Educaţie

A doua etapă de înscrieri pentru clasa 0. Câte locuri mai sunt disponibile în Cluj şi la ce şcoli

Începe a doua etapă pentru înscrierea copiilor în învăţământul primar în anul şcolar 2017-2018, care se va desfăşura între 24 și 30 martie 2017.
citeste articol
comentarii: 0

comentarii: 0

Cercetătorii clujeni cer reluarea întregului proces de evaluare în cazul finanţărilor unor proiecte de cercetare

Semnatarii memoriului transmis, joi, miniştrilor Educaţiei Naţionale, respectiv Cercetării şi Inovării, susţin că peste jumătate din proiectele cu şanse de finanţare sunt cele de arheologie şi istorie veche, in timp ce domenii întregi precum Filologia, Artele, Teologia, Filosofia, Etnologia, ar fi fost neglijate.
comentarii: 0

Vrei să devii pompier? Instituţiile de învăţământ de profil selectează candidaţi

Durata studiilor este de patru ani la Facultatea de Pompieri, Academia Tehnică Militară și Academia Navală, de trei ani la Academia Forțelor Terestre și de doi ani la Școlile de Maiștri Militari și Subofițeri.
comentarii: 0

În patru ani, TOATE şcolile din România vor avea acces la Wi-Fi, prin programul "Campusul şcolar"

Promisiunea a fost făcută de ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, care a mai declarat că va dota şcolile care au nevoie de echipamente pentru a derula orele de Tehnologia Informaţiei şi Telecomunicaţiei cu calculatoare de la universităţile care îşi schimbă des laboratoarele.
comentarii: 0

O universitate din Cluj, lider naţional într-un top mondial

O universitate din Cluj-Napoca își păstrează poziția de lider al universităților românești în clasamentul Webometrics 2017, ocupând, la nivel mondial, locul 918 din peste 24.000 de instituţii de învăţământ superior analizate.
comentarii: 0

Profesorul violent, acuzat din nou. Încă un copil spune că a fost lovit

Poliţiştii au început o anchetă după ce un profesor de sport ar fi lovit o fetiţă în vârstă de 13 ani. Dascălul a fost dat afară din învăţământ în 2012 pentru incidente similare, însă a câştigat procesul şi a fost reîncadrat.
comentarii: 0

SIMULARE BAC 2017. Proba la alegere

Vineri, elevii de clasele a XI-a şi a XII-a vor simula proba la alegere pentru examenul de bacalaureat. Peste 450.000 de tineri de clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a au participat la simulările pentru evaluarea naţională şi bacalaureat.