Educaţie

Cine a câştigat rectoratul USAMV

Ioan Groza şi Cornel Cătoi au fost cei doi candidaţi care s-au luptat, în turul al doilea de alegeri, pentru cea mai înaltă funcţie a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV).
  • Cornel Cătoi, noul rector al USAMV Cluj

    Cornel Cătoi, noul rector al USAMV Cluj

Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, Cornel Cătoi este cel care a câştigat funcţia de rector al USAMV Cluj, la diferenţă de numai trei voturi faţă de contracandidatul său. Validarea alegerilor pentru funcţia de rector şi confirmarea acestora de către Senatul universitar nou ales se va face luni.

Până în prezent, Cornel Cătoi a ocupat funcţia de decan al Facultăţii de Medicină Veterinară din cadrul USAMV. Acesta a absolvit, în anul 1985, Liceul Agroindustrial din Sibiu, după care, în anii 1986-1992, a urmat cursurile Facultăţii de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, devenind în 2002 doctor în domeniul studiat. Lucrează la USAMV chiar din 1992, an în care şi-a terminat studiile. De-a lungul carierei, a participat şi a condus mai multe granturi de cercetare naţionale şi internaţionale, a devenit membru a mai multor societăţi ştiinţifice şi a publicat mai multe lucrări ştiinţifice, fiind, de altfel, şi autor al unor cărţi în domeniul medicinei veterinare. În 2014 a câştigat, conform declaraţiei de avere, 162.883 de lei, iar cu un an înainte a încasat nu mai puţin de 249.243 de lei. Conform aceluiaşi document, deţine, împreună cu soţia, trei apartamente în Cluj-Napoca, o casă de vacanţă şi un autoturism marca Volkswagen.

Publicitate

Comentarii

Felicitari

thumb down thumb up
sâmbătă, 6 februarie 2016, 13:59
de CRIVINEANU V

Felicitari sincere de la Bucuresti!
raspunde

Uaaaauuuuu

thumb down thumb up
duminică, 7 februarie 2016, 16:07
de Genoveva

Daca domnul profesor "În 2014 a câştigat, conform declaraţiei de avere, 249.243 lei de la universitate, adică peste 20.000 de lei lunar.", wow, incredibil, adica salar de douazeci de mii de lei lunar!!!!!!! Atunci de ce se plange personalul din invatamant ca salariile sunt de mizerie?
raspunde

etc, etc...

thumb down thumb up
duminică, 7 februarie 2016, 16:36
de H.Adriana

Dar acesta este numai salariul! Dar despre N-spe mii de sporuri, indemnizatii si alte N-spe mii de beneficii banesti sigur nu stii. Crede si nu cerceta!
raspunde

E totuși mai bine ca la ubb

thumb down thumb up
marţi, 1 martie 2016, 15:53
de victor anastase

La ubb dispută trei mediocri: Ion Aurel Pop, Marcel Pop și Fătăceanu. Agronomia și-a luat rector măcar un băiat intelligent. Nu știu ce va putea face, dar e mai bine decît la ubb.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.