Eveniment

Activist de meserie VIDEO

Manifestaţiile din Piaţa Unirii scot la suprafaţă nemulţumiri ale clujenilor, slogane inspirate şi pline de umor, dar şi personaje deosebite.
Publicitate
 

La 21 de ani, Oana Moisil este deja un veteran al protestelor. A fost mereu în primele rânduri ale manifestaţiei şi, în multe dintre cazuri, a dat chiar tonul scandărilor

"Sunt fiică de emigranţi şi de aceea sunt aici în stradă, pentru că părinţii mei au fost nevoiţi să plece din cauza acestui sistem politic", spune tînăra.

Pe reţeaua de socializare Facebook, fotografiile Oanei Mosil sunt fie cu pancarte, fie cu bannere, fie cu portavoce. Una dintre ele a făcut însă turul internetului: cea în care îi oferă o floare unui jandarm.

"Eu as dori sa am un preşedinte căruia să îi spun multumesc, să am deputaţi care să nu absenteze, care ştiu ce votează, conducători care vor binele cetăţenilor", a mai spus Oana.

Oana s-a apropiat de mai mulţi dintre cei care vin în fiecare seară să protesteze. Unul dintre noii ei prieteni este Mircea, un tânăr dat afară aseară din scara blocului în care îşi găsise un culcuş.

"Ea a simtit ca am trecut printr-o viaţă grea şi i-am povestit povesea mea. Ea mi-a descoperit talentul artisitic, fac icoane, portreturi, tot felul", a povestit Mircea Varga, un protestatar

Pe blogul ei, Oana Moisil, viiitoare jurnalistă, a explicat de ce nu a lipsit la niciuna dintre manifestaţiile din centrul Clujului: "Eu ies pentru că dacă suntem uniți. Eu ies pentru că inima României bate în mine și doare".

Reporter: Ionel LESPUC

Publicitate

Comentarii

atunci de ce.......

thumb down thumb up
joi, 26 ianuarie 2012, 21:27
de dacian

Daca tot spui ca vrei sa nu mai ai deputati care sa absenteze, de ce nu strigi impotriva celui mai mare chiulangiu pe care l-a vazut Parlamentul, sau mai bine spus nu l-a vazut, acest somnambul de Crin Antonescu platit cu bani grei din buzunarul nostru?
raspunde

Unitate Nationala

thumb down thumb up
joi, 26 ianuarie 2012, 23:37
de CA Media

Nu vrem sa fim o natie de sclavi! Romania, trezeste-te!
raspunde

ARIPI DE FLUTURE

thumb down thumb up
vineri, 27 ianuarie 2012, 02:19
de ozzy

Draga Oana , o lacrima sarata a cazut pe tastatura cind am vazut reportajul cu tine si de atunci nu mai pot tasta trei litere si o cifra . Sufletul tau altruist , faptul ca esti fiica unor emigranti , ca deja esti o jurnalista si sper ca o sa apari si in PLAYBOY , la Capatos sau macar la OTV ma face sa-ti urez numai SUCCESURI ! ! ! Daca te mai intilnesti cu Mircea sa-i spui sa mearga pe strada SOBARILOR la nr. 29 ca acolo este un centru unde poate sa locuiasca o perioada si primeste si mincare . Te rog sa scandezi si pentru mine ca-s cam ragusit si sa nu te dai batuta , nici macar de jandarmi ,,, Sa nu-ti intrerupi protestul chiar daca esti in sesiune , las-o dracului de scoala ca revolutia-i pe primul loc si poate ca-i mai rentabil sa stai in Matei . Sa iei legatura cu tinarul locotenent revolutionar ca va potriviti de minune si va vine Mazare de nas si la vara v-ati scos ca puteti sta moca pe litoral ... VIVA LA REVOLUCION !!!
raspunde

pentru ozzy

thumb down thumb up
vineri, 27 ianuarie 2012, 10:12
de BALI

Stimmate ,cu rautatea afisata poti sa dai mana cu cei pe care-i contesta.Nesimtirea si ignoranta iti este specifica ,sa nu te mire ca tara este asa cum este........plina de ozzy.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.