Educaţie

Investiții în grădinițele din satele Clujului

Urmează a fi construită o grădiniță cu program normal în localitatea Cătina, în timp ce grădinița din localitatea Cîțcău va beneficia de lucrări de modernizare, iar cea din localitatea Bogata de Sus, comuna Vad, va fi reabilitată.

"Sunt convins că investițiile în infrastructura educațională din aceste trei localități vor contribui decisiv la creșterea gradului de acces al copiilor și tinerilor la educație. Dorința noastră este ca și în mediul rural copiii aflați la început de drum să poată învăța într-un mediu plăcut și sigur, care să îndeplinească toate cerințele europene", a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

În ceea ce privește edificarea grădiniței din localitatea Cătina, aceasta va dispune de un regim de înălțime de un etaj, cu o suprafață utilă de 441 mp, iar dotarea se va face cu mobilier și cu echipamente moderne, conform celor mai exigente standarde în domeniu.

Clădirea grădiniței va cuprinde încăperile destinate grupelor de copii, respectiv cea de primire, coridor, spații pentru activități - două săli de grupă și o sală multifuncțională. Grădinița va dispune de un cabinet medical, izolator - camera destinată separării cazurilor suspecte de boală, spații administrative și încăperi destinate personalului de educație și de îngrijire.

Partea exterioară a construcției va cuprinde zona cu aleile pietonale, zona curții de recreație - groapa de nisip, mobilier de exterior și echipamente de joacă, precum și o zonă verde - un loc de joacă cu gazon natural, flori și arbori pitici. Un alt obiectiv autorizat de președintele CJ, grădinița din satul Cîțcău, va fi modernizat.

Lucrările vor viza modificarea compartimentării, amenajarea acceselor și mansardarea corpului de clădire existent. În prezent, imobilul dispune de un regim de înălțime S+P, cu o suprafață construită de 367 mp, urmând ca la finalul lucrărilor clădirea să aibă un regim de înălțime S+P+M, cu o suprafață desfășurată de 734 mp.

Totodată, urmează să aibă loc împrejmuirea proprietății, realizarea de amenajări exterioare care să cuprindă circulații pietonale, alei și parcări, amenajarea unui loc de joacă pentru copii și a unor spații verzi.

În ceea ce privește lucrările de reabilitare a grădiniței din localitatea Bogata de Sus, acestea vizează, în principal, amenajarea unui grup sanitar și a unei săli pentru centrala termică, respectiv construirea unui bazin vidanjabil.

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.