Adolescenţii dejeni, “modele” în fotografii obscene

Adolescenţii dejeni, “modele” în fotografii obscene
Un pedofil francez a fost prins de poliţiştii din Dej în timp ce întreţinea raporturi sexuale cu doi minori, de 15 şi 16 ani, în camera hotelului unde era cazat. Acţiunea poliţiştilor a avut loc, duminicã, în camera hotelului Parc Rex, unde francezul Thierry Hubert Fayard era cazat.

Imediat dupã flagrant, bãrbatul a fost înaintat Judecãtoriei  Gherla cu propunerea de arest preventiv. Cei doi bãieţi aflaţi în camera francezului provin- unul din satul Cãşeiu, iar celãlalt era din oraşul Dej. Potrivit profilului determinat de anchetatori, pedofilul îşi alegea “victimele” din rândul minorilor cu înclinaţii homosexuale. Thierry Hubert Fayard are 49 de ani şi este doctor în domeniul astronomiei.


El a colaborat  cu mai multe facultãţi din Cluj-Napoca. Potrivit Poliţiei, francezul Thierry Hubert Fayard nu se afla la prima faptã de acest gen. “Bãrbatul vine prin Cluj de un an. Se pare cã a întreţinut relaţii şi cu alţi copii, pentru cã îi îndemna pe minori sã îşi aducã şi prietenii, şi colegii ca sã-l cunoascã”, a declarat comandantul Poliţiei din Dej, comisarul-şef Aurel Mureşan.

 

Fayard fãcea drumuri regulate în România, în desele lui vizite “cunoscând” mai mulţi copii. El îi ademenea pe copii cu daruri şi dupã consumarea actului ilegal francezul îi ducea prin magazine, de unde le cumpãra haine şi dulciuri. Pe cei mai cuminţi îi cadorisea cu telefoane mobile pentru a ţine în continuare legãtura. Peste toate, francezul mai este acuzat şi de deţinere de material pornografic, întrucât el prefera sã se filmeze şi sã facã fotografii în timpul actului sexual împreunã cu minorii. Potrivit cms.-şef Mureşan, Poliţia din Dej îl avea în vizor de mai multã vreme pe Fayard. “în urma sesizãrilor, am studiat cazul şi am început sã mergem pe fir încã de acum o lunã şi jumãtate, iar acum am reuşit sã-l prindem în fapt”, susţine Mureşan.

 

Instanţa sesizatã a emis pe numele cetãţeanului francez un mandat de arestare preventivã pe 29 de zile pentru infracţiunile de acte sexuale cu minori şi deţinere de materiale cu caracter obscen, în vederea rãspândirii acestora. De asemenea, în timp ce bãrbatul stã în arest, poliţiştii cerceteazã în continuare activitatea infracţionalã a acestuia.

 

Cazul pedofilului prins duminicã la Dej nu este însã unul singular. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei dejene, în urmã cu doi ani autoritãţile au mai avut de a face cu un caz similar, autorul raporturilor sexuale cu minori fiind, de asemenea, un cetãţean francez. 

 

Loading...
Comenteaza