Educaţie

Bac 2017, sesiunea de toamnă. Subiectele la limba şi literatura română

Mii de absolvenţi de liceu şi-au încercat din nou şansa de a promova examenul de bacalaureat, susţinând, luni, proba scrisă la limba şi literatura română. Examenul a avut câte trei subiecte, fiecare a câte 30 de puncte, plus 10 puncte din oficiu.
citeste articol
comentarii: 0

comentarii: 0

Liviu Pop: Din peste 31.000 unităţi de învăţământ, doar în jur de 6.500 au avize şi autorizaţii

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, susţine că în acest moment doar aproximativ 6.500 de clădiri şcolare au aviz şi autorizaţie PSI, dintr-un total de peste 31.000.
comentarii: 0

Ministrul Educaţiei: În 11 septembrie proiectul de lege a manualului intră în dezbatere publică

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat luni că Proiectul de lege a manualului va intra în dezbatere publică începând din 11 septembrie.
comentarii: 0

Bacalaureatul de toamnă | Absolvenţii au susţinut proba scrisă la limba română

Sesiunea a doua a bacalaureatului a debutat cu probele scrise, ceea ce reprezintă o noutate. La nivelul judeţului Cluj, s-au înscris candidaţi 952 de candidaţi, dintre care 158 la Turda, 655 în Cluj-Napoca şi 139 la Dej.
comentarii: 0

13 inspectori şcolari, revocaţi din funcţie. Au primit informarea prin fax

Ministerul Educaţiei a revocat din funcţie şefii a 13 inspectorate şcolare. Motivul demiterii ar fi rezultatul unui control făcut la inspectoratele judeţene, care ar arăta că au fost nereguli în contractele de management.
comentarii: 0

UBB organizează școala internaţională de vară cu tema „Managementul dezastrelor”

Institutul de Cercetări pentru Sustenabilitate şi Managementul Dezastrelor bazate pe Calcul de Înaltă Performanţă (ISUMADECIP) organizează şcoala internaţională de vară cu tema Managementul dezastrelor.
comentarii: 0

Liviu Pop anunţă la Cluj modificări la Legea Educaţiei

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat că până în luna septembrie a anului viitor va fi finalizat proiectul de modificare a Legii Educaţiei Naţionale după care va fi lansat către Parlament.