Educaţie

Topul celor mai scumpe specializări la UBB

Pentru a fii student la Universitatea Babeş-Bolyai trebuie să scoţi din buzunar chiar şi 1200 de euro pe an.
citeste articol
comentarii: 1

comentarii: 0

Încep înscrierile pentru prima sesiune de Bacalaureat. Calendarul probelor de examen

Cursurile claselor a XII-a se vor finaliza pe 26 mai, iar Bacalaureatul va începe pe 6-7 iunie cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv 8 - 9 iunie, pentru limba maternă.
comentarii: 0

Rectorul UBB: "Să păstrăm cei mai buni absolvenţi. Ţara care nu reuşeşte se pregăteşte de mediocritate"

Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, Ioan Aurel Pop, consideră că este nevoie de o politică naţională de păstrare în învăţământul superior a celor mai buni absolvenţi de universităţi, avertizând că „o ţară care nu reuşeşte acest lucru se pregăteşte pentru mediocritate”.
comentarii: 0

Cresc taxele de şcolarizare la UBB. 8.500 de locuri bugetate şi şapte specializări noi pentru 2017

Universitatea Babeş-Bolyai a anunţat că taxele de înscriere şi cele de şcolarizare la o serie de facultăţi au crescut cu până la 15%, ceea ce face ca bătaia pe locurile bugetate, adică cele plătite de stat, să fie şi mai aprigă.
comentarii: 0

UBB scoate la concurs 8.500 de locuri bugetate. 20 de specializări noi

Universitatea Babeş-Bolyai va scoate la concurs, pentru anul universitar 2017-2018, un număr de 4.947 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu şi peste 9.200 de locuri în regim cu taxă.
comentarii: 0

Planuri mari în învăţământ: reevaluarea programelor şcolare, manuale noi, internet în clasă

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a anunţat, joi, în cadrul unei conferiţe de presă, că îşi doreşte să reevalueze programele şcolare până la manualul fiecărei generaţii şi să urgenteze reînoirea manualelor, astfel încât elevii din clasele IX-XII să primească manuale noi "până în 2019-2020 şi nu până în 2026".
comentarii: 0

Ministrul Educaţiei: "S-au aglomerat foarte mult şcolile centrale. Toată lumea vrea în centru"

Pavel Năstase, ministrul Educaţiei, a declarat, joi, în cadrul unei conferiţe de presă, că va face o analiză a infrastructurii şcolare pentru a vedea ce şcoli pot fi redeschise, încercând să reducă numărul profesorilor şi al elevilor care fac naveta, dar şi pentru a mai descongestiona şcolile centrale, care s-au aglomerat foarte mult.