, u doreste sa devina un club privat fara niciun amestec din partea politicului este de apreciat. trebuia facuta asta cu ani in urma , dar din pacate doar acum s-a inteles asta , ca e singura cale spre performanta (sau mai degraba nu s-a dorit) ! nu am nimic impotriva acestui club, sunt suporter al cfr ..este loc pt ambele echipe la cluj, in ardeal...ii doresc clubului sa ajunga la un nivel cat mai inalt in urmatorii ani ...cfr si u sa mute polul fotbalului romanesc la cluj, dupa atatia ani de dominatie "mitica" ! insa cum raspunzi atunci la urmatoarea problema ? "care este" (scuze...deja nu mai putem folosi in mod corect expresia asta) o problema a societatii noastre in ansamblu ....cazul de fata fiind doar un exemplu : CINE RASPUNDE PENTRU GRESELILE COMISE ?..cine raspunde pt dezastrele provocate de atatea guvernari proaste ?...falimentam o firma , provocam pagube de milioane de euro ..., ne luam geanta si plecam ? Investitorul , chiar si avand intentii bune, nu contest asta, cum poate prelua doar sigla, palmares, nume ,jucatori ...insa nu accepta datoriile, greselile comise ...? ...daca nu vrea si erorile comise ..sa infiinteze un alt club , sau sa accepte istoria u cu bune si rele... Daca tot mi-ai raspuns (apreciez asta f mult, fiind un cititor fidel al ziarului, singurul cotidian serios local) as mai dori sa spun ceva : inteleg pasiunea ta pt u...dar, ziaristi , formatori de opinie, cei care ar trebui sa aduceti mai multa lumina asupra lucrurilor, nu crezi ca ar trebui sa tratati in mod egal cele 2 echipe clujene ? nu ti-ai gasit timp niciodata sa scri 2 cuvinte despre perfromantele cfr-ului din ultimii 5 ani ? ...chiar daca nu din pasiune, ar trebui cel putin din respect si pt noi , putini , cati om fi cfr-isti intr-o mare de u....
raspunde

pt bogdan

thumb down thumb up
luni, 8 noiembrie 2010, 12:25
de Clujean

....faptul ca IN SFARSIT, u doreste sa devina un club privat fara niciun amestec din partea politicului este de apreciat. trebuia facuta asta cu ani in urma , dar din pacate doar acum s-a inteles asta , ca e singura cale spre performanta (sau mai degraba nu s-a dorit) ! nu am nimic impotriva acestui club, sunt suporter al cfr ..este loc pt ambele echipe la cluj, in ardeal...ii doresc clubului sa ajunga la un nivel cat mai inalt in urmatorii ani ...cfr si u sa mute polul fotbalului romanesc la cluj, dupa atatia ani de dominatie "mitica" ! insa cum raspunzi atunci la urmatoarea problema ? "care este" (scuze...deja nu mai putem folosi in mod corect expresia asta) o problema a societatii noastre in ansamblu ....cazul de fata fiind doar un exemplu : CINE RASPUNDE PENTRU GRESELILE COMISE ?..cine raspunde pt dezastrele provocate de atatea guvernari proaste ?...falimentam o firma , provocam pagube de milioane de euro ..., ne luam geanta si plecam ? Investitorul , chiar si avand intentii bune, nu contest asta, cum poate prelua doar sigla, palmares, nume ,jucatori ...insa nu accepta datoriile, greselile comise ...? ...daca nu vrea si erorile comise ..sa infiinteze un alt club , sau sa accepte istoria u cu bune si rele... Daca tot mi-ai raspuns (apreciez asta f mult, fiind un cititor fidel al ziarului, singurul cotidian serios local) as mai dori sa spun ceva : inteleg pasiunea ta pt u...dar, ziaristi , formatori de opinie, cei care ar trebui sa aduceti mai multa lumina asupra lucrurilor, nu crezi ca ar trebui sa tratati in mod egal cele 2 echipe clujene ? nu ti-ai gasit timp niciodata sa scri 2 cuvinte despre perfromantele cfr-ului din ultimii 5 ani ? ...chiar daca nu din pasiune, ar trebui cel putin din respect si pt noi , putini , cati om fi cfr-isti intr-o mare de u....
raspunde

Felicitari

thumb down thumb up
luni, 8 noiembrie 2010, 12:31
de Radu Pop

Pentru Clujean. Prefer sa merg(em) 50,100,1000... de ani in toate diviziile din Romania pentru "U" decat sa merg(em) la meciuri de CL "castigate pe merit" de un fost doctor securist, la o echipa care joaca cu vicecampioana europei si strange sub 70& din capacitatea stadionului. Nu o fost "U" cea mai curata echipa dar pentru noi spiritul universitatii nu o sa moara niciodata si o sa ramana mereu curat indiferent de divizie si de locul ocupat in clasament. Atata timp cat o sa existe oameni care sustin ideea si spiritul Universitatii Cluj, "U" nu va muri. Felicitari pentru articol si pentru titlu. NUMAI "U"
raspunde

Felicitari

thumb down thumb up
luni, 8 noiembrie 2010, 12:31
de Radu Pop

Pentru Clujean. Prefer sa merg(em) 50,100,1000... de ani in toate diviziile din Romania pentru "U" decat sa merg(em) la meciuri de CL "castigate pe merit" de un fost doctor securist, la o echipa care joaca cu vicecampioana europei si strange sub 70& din capacitatea stadionului. Nu o fost "U" cea mai curata echipa dar pentru noi spiritul universitatii nu o sa moara niciodata si o sa ramana mereu curat indiferent de divizie si de locul ocupat in clasament. Atata timp cat o sa existe oameni care sustin ideea si spiritul Universitatii Cluj, "U" nu va muri. Felicitari pentru articol si pentru titlu. NUMAI "U"
raspunde

pt radu pop

thumb down thumb up
luni, 8 noiembrie 2010, 13:08
de Clujean

.....inainte sa zici de meciurile de CL pe merit ...uita-te mai bine cum ati promovat !!!!! ...iar daca la noi e un doctor securist ....la voi ce intelectuali de marca v-au adus in pragul desfiintarii si v-au bagat in datorii pana in gat ?...dar nu-i nimic ..spiritul u va gasi solutia ....mergem cu mana intinsa la buget si rezolvam problema ! ...dobitocii au platit la buget sa ai aiba "imaculatii " ce fura !
raspunde

hm

thumb down thumb up
luni, 8 noiembrie 2010, 13:34
de clujean_vero

vad ca publicati doar mesajele care va convin! in fine, poate ca asta va aparea: cetateni, nu are cum sa existe spirit la un troglodit ca erji, de pilda, care da cu ranga in jucatorii echipei adverse, si nici la alte lepadaturi care dau cu bolovani in capetele cameramanilor! asta e o biata scuza pentru nimicnicia voastra! ce e U? o echipa de fotbal si atat; restul sunt cautari disperate ale unor neterminati de a se simti si ei parte a ceva important; calmati-va, nu fotbalul ne- sau va- face importanti, ci realizarile CONCRETE in folosul oamenilor; Clujul a fost un oras mare (si nu prea mai este) prin universitarii, oamenii de cultura si medicii lui, nu prin vreo echipa de fotbal! hai ca v-am acordat prea multa atentie deja.
raspunde

1919

thumb down thumb up
luni, 8 noiembrie 2010, 14:48
de 1919

Intrebari pentru toti marii cfr-isti ce se perinda pe aici: Unde erati nemernicilor inainte de 2003 cand adevaratul CFR strangea 25 de specatatori la meciurile de acasa ? Unde o sa fiti nemernicilor dupa ce o sa se termine banii lui Paskany, o sa demonteze stadionul si o sa se care ? Ce aveti nemernicilor cu "U" ? Copii prosti ce sunteti. Imi vine sa plang cand vad ce se intampla.
raspunde

o singura chestie

thumb down thumb up
luni, 8 noiembrie 2010, 17:22
de microbist

Un club a caror suporteri marsaluiesc prin centrul Clujului scandand "Afar acu ungurii din tara" nu merita nimic altceva, decat dispret. Totusi nu v-ati dat seama ca urlati impotriva fiecarui a saselea clujean? U a Transilvaniei? Acest sovinism generalizat va face manru de U, dl Rares? Si sa nu uitati ca si din banii nostri va construieste Tise stadionul.
raspunde

pt 1919

thumb down thumb up
luni, 8 noiembrie 2010, 17:40
de CFR Cluj

Nu te inversuna in asa hal, la CFR erau pana la inceputul anilor 80 cate 7-8000 de spectatori la meciurile din B si chiar C mai apoi. Apoi judeteana de partid a tinut in brate numai pe U, iar CFR-ul a fost lasat de izbeliste, in timp clujenii s-au resemnat si nu au mai urcat dealul, consolandu-se cu acest surogat numit pompos simbol. L:a ce creiere spalate erau atunci, "mergea si asa". Apoi la U nu s-a mai intamplat nimic deosebit si s-a privatizat si relansat CFR-ul aducand trofee la Cluj. Nu poti condamna niste oameni care s-au saturat de U, unde totul devenise inodor, incolor si insipid. CFR-ul le-a oferit ceva nou, nu hotii si minciuni comuniste. Sincer, mi-e groaza ca vrea sa plece dl Walter, m-am saturat ca aceasta echipa sa mai toace bani publici!
raspunde

la hotel sport maine ora 20

thumb down thumb up
luni, 8 noiembrie 2010, 17:43
de calin

maine 09.11.2010 ora 20 ne intalnim la hotel sport pentru a pune la punct pasii urmatori.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.