Educaţie

UBB Cluj și alte patru universități din țară trag un semnal de alarmă privind situația din cercetare

Cinci mari universităţi, care formează Consorţiul "Universitaria", au trimis o scrisoare deschisă premierului Sorin Grindeanu, în care îi cer să ia poziţie faţă de situaţia îngrijorătoare a sistemului naţional de cercetare.
citeste articol
comentarii: 0

comentarii: 0

A fost promulgată legea prin care elevii din învățământul profesional pot beneficia de masă și cazare gratuită

Klaus Iohannis a semnat actul normativ care prevede că elevii înscriși în învățământul profesional și tehnic cu durata de minimum trei ani pot beneficia de masă și cazare gratuită în cantinele și internatele școlare.
comentarii: 0

Româncele, în topul UE al femeilor în domeniul TCI

România are printre cele mai mari rate din Uniunea Europeană ale studentelor şi specialistelor din domeniul tehnologia informaţiilor şi a comunicării TCI.
comentarii: 0

Pregătire pentru BAC cu un terapeut. Program pentru elevii din Cluj

Un program destinat tinerilor care se pregătesc de bacalaureat a fost lansat la Cluj. Terapeutul Cristina Varo lucrează împreună cu tinerii la emoțiile lor, stările și sentimentele lor și mai ales la motivația candidaților pentru a obține note bune la bacalaureat.
comentarii: 0

Prorector din Cluj: Printr-o nouă Lege a Educaţiei, universităţile să poată angaja laureaţi Nobel

Prorectorul Universităţii din Cluj-Napoca, Daniel David,consideră că România trebuie să preia mecanismele practicate în universităţile internaţionale iar printr-o nouă Lege a Educaţiei să permită angajarea directă a unor echipe performante de cercetători sau chiar a unor laureaţi ai premiului Nobel.
comentarii: 0

Șase tineri cercetători din Cluj s-au întors cu medalii de la Stuttgart

Lotul României, prezent la Conferința Internațională a Tinerilor Cercetători (ICYS) desfășurată la Stuttgart - Germania, considerată drept campionatul mondial de lucrări de cercetare științifică dedicată elevilor de liceu, a fost format din șapte tineri, toți din județul Cluj, șase revenind acasă cu medalii.
comentarii: 0

Se modifică condiţiile de acordare a burselor pentru elevii premiaţi la olimpiadele internaţionale

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, un proiect de lege de modificare şi completare a Legii 235/2010 care prevede acordarea burselor de merit olimpic internaţional elevilor care obţineau premiile I, II şi III la olimpiadele şcolare internaţionale.