Educaţie

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ. Care sunt rezultatele la Cluj. TOPUL şcolilor

Peste 63% din elevii clujeni sunt capabili, la ora actuală, să obţină medii peste 5 la examenul de Evaluare Naţională.

În cazul în care probele ar avea loc acum, 63,12% dintre elevii clujeni de clasa a VIII-a ar putea obţine o medie peste 5 la Evaluarea Naţională, arată rezultatele simulării probelor acestui examen. În 2016, procentul a fost de 55,33%. De asemenea, prezenţa elevilor la examenul de simulare a Evaluării Naţionale a fost de 95%

Media generală pe judeţul Cluj, în urma examenului de simulare, este 5.77, cu 35 de sutimi mai mare decât anul trecut.

TOPUL ŞCOLILOR URBAN ŞI RURAL 

În ceea ce priveşte clasamentul unităţilor de învăţământ ,luând în considerare mediilor elevilor, pe primele trei locuri, în mediul urban, se află Colegiul Naţional "Emil Racoviţă", cu 8,72, Şcoala Elf, cu 8,53 şi Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Turda, cu 8,20.

Cele mai slab clasate au fost, în mediul urban, Şcoala gimnazială Dej, Liceul cu Program Sportiv din Cluj-Napoca şi Şcoala Gimnazială Reformată "Talentum". 

În mediul rural, notele au fost mai mici decât cele obţinute de elevii şcolilor din mediul urban, medii peste 6 au fost obţinute la şcolile din Ţaga, Sâncraiu, Căianu şi din Mihai Viteazul. La coada clasamentului s-au numărat unităţile de învăţământ din Aghireş, Aştileu şi Luna (comuna Luncani).

"Rezultatele sunt mai bune decât cele de anul trecut şi, având în vedere că anul trecut, după examen, Clujul a fost pe locul întâi pe ţară, sperăm să obţinem şi anul acesta un loc bun", a declarat Valentin Cuibus, şeful ISJ Cluj.

De asemenea, şeful ISJ Cluj a precizat că, în urma analizei rezultatelor obţinute, în următoarea perioadă vor avea loc consultări cu profesorii de la clasă în scopul indicării şi corectării greşelilor elevilor, apoi se vor organiza, la nivelul unităţilor, întâlniri cu părinţii elevilor de clasa a VIII-a, prin care li se va explica acestora nivelul de pregătire al copilului în discuţii directe cu profesorul care predă disciplina la clasă.

La nivel de unitate se realizează, de asemenea, planuri remediale care cuprind acţiunile pe care unitatea le va întreprinde în următoarea perioadă în beneficiul pregătirii elevilor pentru examenul de Evaluare Naţională.

CALENADAR EVALUARE NAŢIONALĂ 

7 - 9 iunie 2017: Înscrierea
9 iunie 2017: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
19 iunie 2017: Limba şi literatura română - probă scrisă
21 iunie 2017: Matematica - probă scrisă
22 iunie 2017: Limba şi literatura maternă - probă scrisă
26 iunie 2017: Afişarea rezultatelor (până la ora 16)
26 iunie 2017: Depunerea contestaţiilor (orele 16 - 20)
27-29 iunie 2017: Rezolvarea contestaţiilor
30 iunie 2017: Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.