Eveniment

A făcut ocolul pământului cu un avion ultraușor şi vine la Cluj să vorbească despre poluarea atmosferei

Pilotul sloven Matevž Lenarčič vine săptămâna viitoare la Cluj-Napoca, pentru a prezenta rezultate ale măsurătorilor privind poluarea atmosferei cu carbon negru, realizate dintr-un avion ușor, precum și impresii din ultima sa călătorie în jurul lumii.
  • FOTO: cloudfront.net

    FOTO: cloudfront.net

Publicitate
 

Pilot, fotograf, alpinist, biolog și activist pentru protecția mediului, Matevž Lenarčič a survolat planeta de trei ori în ultimii cinci ani, cu un avion ultraușor. În expedițiile sale, a măsurat gradul de poluare atmosferică cu carbon negru, ce reprezintă funinginea rezultată în timpul arderii incomplete a combustibililor. Având ca proprietate specifică absorbția puternică a luminii, carbonul negru are o contribuție considerabilă la încălzirea atmosferei și, în consecință, a planetei.

Evenimentul „Deasupra lumii albastre" va avea loc miercuri, 23 noiembrie 2016, de la ora 16.30, la Turnul Croitorilor, și va fi susținut în limba engleză.

Publicitate

Taguri

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.