O facultate din Cluj reuşeşte ce nu a reuşit nicio universitate din ţară: clasarea în top 500 Shanghai

O facultate din Cluj reuşeşte ce nu a reuşit nicio universitate din ţară: clasarea în top 500 Shanghai
O facultate din Cluj a reuşit ceea ce nicio universitate din ţară nu a obţinut încă: o clasificare în top 500 Shanghai.

E vorba de Facultatea de Matematică și Informatică, din cadrul Universității "Babeș-Bolyai", care se situează, conform Academic Ranking of World Universities in Mathematics, pe poziţia 101-150 în topul Shanghai, cel mai prestigios top al clasificării universităților din întreaga lume.

"Clasarea aceasta este o recunoaştere a valorii şcolii de matematică din UBB, care astfel reuşeşte să îmbine armonios menirea didactică cu excelenţa ştiinţifică. Totodată, intrarea în acest top este o performanţă remarcabilă, ţinând cont de finanţarea superioară pe domeniul cercetării de care beneficiază alte universităţi prezente în top Shanghai", spun oficialii UBB.

"Această poziționare nu se datorează doar profesorilor de la Facultatea de Matematică și Informatică, ci și celoralți profesori de matematică de la alte facultăți din cadrul UBB", susţine decanul facultăţii, Adrian Petruşel.

"Acest loc în top Shanghai nu doar ne onorează, ci ne și obligă", spune şi rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, care îşi exprimă speranţa că şi alte facultăţi din cadrul UBB vor ajunge la performanțe similare. În ce priveşte topul 500 Shanghai al facultăţilor de matematică, acesta e condus de Universitatea Princeton SUA, cu un scor perfect - 100 puncte, urmată de Harvard, tot din SUA, cu 91,4 puncte, şi Universitatea Berkeley din California, cu 89,2 puncte. UBB ocupă prin facultatea sa de matematică una dintre poziţiile 101-150, cu ... zero puncte. Vezi aici clasamentul

Vezi aici ce spunea în 2010 fostul rector al UBB, Andrei Marga, despre motivele pentru care nicio universitate din ţară nu se afla atunci între primele 500 din lume.

Loading...
Etichete
Comenteaza