Un inspector din Cluj, în comisia care a elaborat subiectul de olimpiadă cu "denunţul". Ce spune ISJ

Un inspector din Cluj, în comisia care a elaborat subiectul de olimpiadă cu
Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj va demara o anchetă internă după scandalul iscat în urma subiectului controversat de la Olimpiada judeţeană de limba română, la a cărui elaborare a participat şi inspectorul clujean Horia Corcheş.

Valentin Cuibus, Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj spune că, în acest an, subiectele la Olimpiadă au fost elaborate, în colaborare, de către inspectorii de specialitate dini județele Cluj, Bistriţa şi Prahova. În comisie, din partea judeţului Cluj, a participat inspectorul Horia Corcheș.

Șeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus declară că, la nivelul inspectoratului se va deschide o anchetă pentru a se stabili în ce măsură alegerea subiectului a respectat metodologia: "Colegii de la Limba Românii discută acum între ei. Am convocat Consiliul de Administrație astăzi și vom urma toate procedurile legale. E o analiză în curs."

 "Eu pot comenta, dar nu sunt un specialist. Pot spune că e o alegere nefericită și inoportună, nerelevantă pentru creativitatea elevilor. E discutabilă asupra măsurii în care elevii își pot dezvolta creativitatea. Repet, chiar dacă s-a respectat programa, alegerea a fost nefericită", a declarat Cuibus, rugat, fiind, să comenteze situaţia.

Inspectorul Şcolar General a mai precizat că inspectorul Horia Corcheş consideră că, în elaborarea subiectelor, a fost respectată metodologia şi programa şcolară şi că nu s-au gândit că se va ajunge la o astfel de interpretare.

Reamintim că 

Loading...
Comenteaza