Educaţie

Un inspector din Cluj, în comisia care a elaborat subiectul de olimpiadă cu "denunţul". Ce spune ISJ

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj va demara o anchetă internă după scandalul iscat în urma subiectului controversat de la Olimpiada judeţeană de limba română, la a cărui elaborare a participat şi inspectorul clujean Horia Corcheş.
Publicitate
 

Valentin Cuibus, Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj spune că, în acest an, subiectele la Olimpiadă au fost elaborate, în colaborare, de către inspectorii de specialitate dini județele Cluj, Bistriţa şi Prahova. În comisie, din partea judeţului Cluj, a participat inspectorul Horia Corcheș.

Șeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus declară că, la nivelul inspectoratului se va deschide o anchetă pentru a se stabili în ce măsură alegerea subiectului a respectat metodologia: "Colegii de la Limba Românii discută acum între ei. Am convocat Consiliul de Administrație astăzi și vom urma toate procedurile legale. E o analiză în curs."

 "Eu pot comenta, dar nu sunt un specialist. Pot spune că e o alegere nefericită și inoportună, nerelevantă pentru creativitatea elevilor. E discutabilă asupra măsurii în care elevii își pot dezvolta creativitatea. Repet, chiar dacă s-a respectat programa, alegerea a fost nefericită", a declarat Cuibus, rugat, fiind, să comenteze situaţia.

Inspectorul Şcolar General a mai precizat că inspectorul Horia Corcheş consideră că, în elaborarea subiectelor, a fost respectată metodologia şi programa şcolară şi că nu s-au gândit că se va ajunge la o astfel de interpretare.

Reamintim că 

Publicitate

Comentarii

Chiar?

thumb down thumb up
luni, 27 februarie 2017, 20:39
de Dan

Sigur ,știa ce face , asta înseamnă sa fi de partea unui partid , poate era bine sa întrebe elevii si sa-i faca sa denunțe pe cei care iau șpagă in școlile din Cluj , in special cele de ,,fițe" din centru, chiar începând din momentul înscrierii in clasa 0 , verificați scoala Cosbuc , făcându-i pe copii sa denunțe unele anomalii din aceasta scoala , sau pe parintii care-si înscriu odraslele aici, si care trebuie sa faca,,fata" obiceiurilor bolnave perpetuate.
raspunde

ce sa vezi tovarasi....

thumb down thumb up
marţi, 28 februarie 2017, 12:56
de muresan ion

cuibus si gasca de comunisti sunt oripilati cind afla ca un subaltern ,turnator si el la origini, le fura inventia din anii '50.... sa fie aruncat la lei...
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.