Educaţie

comentarii: 0

UBB și-a deschis o reprezentanţă în Japonia

Universitatea Babeș-Bolyai are, începând din această lună, un birou propriu la Universitatea din Kobe, devenind astfel prima universitate din România cu reprezentanţă în Japonia, dar şi în Asia.
comentarii: 0

Mii de profesori, trimişi să facă şcoală pentru a se adapta la nevoile de învăţare ale elevilor

Potrivit reprezentanţilor MEN, în cadrul proiectului CRED se va realiza abilitarea curriculară a 55.000 de cadre didactice, astfel încât să existe o abordare metodologică centrată pe competenţe-cheie, în acord cu noul curriculum.
comentarii: 0

TOPUL ȘCOLILOR, în funcție de bursele de merit. "Racoviță", loc surpriză

Primăra oferă elevilor cu medii peste 8,50 și nota 10 la purtare burse de merit.
comentarii: 0

Modele de subiecte pentru evaluarea naţională şi bacalaureat, publicate de Ministerul Educaţiei Naţionale

Începând de miercuri, elevii de clasa a VIII-a şi de clasa a XII-a care vor participa în 2018 la evaluarea naţională şi la examenul de bacalaureat au la dispoziţie modele de subiecte pentru a se pregăti pentru cele două testări, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.
comentarii: 0

Profesorii își vor primi banii câștigați în instanță eșalonat, până în 2022

Comisia pentru educaţie din Camera Deputaţilor a avizat favorabil propunerea ca plăţile către profesorii din învăţământul preuniversitar privind drepturile salariale câştigate în instanţă să se facă eşalonat, începând de anul viitor. Banii vor fi plătiţi până în 2022.
comentarii: 2

Avocaţi de la Baroul din Cluj, profesori de educaţie juridică în şcoli

Elevii de liceu şi cei din clasele a VIII-a vor primi lecţii de educaţie juridică de la avocaţi, în cadrul unui parteneriat derulat de Inspectoratul Şcolar împreună cu Baroul Cluj.