Educaţie

44.701 de elevi vor primi "Bani de liceu"

Elevii de liceu eligibili vor beneficia şi în anul școlar 2016-2017 de programul „Bani de liceu”, adică de un suport financiar de 180 de lei pe lună, care este condiționat de prezența zilnică la școală.

Ministerul Educaţiei desfășoară de peste 12 ani Programul naţional de protecţie socială "Bani de liceu", prin care acordă un sprijin financiar pentru elevii din licee şi şcoli de artă şi meserii.

Prin centralizarea listelor finale transmise de către inspectoratele școlare județene/inspectoratul școlar al municipiului București a rezultat un număr total de 44.701 solicitanți eligibili cu un venit brut lunar pe membru de familie mai mic sau egal cu 150 lei.

În anul școlar 2016-2017, în funcție de bugetul alocat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice pentru programul național de protecție socială "Bani de liceu", s-a stabilit că numărul beneficiarilor este de 44.701, egal cu numărul solicitanților eligibili", potrivit unei note publicate pe site-ul ministerului.

La nivelul judeţului Cluj sunt 349 de solicitanţi eligibili.

Cele mai multe solicitări sunt în județul Suceava (4.370) şi în județul Iași (3.580), iar cele mai puține (195) sunt în București și Covasna (202).

 

Publicitate

Comentarii

cuantum

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2016, 14:28
de Cris

Ce suma va primi fiecare elev beneficiar al acestui program? Multumesc
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.