49 de şoferi clujeni au rămas fără permis şi alţi 226 au primit amenzi

49 de şoferi clujeni au rămas fără permis şi alţi 226 au primit amenzi
În perioada 27-29 ianuarie, polițiștii clujeni au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse ca urmare a conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

Au fost testați cu aparatul etilotest 705 conducători auto. În urma verificărilor, au fost întocmite 17 dosare penale pentru săvârșirea unor infracțiuni rutiere, 9 dintre acestea privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În cadrul acțiunii, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de un conducător auto care nu avea permis de conducere. Polițiștii au constatat că acesta este cercetat în alte 5 dosare penale privind săvârșirea aceleiași fapte.

De asemenea, au fost aplicate 226 de sancțiuni contravenționale, 11 dintre acestea fiind pentru consum de alcool, contravenții sancționate cu amendă în cuantum de 1.125 de lei și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile.

În total, au fost reținute 49 de permise de conducere în urma abaterilor constatate.

Polițiștii vor continua acțiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere provocate de persoane aflate sub influența alcoolului, pentru depistarea și sancționarea acestora. Poliţia Clujeană atrage atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, a celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Loading...
Comenteaza