Educaţie

comentarii: 1

Liviu Pop, reacţie în urma afirmaţiilor preşedintelui: "Autorităţile nu au fost luate prin surprindere"

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, luni, după ce preşedintele a afirmat că începutul anului şcolar ia autorităţile prin surprindere, că acest lucru nu este adevărat, menţionând că „totul decurge conform programului de guvernare”.
comentarii: 1

Ministrul Educaţiei: Școala are nevoie de profesori bine pregătiți, programe școlare adecvate și infrastructură modernă

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, care a participat, luni, la deschiderea noului an școlar în localitatea Vișeul de Jos, a spus în fața părinților și copiilor că o educație de bună calitate înseamnă profesori bine pregătiți, programe școlare actuale și o infrastructură școlară corespunzătoare.
comentarii: 0

Festivism desuet la început de şcoală. Sau nu. SONDAJ: Ar trebui schimbat ceva?

ZIUA de CLUJ vă invită la sondaj şi dezbatere despre modul în care este concepută prima zi de şcoală.
comentarii: 0

Începe școala | Structura noului an şcolar şi calendarul examenelor

Structura noului an școlar cuprinde semestrul I (11 septembrie 2017 - 2 februarie 2018) și semestrul al II-lea (12 februarie 2018 - 15 iunie 2018). Elevii de clasa a V-a vor învăța în prima parte a semestrului I după un compendiu introductiv pentru gimnaziu până la finalizarea manualelor necesare acestei clase.
comentarii: 0

Sună clopoțelul! Peste 2,3 milioane de copii încep luni cursurile, mulți în clădiri vechi, fără apă şi cu toaleta în curte

Mii de elevi încep luni noul an şcolar fără condiţii minime de igienă, în şcoli neautorizate, fără apă potabilă şi cu toalete în curte. În județul Cluj, 29 de obiective de învăţământ nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare din partea DSP pe motiv că au grup sanitar tip latrină, în curte.
comentarii: 0

Începe şcoala! Unde se mai fac lucrări în Cluj şi câte şcoli nu au autorizaţie sanitară

Cursurile anului şcolar 2017-2018 încep luni şi se vor desfăşura pe durata a 35 de săptămâni. La niveul judeţului Cluj există şcoli fără autorizaţie sanitară, însă reprezentanţii ISJ dau asigurări că nu va fi afectată activitatea didactică.