Eveniment

Alertă în centrul Parisului. Un vehicul al Jandarmeriei, lovit intenţionat cu o maşină. Polliția: "Evitaţi zona!"

Un incident de securitate a fost semnalat, luni, în centrul oraşului Paris, pe Bulevardul Champs-Elysées, anunţă Poliţia franceză. Poliţia din Paris a confirmat că pe Bulevardul Champs-Elysées se desfăşoară o operaţiune de securitate, recomandând cetăţenilor să evite zona.
  • foto: dw.com

    foto: dw.com

Un individ a lovit cu un autoturism Renault Mégane o autoutilitară a Jandarmeriei, în zona Pieţei Étoile. Autoturismul a luat foc la impact, iar în el au fost găsite arme şi o butelie de gaz.

"Situaţia este sub control pe Bulevardul Champs Élysées; nu există răniţi în rândul forţelor de ordine şi civililor", a transmis Prefectura Poliţiei din Paris.

Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei, individul, în vârstă de 31 de ani, era în atenţia serviciilor secrete din cauza legăturilor cu grupuri islamiste.

Potrivit surselor citate, incidentul a avut loc în zona Marigny, pe Bulevardul Champs-Elysées. Staţia de metrou Champs-Elysées-Clémenceau şi un şantier de construcţii au fost evacuate ca măsură de precauţie.

După impact, vehiculul Jandarmeriei a luat foc. Șoferul era înarmat, au declarat surse citate de presa franceză.

Ancheta în cazul incidentului produs luni pe Bulevardul Champs-Elysées din Paris a fost preluată de Direcţia antiteroristă a Parchetului, anunţă surse citate de cotidianul Le Figaro.

"Pornim de la premisa că a fost un act intenţionat", a declarat un oficial din cadrul comisiei de investigaţie.

 

 

 

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.