ADMINISTRAŢIE. Numărul tinerilor fără buletin din judeţ este jumătate din cel anunţat de Primăria Cluj-Napoca

ADMINISTRAŢIE. Numărul tinerilor fără buletin din judeţ este jumătate din cel anunţat de Primăria Cluj-Napoca
Numărul total al tinerilor care nu şi-au făcut încă o carte de identitate deşi au împlinit vârsta de 14 ani, în întreg judeţul Cluj, este de aproximativ 5.200, potrivit Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor (DJEP) Cluj. Cifra este jumătate faţă de cea avansată de Primăria Cluj-Napoca pentru oraş şi alte 16 comune.
Potrivit directorului Viorel Sîrcă, numărul tinerilor care nu şi-au făcut cărţi de identitatze încă este de 5.203. “Cele mai frecvente motive sunt faptul că sunt plecaţi în străinătate cu familia, locuiesc efectiv în alte localităţi decât cele în care au fost preluaţi în evidenţă în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor, neglijenţa familiilor – provin din familii dezorganizate – şi lipsa banilor pentru a efectua deplasarea împreună cu unul dintre părinţi, din localitatea de domiciliu până la sediul serviciuliui public de evidenţă a persoanelor la care sunt arondaţi”. Fiecare primărie de municipiu sau oraş din Cluj are în subordine un astfel de serviciu, potrivit Elenei Curta, responsabil de relaţiile publice al DJEP Cluj.

Amintimcă primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a precizat în urmă cu două zile că numărul total al tinerilor care au împlinit vârsta de 14 ani dar nu şi-au întocmit încă documentele de identate ajunge la aproximativ 10.000, doar în Cluj-Napoca şi cele 19 comune deservite de Serviciul de Evidenţă a Populaţiei din subordinea acesteia.
Loading...
Comenteaza