A furat, dintr-o biserică, banii donaţi de credincioşi VIDEO

A furat, dintr-o biserică, banii donaţi de credincioşi VIDEO
O biserică din cartierul Mănăştur a fost jefuita pentru a doua oară de hoţi. Un bărbat a furat în plină zi banii donaţi de oameni. Preotul a fost însă prevăzător şi a instalat camere de supraveghere în lăcaşul de cult, aşa că hoţul a fost arestat.

Un bărbat a fost arestat preventiv, acuzat că a furat aproximativ 3.000 de lei din Biserica ortodoxă a Tuturor Sfinţilor, din cartierul Mănăştur.

Hoţul a participat la slujbă.. a fugit cu banii.

Preotul spune că pentru a se ajunge la bani era nevoie de două rânduri de chei.

"Un dulăpior închis cu cheie, înăuntru era cutia cu bani care la rândul ei e închisă cu cheie. A venit cu ranga şi a spart-o", a precizat preotul paroh.

Aceeaşi biserică a mai fost prădată de hoţi în urmă cu un an, când aceştia au plecat cu instalaţia de amplificare a lăcaşului de cult. Biserica a fost dotată cu alarmă şi sistem de supraveghere video, cu ajutorul căruia a fost prins hoţul.

"Am descărcat imaginile din sistemul de supraveghere al bisericii şi în patru zile a fost identificat şi reţinut. Din păcate nu suntem la prima experienţă. E mare păcat că se întâmplă astfel de lucruri peste tot cu precădere în biserică. sunt oameni care nu mai au nici acel pic de credinţă", a explicat preotul paroh Horea Petrea.

Cel care a lăsat biserica fără banii din donaţii este un hoţ cu cazier, care tocmai ieşise de după gratii. Acesta are nu mai puţin de şapte dosare pentru furt calificat, ultima sentinţă definitivă fiind din 2011.

 

Loading...
Comenteaza