A început admiterea la Babeş-Bolyai. 8.500 de locuri bugetate

A început admiterea la Babeş-Bolyai. 8.500 de locuri bugetate
Absolvenţii de liceu, dar și cei care au încheiat deja studiile de licenţă se pot înscrie, începând de miercuri, 12 iulie, la facultăţile Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), care le pun la dispoziție 8.500 de locuri bugetate, atât la nivel licență, cât și la nivel master.

Pentru absolvenţii de liceu, UBB are o ofertă extrem de diversificată, candidaţii având la dispoziţie, pentru anul universitar 2017-2018, aproape 5.000 de locuri bugetate, 9.200 de locuri în regim cu taxă, 2.650 pentru învățământul la distanță și învățământul cu frecvență redusă.

Din totalul locurilor bugetate, 60 sunt special alocate pentru candidaţii de etnie romă, 5 destinate persoanelor cu dizabilități, iar alte 128 au fost alocate etnicilor români din afara granițelor țării, aceştia din urmă având posibilitatea de a-şi trimite dosarul de înscriere prin poşta clasică sau electronică.

La rândul lor, absolvenţii de facultate care doresc să se înscrie la master pot opta pentru unul dintre cele peste 3.500 de locuri la buget, peste 6.600 de locuri la taxă și 900 de locuri pentru învățământul cu frecvență redusă. Şi la acest nivel, 25 de locuri bugetate sunt alocate candidaţilor de etnie romă, iar 95 sunt destinate etnicilor români din afara graniţelor României.

Candidații vor putea alege între cele 237 de programe de licență (învățământ cu frecvență și la distanță), respectiv cele 223 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă). Pe întreaga perioadă a admiterii, UBB pune la dispoziţia candidaţilor 440 de locuri în căminele proprii din Campusul Studențesc Hasdeu.

Locurile, situate în camere cu 5 paturi, vor fi disponibile în perioada 12-31 iulie şi vor putea fi ocupate la un tarif de cazare de 25 lei/pat/noapte, în baza unei cereri transmise serviciului social al UBB. Perioada de admitere este cuprinsă între 12 și 31 iulie, calendarul admiterii, taxele şi toate informaţiile necesare candidaţilor sunt accesibile la AICI.

Loading...
Comenteaza