Educaţie

Un nou cămin studenţesc, de 30 de milioane lei, în Cluj

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a anunţat că va construi un nou cămin studenţesc în Campusul Observator. Costurile se ridică la suma de 30 de milioane de lei, investiție care va fi susținută de către Guverul României prin Compania Națională de Investiții.

Noul cămin va fi amplasat pe o suprafață de 600 mp şi va dispune de 200 de locuri de cazare, cu camere de 2 și 3 paturi, pentru doctoranzi, tineri căsătoriți cadre didactice, etc. Va fi o clădire NZEB (Nearly Zero Energy Buildings), cu performanță energetică foarte ridicată ceea ce înseamnă consum de energie aproape egal cu zero.

"În urma ședinței de lucru organizată de Ministerul Educației Naționale, delegația UTCN a depus documentația necesară în vederea derulării acestui amplu proiect, demersurile fiind începute în toamna anului trecut prin nota de fundamentare care a fost trimisă spre evaluare către minister.

La baza solicitării a stat numărul de cereri de cazare și capacitatea existentă, Universitatea Tehnică înscriindu-se între cele 30 de universități care sunt eligibile pentru a primi această finanțare. Ministerul Educației Naționale va fi intermediar între universități și Compania Națională de Investiții iar proiectul va fi unul similar la nivel național", se arată într-un comunicat remis presei. 

Proiectul tehnci urmează să fie finalizat până la finele lui 2017 urmând ca, începând cu 2018, să se recurgă la implementarea lui.

În prezent , UTCN dispune de două campusuri amplasate în Complexul Observator și în Mărăști, care oferă anual studenților aproximativ 5.000 de locuri de cazare. 

Publicitate

Comentarii

Camin

thumb down thumb up
miercuri, 29 martie 2017, 15:54
de * IONICA

*Si eu am fost student la Poli. 1974-1979. Oare are cineva certitudinea ca se va face rapid-chiar incepind cu 2018? Cum merg lucrurile pe la noi va dura cel putin 3-4 ani daca nu se va impotmoli de tot. Si la vremea aceea vor mai fi studenti? Pe an ce trece tot mai putini, chiar daca sint locuri si solicitari. Azi miine din licee nu vor iesi numai ''ierbivori''!! Ca nu mai invata nimic si ramin cu capul mic si creierul joaca in el.Pacat. Cel putin sa-l proiecteze -tip garsoniera-ca sa-l poata vinde mai usor pentru locuinte. Din partea mea :succes!!!
raspunde

IROSIRE de fonduri !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

thumb down thumb up
miercuri, 29 martie 2017, 19:04
de Alexandra

7 milioane de euro pentru 600 mp si 200 de locuri? Pai vine 35 de mii de euro locul de cazare. La banii aia construiesti un apartament sau doua garsoniere. Pretul pe metrul patrat construit e de aproape 1200 de euro. Ati inebunit de tot? La asemenea pret pe metru patrat iti poti cumpara orice locuinta gata mobilata si utilata si cu garaj acoperit inclus.
raspunde

atentie

thumb down thumb up
joi, 30 martie 2017, 12:51
de phantom

este o cladire cu consum de energie aproape zero.daca ai plati cheltuieli normale de gaz si curent ai ajunge la mai mult de 1200 euro/mp..daca se face aceasta cladire, costurile de intretinere vor fi f mici..plus facilitatile oferite
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.