Educaţie

comentarii: 0

Ministerul Educaţiei selectează profesori pentru analiza şi evaluarea manualelor şcolare

Dascălii care se înscriu pentru a face parte din grupurile de lucru trebuie să aibă gradul I sau să fie absolenţii unor cursuri speciale de evaluare a proiectelor de manuale şcolare.
comentarii: 0

CLASA ZERO. Au fost depuse peste 124.000 de cereri

Ministerul Educaţiei anunţă că în primele două săptămâni ale calendarului de înscriere în învăţământul primar 2017 - 2018 au fost depuse 124.054 de cereri.
comentarii: 0

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2017. Subiectele la limba română

Elevii de clasa a VIII-a au început luni simularea pentru evaluarea naţională 2017, prima probă fiind de limba română. Notele obţinute nu se trec în catalog, decât la solicitarea expresă a elevilor, anunţă Ministerul Educaţiei.
comentarii: 0

SIMULARE BAC 2017. Subiectele la limba şi literatura română

Elevii de clasele a XI-a şi a XII-a susţin începând de luni examene de simulare la bacalaureat 2017, prima probă fiind de limba şi literatura română unde au fost publicate modele de subiecte şi barem.

comentarii: 0

Noi schimbări în învăţământ: revizuirea manualelor şi, posibil, eliminarea evaluărilor naţionale

Ministrul Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase: "Aş vrea ca într-un an de zile să facem revizuirea tuturor programelor şcolare. Dacă anumite capitole sunt depăşite din punct de vede al conţinutului sau nu sunt conforme cu ciclul respectiv, le scoatem.”
comentarii: 0

UBB Cluj în Top-500 universităţi în 2017

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este în anul 2017 în Top-500 mondial, în domeniul general Arte și Științe Umaniste.