Profesorul violent, acuzat din nou. Încă un copil spune că a fost lovit

Profesorul violent, acuzat din nou. Încă un copil spune că a fost lovit
Poliţiştii au început o anchetă după ce un profesor de sport ar fi lovit o fetiţă în vârstă de 13 ani. Dascălul a fost dat afară din învăţământ în 2012 pentru incidente similare, însă a câştigat procesul şi a fost reîncadrat.

Inspectoratul Şcolar Bistriţa-Năsăud şi Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud au fost sesizate de părinţii unei fetiţe de 13 ani că aceasta ar fi fost lovită de profesorul de sport de la Şcoala Generală "Enea Grapini" din Şanţ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Bistriţa-Năsăud, Deak Zoltan, a declarat, vineri, presei, că a fost formată o comisie care a discutat cu părţile implicate.

"Comisia se află în faza elaborării raportului, s-a discutat cu ceilalţi profesori, cu conducerea şcolii, cu eleva implicată", a spus Deak Zoltan.

Potrivit acestuia, comisia nu a putut discuta şi cu profesorul acuzat.

"Domnul profesor a mai fost sancţionat prin desfacerea contactul individual de muncă şi a atacat această decizie în instanţă. Tribunalul Bistriţa-Năsăud a dat câştig de cauză şcolii, însă Curtea de Apel de la Cluj a schimbat această hotărâre şi a decis sancţionarea cu 15 la sută a profesorului. Monitorizăm această situaţie, discutăm cu cei din şcoală, dar fiind aceste antecedente vrem să fim foarte atenţi şi şcoala trebuie să fie foarte riguroasă pentru a lua măsurile care se impun", a afirmat inspectorul şcolar general adjunct.

Poliţiştii au început şi ei o anchetă în acest caz, profesorul de sport fiind cercetat pentru purtare abuzivă.

"Poliţiştii au fost sesizaţi, la data de 14 februarie, cu privire la faptul că o fetiţă de 13 ani din localitatea Şanţ ar fi fost agresată fizic de către un bărbat de 46 de ani din Rodna. În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud, ag, princ. Crina Sîrb.

Profesorul de sport, Vasile Maternik, a fost acuzat în 2011 că a lovit copil căruia i-a fisurat timpanul, la acea vreme fiind sancţionat cu o penalizare de 15 la sută din salariu, iar în 2012 a fost dat afară din învăţământ după ce ar fi lovit alţi doi copii care l-ar fi atins cu mingea, în timpul orei de sport.

În 2016, părinţii altor doi elevi au depus o plângere penală pe numele bărbatului, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud, care însă a decis, în urmă cu o lună, să renunţe la urmărirea penală în cazul profesorului acuzat de infracţiuni de lovire sau alte violenţe.

Până la ora transmiterii aceste ştiri, profesorul de sport nu a putut fi contactat.

 

Loading...
Comenteaza