A venit... iarna! Zăpadă în zona de munte din Cluj

A venit... iarna! Zăpadă în zona de munte din Cluj
Este iarnă la munte, deşi suntem abia în la începutul lunii octombrie. Dimineaţa zilei de miercuri a adus 15 cm de zăpadă la Bâlea Lac, însă nici Clujul nu a fost ocolit de ninsori.

Mai precis, o fotografie postată pe contul de pe reţeaua de socializare Facebook al Cabanei Moţilor arată zăpadă în comuna clujeană Mărişel din Munţii Apuseni.

În Munţii Făgăraş ninge în continuare: "Ninge la Bâlea Lac, dar e foarte posibil ca în următoarele zile ninsorile să ajungă şi la Păltiniş, în zonele mai joase. Stratul de zăpadă la Bâlea este de 15 cm.

Mai ninge în cursul zilei de astăzi (miercuri - n. red.) la munte, iar în timpul nopţii se mai liniştesc şi ploile din zonele joase. Se va menţine, însă, o masă de aer foarte rece, cu temperaturi foarte scăzute", a spus meteorologul de serviciu din cadrul Centrului Meteorologic Transilvania Sud, Eugen Mite. 

Potrivit acestuia, la ora 09:00 în Sibiu erau 6 grade Celsius înregistrate în staţa de la aeroport, iar la Bâlea Lac erau -4 grade Celsius şi ninsoare. Mitea a adăugat că vremea se va încălzi uşor în perioada următoare, însă nopţile rămân reci.

Cod galben de ninsori

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, un cod galben de ninsori în zonele de munte din judeţele Sibiu, Braşov, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, valabile până la ora 12:00.

Potrivit avertizării, în zonele de munte din judeţele Sibiu şi Brasov se va semnala ninsoare moderată la peste 1.500 m, ce determină scăderea vizibilităţii izolat sub 50 m.

În Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, la altitudini de peste 1.000 m va fi ninsoare însoţită de vânt cu viteze care la rafală vor atinge 50-70 km/h, ce determină scăderea vizibilităţii, potrivit ANM.

Potrivit meteorologilor, până la ora 14:00, în judeţele Mehedinţi, Gorj, Olt şi Dolj se vor semnala local intensificări susţinute ale vântului din sector predominant vestic, cu viteze ce vor atinge la rafală 60-70 km/h.

Restricţii de circulaţie pe Transalpina

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă că la această oră circulaţia rutieră pe drumul național 67C (Transalpina), între stațiunea Rânca și Obârșia Lotrului, km 34+000 - km 67+400, este restricționată ca urmare a condițiilor meteorologice (strat de zăpadă de 3 cm și vânt puternic).

Menționăm că restricția este impusă autovehiculelor neechipate corespunzător pentru condiții de iarnă (cauciucuri de iarnă, lanțuri). Lucrătorii de la drumuri acționau cu două utilaje pentru menținerea carosabilului în condiții cât mai bune de circulație.

Loading...
Comenteaza