Educaţie

UPDATE Un cartier întreg din Cluj nu are grădiniţe sau şcoli

Un cartier întreg din cel mai mare oraş al Ardealului, Cluj-Napoca, nu are nici măcar o unitate de învăţământ - nici şcoală, şi nici grădiniţă.
Publicitate
 

Vorbim despre cartierul "Bună Ziua", cel mai nou cartier al oraşului şi cel pe care urbaniştii şi arhitecţii îl arată cu degetul ori de câte ori e vorba de haos urbanistic. Un element al acestui haos e lipsa infrastructurii şcolare. "În cartierul Bună Ziua nu avem nicio unitate de învăţământ, nici măcar o grădiniţă", spune liderul Sindicatului Liber al Învăţământului Preuniversitar din Cluj, Lucia Cojocaru. "Foarte mulţi tineri sunt în acest cartier nou şi nu vedem nicio unitate de învăţământ; cea mai apropiată e liceul de informatică în Zorilor sau şcoala "Radu Stanca".


Cojocaru spune că a abordat această problemă într-o discuţie cu primarul Emil Boc, în primăvară. "Mi-a spus că are în vedere această problemă, dar de atunci nu s-a întâmplat nimic", spune ea.

Amintim, primarul Emil Boc spunea în martie că are "în vedere chestiunea" grădiniţei în cartierul Bună Ziua.

UPDATE Vezi aici ce răspunde miercuri primarul Emil Boc

Publicitate

Comentarii

aloooo, Boc!!!

thumb down thumb up
marţi, 27 august 2013, 19:10
de unu

Aloooo, Boc!!! Dormi? Fa pe gospodarul si mai fa cate ceva in orasul asta!!!!
raspunde

Boc e de vina pt orice. Cu Funar cum era?

thumb down thumb up
vineri, 30 august 2013, 22:51
de Anca

Cind era Funar, l-ai tras de mineca ca nu era NIMIC? Nici malluri, nici locuri de munca NIMIC NIMIC decat indoctrinare impotriva ungurilor!!!!!
raspunde

Amnezia salveaza Clujul

thumb down thumb up
marţi, 27 august 2013, 19:38
de Tz

Eu, spre deosebire de postacii si injuratorii de serviciu ai Administratiei nu uit ca majoritatea "dezvoltatorilor" imobiliari cand au obtinut dreptul de a construi, au prezentat planuri detailate cu parcuri, gradinite, scoli, farmacvii si muuulte alte facilitati....oare de ce totdeauna laturile se arunca in capul primarului si nu ai celor care au construit Bonjour, de exemplu? Dar voi nu ganditi, numai arucati zoaiele asa ca nu ma mai mita nimic
raspunde

hai ma

thumb down thumb up
marţi, 27 august 2013, 19:46
de @tz

cred ca glumesti cand spui ca dezvoltatorii s-au angajat sa construiasca institutii PUBLICE!!! Sau cred ca nu stii ce inseamna "public". cei din Buna-Ziua , dupa capul tau trebuie doar sa plateasca impozite si sa nu primeasca servicii publice de acesti bani....
raspunde

Adevarul

thumb down thumb up
miercuri, 28 august 2013, 09:29
de Tz

Mai omule bun, fa bine de citeste presa vremii si ai sa vezi ce au promis Bonjour ca vor face si vor drege; si chiar daca nu au facut nimic referitor la "spatiul punlic", cum il numesti tu, trebuiau cel putin sa puna la dispozitia primariei terenul pe care sa se constuiasca acestea! Ori stii foarte bine ca terenul din zona este in proprietate privata si cahiar atunci cand aministratia locala a vtut sa actioneze in interesul cetatenilor si sa faca trotuare, au pretins nesimtitii ca sa cumpere de la ei terenul, mai exact cate un metru pe toata lungimea drumului pentru ca acestea sa se faca, De aia sunt trotuare numai pe o paret a drumului. Referitor la platitori de impozite si taxe, eu si alti cetateni ai Clujului refuzam ca banii nostri sa mearga in buzunarele unor bisnitari numiti si proprietari de terenuri din Feleac sau de auirea. De exemplu, daca ai o curte, ti-ar placea sa vina primaria sa faca nu-s ce, o cresa de exemplu la tine in curte? Or in Buna Ziua totul cu exceptia strazii omonime se afla in proprietate privata, vrei cumva ca banul public sa fie folosit in scopuri prohibitive? Eu nu. Nu aveti decat voi platitori de impozite si taxe sa va razboiti cu "proprietari" de terenurii si cu dezvoltatorii sa va dea ce au promis. Si inchei, in logica ta si a altora ca tine, daca unu isi face o casa in Valea Zapodie si e singur acolo, in virtutea faptului ca este platitor de impozite si taxe, atunci clujenii sunt cumva obligati sa construiasca un drum cu dedicatie de 10 km, anume pentru el? Du-te si te culca!
raspunde

incompeteti

thumb down thumb up
miercuri, 28 august 2013, 10:31
de tu iest un lingau de alui boc!

tu iest un lingau de alui boc! de 6 luni a depus un cunoscut pentru o autorizatie de costr. a unui parc si terenuri de sport dar acest boc nici acuma nu a aprobat!! oare de ce???????
raspunde

nu mai spune!

thumb down thumb up
miercuri, 28 august 2013, 09:04
de pop

da' biserici cate are?
raspunde

Vorbim, dar nu spunem nimic.

thumb down thumb up
miercuri, 28 august 2013, 09:22
de Carmen

Fara date comentam degeaba, Articolul putea sa vina cu cifre: 1. cati copii sunt, de varsta scolara sau de gradinita 2. cate familii si-ar scolariza copiii in cartier, sau prefera scolile/gradinitele din centru, sau cele din apropierea locului lor de munca. Pe mine m-ar interesa si situatia cabinetelor medicale (mai putin cea a bisericilor).
raspunde

hmm

thumb down thumb up
miercuri, 28 august 2013, 09:31
de cucu bau

As comenta ceva, dar trebuie sa-mi duc copilul la Panda 2. O sa trec pe langa 2 beserici pe drum :)
raspunde

Invrajbire

thumb down thumb up
miercuri, 28 august 2013, 10:31
de Paul

Salutare dnilor cititori, Sa le luam pe rand: 1. Buna Ziua este un cartier cu peste 10.000 locuinte (si tot atatia platitori de taxe si impozite locale) aflata in zona intravilana a municipiului Cluj Napoca si nu o zona remote pe "Valea Zapodei",ok? 2. Bonjour (dar si altii) au promis si nu au respectat nimic dar Primaria care a dat autorizatii si a facut RECEPTIA ce a vegheat!?!? 3. Da, toate terenurile sunt private dar asta impiedica Primarie sa achizitioneze un teren privat pentru institutii publice si parc? Nu a mai facut Primaria achizitii de terenuri? Nu sunt destui platitori de taxe care sa justifice achizitia? 4. Biserici: Bisericuta Ortodoxa de lemn este construita temporar pe un teren cu permisiunea proprietarului si a fost construita din banii enoriasilor: a celor care merge acolo; deci nu din banii statului sau ai celor care comenteaze ironic. Biserica penticostala din cate stiu s-a construit mai mult sau mai putin la fel. 5. un cartier haotic si fara infrastructura publica nu va atrage tinerii si profesionistii din alte colturi ale tarii sa ramana in Cluj si vor prefera alte orase mai civilizate, iar Clujul pierde incet dar sigur teren.
raspunde

bineinteles ca nu are

thumb down thumb up
miercuri, 28 august 2013, 12:21
de arhitect clujean

pentru ca nu e cartier. e o aglomerare de blocuri ingramadite alandala fara drumuri, canalizare buna sau alte utilitati. oamenii cu un minimum de viziune rad de cartierul asta (la fel si de floresti) de cand s-au inceput constructiile. clujenii sunt victimele propriei lor lipse de educatie. au permis construirea acestor mizerii, si-au facut credite sa se mute acolo, au alimentat piata imobiliara si au acceptat orice li s-a dat. singura solutie la favelele astea este demolarea. poate invatam si ceva din asta. poate.
raspunde

ADEVARUL DESPRE BONJOUR

thumb down thumb up
miercuri, 28 august 2013, 23:27
de adi

o sumedenie de blocuri construite inghesuit fara respect pentru oras. alei betonate si nu asfaltate cum au promis, locuri de parcare pe teren viran. daca intrebi pe georgiana man, ei contruiesc un bloc la 2 ani deci vor termina proiectul in 20. Cata nesimtire sa spuna ca cedeaza primariei teren sa faca cea ce prin contract s-au angajat sa faca ei. zona dintre bonjour si mao arata mai rau ca in floresti. iarba e crescuta de 2 m, caini vagabonzi, gramezi imense de moloz, gunoaie, polistiren, dar au pretentia de lux. evident ei sustin ca e ceva provizoriu pana finalizeaza proiectul. dar de 5 ani e asa si au facut 25% din el. deci sa inteleg ca in urmatorii 15 ani va fi la fel? acum mai aflu ca acea gradinitza promisa nu o mai fac si abia asteapta sa scape de teren / responsabilitate pasand terenul altcuiva.
raspunde

Competenta zero

thumb down thumb up
joi, 29 august 2013, 14:01
de Stefan

Totul s-a facut si se face la intamplare. Iar autoritatile au o mare parte de vina. Sa nu uitam de vehementa cu care Primaria sustinea proiectul STK, si cum se mandreau cu faptul ca Strada Buna Ziua va avea doua benzi pe sens si pista de biciclisti. Dupa cum se vede si in poza de mai sus, cu mare greutate s-a turnat un trotuar si o rigola pt apa pluviala pe partea opusa care arata la fel de stramb precum coloana vertebrala a autoritatilor. Unde sunt cele 2 benzi pe sens, si unde este pista de biciclisti dl Boc?
raspunde

exista gradinita in buna ziua

thumb down thumb up
vineri, 30 august 2013, 03:40
de lucian

Panda kindergarden 2 este o gradinta privata in buna ziua, nu mai dezinformati cititorii si mai lasati campania asta anti boc.
raspunde

fi serios cu panda

thumb down thumb up
duminică, 1 septembrie 2013, 10:18
de adi

panda are 30 de copii. si costa 8 milioane pe luna. aici vb de gradinite publice. is sute de copii in cartier. nu 30
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.