Educaţie

comentarii: 0

Programul UE pentru şcoli: Fructe şi legume proaspete pentru elevi

Elevii din şcolile româneşti vor beneficia de fructe proaspete, în special de banane, în conformitate cu normele europene.
comentarii: 0

Liviu Pop: Vreau să eliminăm calificativele în învăţământul primar

Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, luni, că vrea să depună o iniţiativă legislativă prin care să fie eliminate calificativele în învăţământul primar, iar evaluarea elevilor să se facă după un model european.
comentarii: 0

Gratuitate pe tren şi pentru studenţii care au peste 26 de ani. ANOSR cere Senatului adoptarea amendamentului

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) solicită Senatului României adoptarea amendamentului prin care şi studenţii care au peste 26 de ani să poată călători gratuit cu trenul, după ce Comisia de Învătământ din aceeaşi cameră a aprobat modificarea.
comentarii: 0

O asociaţie din Cluj cere Ministerului Educaţiei închiderea unor linii de studiu în limbi străine

Asociaţia GRAUR, care se ocupă cu depistarea cazurilor de plagiat, cere MEN închiderea tuturor direcţiilor de studii în limbi străine care nu au acoperite cel puţin 60% din cifrele de şcolarizare cu studenţi străini. Acestea ”sunt înfiinţate fără discernământ” şi funcţioneză cu studenţi români.
comentarii: 0

Federația Părinților critică școlile: există o delăsare inadmisibilă față de siguranța elevilor

Reprezentanţii părinţilor şi ai elevilor spun că în şcoli există o "delăsare inadmisibilă" faţă de siguranţa elevilor, precizând că nu se iau măsuri la nivelul unităţilor şcolare, administraţiei locale sau centrale. MEN nu a mai făcut de câţiva ani o statistică a cazurilor de violenţă.
comentarii: 0

Se caută voluntari pentru educația copiilor din centrele de plasament din Cluj

Programul educational Ajungem MARI lanseaza un apel de voluntariat catre toate marile companii din Romania si angajatii acestora, oferind posibilitatea angajatilor cu program incarcat sa devina voluntari Ajungem MARI in cadrul proiectul „Explorator pentru o zi” si sa contribuie timp de cateva ore pe luna la educatia copiilor si tinerilor institutionalizati din centre de plasament din Bucuresti si 25 de judete.