Aeroportul Cluj trece la sezonul de vară, cu noi rute şi măriri de frecvenţe

Aeroportul Cluj trece la sezonul de vară, cu noi rute şi măriri de frecvenţe
În acest an de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj (AIAIC) vor fi operate şapte noi destinaţii regulate, ajungându-se la 47 zboruri spre 21 țări din Europa și din Orientul Mijlociu.

Odată cu trecerea la sezonul de vară 2017, Blue Air își extinde prezența în Transilvania prin alocarea celei de-a doua aeronave Boeing 737-800 bazei sale de la Cluj, adaugând patru noi rute cu plecare de pe aeroport către Londra Luton (26 martie), Larnaca (9 aprilie), Nisa (10 aprilie), Hamburg (3 iunie) și Constanța (15 iunie 2017).

Wizz Air își extinde rețeaua de rute, oferind pasagerilor şi mai multe oportunităţi de călătorie. Pe lângă cele mai noi destinații spre Malta, Larnaca şi Stockholm, care debutează în această lună, Wizz Air oferă din Cluj 35 de destinaţii spre 17 ţări.

În programul de operare aferent sezonului de vară 2017 al AIAIC se reiau și zborurile spre Alicante (din 29 martie, cu două frecvențe/săptămână, în zilele de miercuri și duminică) și Palma de Mallorca (din 17 iunie, o frecvență/săptămână, operat în ziua de sâmbătă).

Lufthansa își continuă expansiunea în cadrul Aeroportului Internațional Cluj, operând zborul spre Munchen cu 3 frecvențe pe zi în sezonul de vară.

În contextul dezvoltării operațiunilor sale, la doar un an de la începerea zborurilor de la Cluj,  LOT Polish Airlines mărește frecvența zborurilor operate spre destinația Varșovia, ajungând la 6 frecvențe pe săptămână în programul aferent sezonului de vară 2017.

Mai exact, începând din 24 iulie 2017, zborul spre Varșovia va fi operat zilnic, de luni până sâmbătă. De asemenea, în programul de vară al Aeroportului Internațional Cluj se reia și zborul sezonier spre Barcelona, operat de Vueling, începând cu 24 iunie.

 

mariri

noi


Aeroportul Cluj a înregistrat în 2016 cel mai mare număr de pasageri din istorie.

Astfel, anul trecut, traficul pe Aeroportul Cluj a fost de 1.880.319 pasageri, cu 394.667 mai mult decât în 2015 (+26,56%), consolidându-și astfel poziția de primul aeroport regional și al doilea aeroport din țară, după Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Pentru 2017 se estimează un trafic cuprins între 2,7 milioane-3 milioane de pasageri.

 

Loading...
Comenteaza