Eveniment

Apostu rămâne după gratii. Ce s-a întâmplat joi seara la Curtea de Apel FOTO/VIDEO

Şedinţa în care s-a discutat propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Sorin Apostu a fost LIVE TEXT pe ziuadecj.ro.

Dosarul primarului Sorin Apostu a fost înregistrat la Curtea de Apel Cluj la ora 15.30.

Astfel, începând din acest moment, Sorin Apostu poate fi adus oricând pentru a afla dacă va primi sau nu mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Conform purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Smaranda Mişan, nu a fost stabilită ora la care va intra pe rolul instanţei, dar e cert că procesul va avea loc la camera 155 de la Curtea de Apel Cluj.

UPDATE 15.45: S-a afişat la avizierul sălii 155. Numărul dosarului este 1502/33/2011. Inculpaţi: Sorin Apostu şi Călin Stoia. Se va propune arestarea preventivă a inclulpaţilor.

UPDATE 15.50: Judecătoarea care urmează să analizeze dosarul, Claudia Rodina, a depus în această dupa-amiază o cerere de abţinere. Cererea respectivă urmează să fie soluţionată până la ora 17.

UPDATE 15.51: A sosit avocatul Gheorghiţă Mateuţ, care îl va reprezenta pe Sorin Apostu. Avocatul a spus că cererea judecătoarei ar putea fi cauzată de un posibil grad de rudenie sau de duşmănie cu Sorin Apostu.

UPDATE 15.52: S-a deschis sala de judecată.

UPDATE 15.55: Cererea de abţinere a judecătoarei a fost admisă, urmând să fie analizată în regim de urgenţă.

UPDATE 15.57: Şedinţa în care va fi analizată propunerea de arestare preventivă nu este publică, a anunţat Mateuţ.

UPDATE 16.00: În toate situaţiile de acest gen, legea prevede ca şedinţele să fie secrete.

UPDATE 16.10: Claudia Rodina a fost înlocuită cu judecătoarea Ioana Morar. Totuşi, nu se ştie dacă Morar va putea conduce şedinţa, deoarece este doctorandă la Gheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Sorin Apostu.

UPDATE 16.12: Şedinţa s-a amânat cu o oră şi jumătate, pentru ora 18.30.

UPDATE 16.14: Avocatul Mateuţ va avea acces la doras abia la ora 17.30, cu o oră înainte de debutul şedinţei.

UPDATE 17.30: Avocaţii au revenit pe holurile Curţii de Apel, pentru a studia dosarul, însă sala e închisă.

UPDATE 17.35: "E suficientă o jumătate de oră pentru a pregăti apărarea. Încă nu am văzut dosarul sau probele acuzării", a declarat avocatul Mateuţ, pentru ziuadecj.ro.

UPDATE 17.40: Avocaţii au intrat în sală pentru a studia dosarul.

UPDATE 17.45: Sorin Apostu a fost adus din arestul IPJ la Curtea de Apel, dar până la începerea şedinţei va rămâne într-o încăpere specială.

UPDATE 18.10: Cei doi inculpaţi au intrat în sala de judecată fără să facă vreo declaraţie. Ei au folosit intrarea principală, nu pe cea care duce la boxa acuzaţiilor.

UPDATE 18.20: Judecătoarea delegată e Ioana Morar, care îşi face doctoratul la Gheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Sorin Apostu.

Călin Stoia era încătuşat, în timp ce primarul Sorin Apostu a intrat în sală mai lejer, cu mâinile pe lângă corp.

UPDATE 19.00: Judecătoarea încă nu a sosit în sală!

UPDATE 19.02: A sosit şi judecătoarea.

UPDATE 19.30: Deranjată de gălăgia făcută de ziariştii care aşteaptă verdictul, judecătoarea a trmis un jandarm să facă linişte. "Sala are o acustică de aşa natură încât deranjaţi deliberările", a explicat el.

UPDATE 19.35: Judecătoarea trebuie să dea un verdict până la ora 20.50. În caz contrar, primarul Sorin Apostu poate pleca liniştit acasă, deoarece expiră mandatul de reţinere de 24 de ore.

UPDATE 20.10: Primarul Sorin Apostu dă, în aceste momente, declaraţii în sala de judecată. La DNA el a refuzat să dea declaraţii.

UPDATE 20.20: Peste o jumătate de oră expiră mandatul de reţinere emis pentru 24 de ore pe numele lui Sorin Apostu.

UPDATE 20.25: O femeie a încercat să intre în sala de judecată şi a cerut gardianului să o anunţe pe judecătoare de prezenţa ei acolo. Dorinţa i-a fost refuzată. "Acest dosar e o aberaţie", s-a mulţumit ea să declare ziariştilor, fără să precizeze în ce calitate a cerut prezenţa în sală.

UPDATE 20.28: Mai mulţi avocaţi au ieşit din sală. Printre ei, Tiberiu Ban, care a declarat că este o pauză de 10 minute.

UPDATE 20.43: Avocaţii au reintrat în sală.

UPDATE 20.45: Deranjată de blitz-ul fotografilor care încearcă să surprindă detalii din sală în momentele în care se dechide uşa, judecătoarea a trimis un gardian să le ceară fotoreporterilor să înceteze.

UPDATE 20.50: A expirat mandatul de reţinere emis pe numele lui Sorin Apostu. Încă nu cunoaştem verdictul.

UPDATE 21.30: Nimic nou pe holurile Curţii de Apel Cluj. Nu ne putem da seama ce se întâmplă în spatele uşilor închise...

UPDATE 21.40: Un poliţist de la DNA a părăsit sala de judecată.

UPDATE 21.55: Pledoariile nu s-au încheiat; avocaţii vorbesc în continuare.

UPDATE 23.00: Au mai ieşit doi poliţişti de la DNA.

UPDATE 23.08: Mandatul de reţinere a lui Călin Stoia expiră la ora 00.30.

UPDATE 23.09: Grefiera a ieşit cu un vraf de dosare.

UPDATE 23.10: A ieşit avocatul Tiberiu Ban. "Cauza e în pronunţare. Veţi afla imediat ce se va decide", a declarat el.

UPDATE 23.12: Grefiera a revenit, fără dosare.

UPDATE 23.40: Femeia care a încercat să intre în sală la ora 20.25 este iubita lui Călin Stoia.

UPDATE 00.28: Judecătoarea a revenit în sală. Se pare că a deliberat.

UPDATE 00.38: Cei doi inculpaţi au fost scoşi de procurori, fără să dea declaraţii.

UPDATE 00.39: Apostu şi Stoia vor rămâne în arest.


UPDATE 00.40: Întrebat dacă clientul său, primarul Sorin Apostu, se consideră nevinovat, avocatul Gheorghiţă Mateuţ a răspuns: "Categoric".

UPDATE 00.41: Mateuţ a făcut deja recurs la decizia judecătoarei, care va fi judecat zilele următoare. "Sunt curios cum va motiva judecătoarea decizia luată", a adăugat avocatul.

UPDATE 00.42: Avocatul consideră că relaţia sa cu judecătoarea, care îi este doctorandă, nu are nicio legătură cu cazul. Mateuţ a spus la ieşirea din sala de judecată că în dosar sunt inculpate şapte persoane, şi că singura probă din dosar este denunţul Aspaziei Droniuc. Avocatul lui Apostu spune că primarul ar fi dat în faţa instanţei o declaraţie „coerentă şi conformă cu realitatea" şi că printre cei şapte învinuiţi nu se află şi alţi politicieni.Avocatul Mateuţ a ţinut să precizeze că clientul său a fost un om liber de la ora 20.50, când a expirat ordonanţa de reţinere, până la emiterea mandatului de arestare preventivă.

"Am solicitat instanţei să constate că domnul primar este liber, dar acesta nu a plecat din sala de judecată", a spus Mateuţ.

Gheorghiţă Mateuţ a mai spus că atât el, cât şi clientul său îşi "păstrează optimismul, în pofida soluţiei de joi noapte a Curţii de Apel Cluj".

"Sunt foarte curios cum va motiva judecătorul această decizie, este un caz obişnuit, dar este dificil având în vedere persoanele implicate şi funcţiile acestora. Mă aştept să se facă dreptate, nu mi-am pierdut încrederea în sistem. Ne păstrăm optimismul, eu susţin în continuare că nu există motive şi probe şi ne păstrăm încrederea în justiţie", a mai spus Mateuţ.

Întrebat de jurnalişti dacă la percheziţia de la domiciliul primarului Sorin Apostu au fost găsite 17 telefoane mobile care ar fi fost folosite la săvârşirea infracţiunilor, Mateuţ a refuzat că comenteze.

Avocatul Gheorghiţă Mateuţ a mai declarat că şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, pentru dare de mită în formă continuată, Mateuţ precizând că şi avocatul acestuia a declarat imediat recurs, care va fi judecat tot de instanţa supremă.

Vezi ce declară acesta la ieşirea din sala de judecată, în materialul video

 

Publicitate

Comentarii

Cine isi masoara puterile cu Tise.

thumb down thumb up
joi, 10 noiembrie 2011, 17:57
de Catalin

Daca Apostu si l-a urcat pe cap pe Tise, incep sa iasa scheletele la iveala. Sa speram ca va fi si reciproca valabila.
raspunde

@ catalin

thumb down thumb up
joi, 10 noiembrie 2011, 19:10
de gratiela

dar tise asta e ceva zmeu pazitor de schelete? sau ii dai prea mult credit capacitatii de manipulare?! seamana mai degraba cu o manevra ...navala
raspunde

combinatii

thumb down thumb up
joi, 10 noiembrie 2011, 18:21
de titof

se pare ca au incepot combinatiile procedurale menite sa duca la eliberarea inculpatului PDL-ist. Se pare ca se va alege praful si de acest caz de coruptie.
raspunde

nu au mai fost catuse si pentru aprostu?

thumb down thumb up
joi, 10 noiembrie 2011, 18:38
de clujeanu

penallli
raspunde

greu.....

thumb down thumb up
joi, 10 noiembrie 2011, 18:47
de Razvan

Daca primarul a gresit trebuie sa plateasca, insa daca toata aceasta actiune are menirea de a destabiliza porocala din judetul nostru, atunci initiatorii trebuie sa platesca inzecit. Totusi, inainte de a demara acest tip de actiune trebuie analizate si implicatiile socio-economice. Eu cred ca este doar o rafuiala ascunsa Basescu-Boc. Vom vedea...insa adio Bosch, adio Intel, welcome Psd+Pc+Pdl :(
raspunde

bosch, intel

thumb down thumb up
joi, 10 noiembrie 2011, 19:58
de g.backer

Inteleg bine ? investitorii straini nu mai au la cine sa dea "cascavalul" ?
raspunde

Cu si fara...

thumb down thumb up
joi, 10 noiembrie 2011, 18:49
de Dorel

CONSTITUTIA ROAMNIEI ARTICOLUL 16 (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
raspunde

Asta nu-i justitie!!!

thumb down thumb up
joi, 10 noiembrie 2011, 19:08
de dumitru

Daca judecatoarea Morar este doctoranda la avocatul Mateut de ce a fost admisa? Acest caz trebuia judecat la alta instanta.Nu asa se face justitie! Va fi probabil arestat si apoi scapat de Mateut si judecatori. Rusine ca nu poti fi sigur de o judecata corecta,numai gainarii sunt aspru pedepsiti in tara asta,spagarii de sute de mii de euro, sunt crutati.
raspunde

Ba, e! Ca asa trebuie sa fie...

thumb down thumb up
joi, 10 noiembrie 2011, 19:52
de Dorel

V-am citat art. 16 din Constitutie. P.S.: pentru ZIUA DE CLUJ 1. Felicitari pentru rating. Il veti avea atata timp cat veti fi opertivi si veti spune adevarul. 2. Pentru ora 20:51 puteti sa scrieti: Judecatoarea delegata Ioana Morar a pronuntat arestare preventivă pentru 29 de zile inculpatilor. Avocatul Gheorghita Mateut a declarat recurs. Solutia recursului: admis.
raspunde

cine urmeaza?

thumb down thumb up
joi, 10 noiembrie 2011, 20:02
de nostradamus

pariu cu oricine,ca in max 2 saptamini il aresteaza si pe tise,ca motive au. Scuipa astia tot......
raspunde

chiar, cine?

thumb down thumb up
joi, 10 noiembrie 2011, 20:26
de Dorel

Dar unde este primar domnu Tise? Eu am mai citit aici despre primarii din judeti care au mintit ca nu sunt securisti. Din cate stiu eu pana acuma sunt doi. Abia acuma am aflat ca sunt si spagari. Pana acum se tot plangeaua ce mic salar au. Acuma am intels de ce vor functia. Eu vreau sa ma fac primar intr-un sat mai mic. Te rog, domnule nostradamus, sa te uiti prin cartulia aia a ta daca DNA-ul merge si in...provincie sau atata tot, aici in capitala judetului.
raspunde

mai e de lucru!

thumb down thumb up
joi, 10 noiembrie 2011, 20:14
de Mirabela!?!

Oare cand va curata "Alba ca Zapada" si firma de camioane a consilierului local PDL, Nicoleta Postolache-Niculescu, sotia scandalagiului european PDL Rares Niculescu? Pe europarlamentari cine ii verifica, nu tot DNA-ul?
raspunde

sa vedem

thumb down thumb up
joi, 10 noiembrie 2011, 20:31
de clujean rebel patit

Nu stiu daca ve-un locuitoral orasului nostru nu a inghitit in sec, nu a tras o injuratura in gand cand a intrat in contact cu porcariile ce se intampla zi de zi in Primaria Cluj. Cati ati dat spaga de la mici atentii pana la bani? Cate autorizatii de construire ies in 30 zile. Cai ati participat la licitati ca sa pierdet si ulterior sa fie atribuite direct saumanarite? Va rog aveti toate datele la dispozitie la Tribunalul Cluj, Curtea de Apel Cluj cel putin 1/2 din dosarele decontencios administrativ cu primara sau consiliullocal sunt cu acte fictive prezentate de catre juristeleprimariei, acum parca nu este nici un jurist. Se pierd procese in detrimentul municipalitatii pentruca sunt trimisi juristi slabi, oare pentru bani? sau dar asa ca juristii din primarie cu ceva experianta nu au chef, cheful asta cred ca e pe cointeresarea din partea celor care au chef sa castige. Sunt zecide astfel de cazuri. In Cluj daca cumva te-ai luat de structura mafiota condusa de Apostu nu prea mai ai ce cauta prin institutii si cand am zis ca te pui cu ei nu faci decat sa-ti ceri dreptulde IMBECIL CARE PLATESTE IMPOZITELE. In centru nu ai unde parca, te prind agramatii de poliisti comunitari dau amenzi in functie de marca si numerele masinii. Nu ai pe unde sa circuli, este intrebat de licitatii? pai atunci astept sa fie facut public studiul de prefezabilitate a proiectului de reamenajare aliniei de tramvai. Nu era mai ieftin sa achizitioneze niste mijloace de transportin comun fiaile si sa desfiinteze tramvaiul? Pai va spun eu ca cu mult mai ieftin si se eficientiza si transportul in comun. Clujeni nu uitati ca in perioada de glorie a lui Videanu in partiduletul asta cu culoare spalacita TOATE BORDURILE din Cluj au fost schimbate PE BANII VOSTRII. Nu s-a facut public gradul de indatorare a Consiliului Local si a Municipiului Cluj Napoca, din informatiile care sunt pe floaster ar fi cam de 60% din buget, pai dragilor am cam incurcat-o. Dar daca facem liie de tramvai putem deconta sine de aur ca doar sunt bagate in pamant, patim 140 mil euro pentru strazi dar nu le cam vedem, trebuie sa recunosc ca vedem str. Gruia, in ultimele 12 luni a fost asfaltata de 2 ori sau de trei, nu stiu da putetiintreba la primarie sau sa-i trimiteti epistole lui Apostu ca acuma SPER sa aiba timp de cugetare si sa inceapa sa dea raspunsuri. Sper din tot sufletul ca in cazul incarcerarii sa-l scoata cu catuse la maini ca pe un INFRACTOR sa simta ca a tratat oamenii din cluj mai rau decat este tratat un puscarias. Nu inteleg de ce a fost adus la Curtea de Apel fara catuse si Stoia era incatusat. Nici lapuscarie nu va fi ega cu borfasii? Nu-mi place sa injur da-m vine sa-i spun una neaosa de tot.
raspunde

Freedom!

thumb down thumb up
joi, 10 noiembrie 2011, 20:34
de Ionel

Ce pericol poate prezenta primarul? Fuge in Patagonia? Sa-i dea interdictie de a parasi tara. E o aberatie sa-l tii inchis, sa-l judece in libertate, dar sa-l judece repede!
raspunde

raspuns la Ionel

thumb down thumb up
joi, 10 noiembrie 2011, 21:03
de clujean rebel patit

Nu va figi daca este cercetat in libertate, dar poatesa-si foloseasca influenta pe care o are inca pentru a influenta actul de justitie. Din cate am citit azi si cred ca am citittot si am ascultat oate barfele inclpaul a refuzat ieri sa dea vre-o declaratie in fata anchetatorilor. Sigur se bazeaza pe prieteniile dinpartid si din Bucuresti. Nu pot uita cat de PENIBIL a fost de ziua lui cand a anuntat ca primul cetatean care l-a felicitat a fost Presedintele. Acest inculpat TREBUIE incarcerat pentru a nu-si folosi banii pentru a incerca sa mituiasca si pe altii. Cineva trebuie sa-i spuna clar ca sa inteleaga si el ca S-A TERMINAT. Mai bine ar fi sa-i vina mintea la cap, APOSTU NU ESTE DECAT UN INCULPAT INTR-UN DOSAR DE LUARE DE MITA. A fost primar dar a preferat sa ia bani din banii clujenilor sa fure din bugetul local. Banii primiti de el de la cei ce au castigat licitaiile se regasesc in preturile umflate platite de municipalitate. Asteptamca ieri procurorii DNA sa instituie sechestru pe bunurile detinute. Inca astept. Toti banii primiti ca mita trebuie sa se intoarca in bugetul Primariei Cluj.
raspunde

Incoerent....

thumb down thumb up
joi, 10 noiembrie 2011, 21:52
de Ionel

amice, esti incoerent...
raspunde

probleme de logica?

thumb down thumb up
joi, 10 noiembrie 2011, 22:13
de clujean rebel patit

1. nu sunt amicul dumitale 2. cititi C pr. pen.,cam cum se aplica legea ' pardon am uitat voi nu o aplicati, va faceti legi sa le incalcati NUMITUL APOSTU SORIN este INCULPAT cu propunere de cercetare in stare de AREST PREVENTIV acesta este subiectul, pana la judecare lui mai sunt cativa pasi printe caresa ciripeasca in dulcele grai moldovenesc tot ce-a facut. NIMIC INCOERENT TOTUL LOGIC pentru oameni normali. PS din cate stiu eu e cam fricos, daca ramane singur in celula spune a doua zi tot.
raspunde

amice

thumb down thumb up
vineri, 11 noiembrie 2011, 08:16
de Murphy

esti pedelist :)))
raspunde

Penal platit din banii clujenilor?

thumb down thumb up
joi, 10 noiembrie 2011, 20:51
de ducu

Din momentul in care este deschis dosarul penal ar trebui sa-si dea demisia din functia de primar.Clujenii sa plateasca un personaj asupra caruia planeaza suspiciunea de spagar? Oricum toti alesii au si alte slujbe, nu cumva sa se multumeasca numai cu un venit.Incepand cu prefectul si primarul. Astia trebuie sa manance cu 4 guri si tot iau spagi.Suntem al doilea oras al tarii sa demonstram ca nu-si au locul oameni de teapa acestui moldovean adus de pdl sa ne administreze banii.Nu trebuia judecat la Cluj, presiunea asupra magistratilor este prea mare,ca are gealatii din pdl care il sustin.Mai votati oameni buni asemenea primari!
raspunde

dna

thumb down thumb up
joi, 10 noiembrie 2011, 21:02
de conel

pe cind si primarul din gherla?
raspunde

APOSTU

thumb down thumb up
joi, 10 noiembrie 2011, 21:07
de 50%

pe Bica l-au arestat pentru 10000 euro, pe Apostu nu il aresteaza pentru 100000 euro? Traiasca justitia!
raspunde

Greu se aplica justitia ! Pleaca inculpatul!

thumb down thumb up
joi, 10 noiembrie 2011, 21:36
de dorin

Biata judecatoare, greu se hotarase ce sa decida.Daca il are in fata ei pe avocatul cu care isi da doctoratul, ce poate face femeia aia? E liber inculpatul si sentinta se lasa asteptata.La ce le-o fi trebuit atata crema de avocati, are bani primarul,nu gluma,ca doar nu fac munca patriotica de dragul lui.Romania si justitia! Trebuie o noua revolutie,nu se poate asa ceva!
raspunde

Liber, la alte spagi!

thumb down thumb up
joi, 10 noiembrie 2011, 21:46
de dorin

Anuntati ca e liber, doar nu e locul lui dupa gratii.O fi sunat predecesorul Boc si spaga merge mai departe.
raspunde

Mateut

thumb down thumb up
joi, 10 noiembrie 2011, 21:49
de Mantea

Mateut e cel mai bun penalist din tara, Apostu va dormi acasa la noapte.
raspunde

discriminare

thumb down thumb up
joi, 10 noiembrie 2011, 22:07
de alex t

de ce inculpatul Apostu a fost privat de "dreptul" de a folosi catusele, in timp ce coinculpatul sau a putut beneficia de dreptul de a folosi ca si accesoriu catusele? sunt membrii marcanti ai PDL mai egali decat infractorii de rand?
raspunde

taranii

thumb down thumb up
joi, 10 noiembrie 2011, 22:11
de autodenunt

94000?murdaria de sub unghie.asta face 50000 pe zi.e prieten cu toti constructorii de blocuri si toate toapele"frantuzoaice"din oras.au notarii ,judecatorii lor care le acopera furturile .apostu are casa in alpi,in austria.n-am vazut asta pe declaratia de avere. banii lui apostu sunt la un pocait,ceea ce e si el de altfel,asociat cu recidivistul bejan. de acolo sunt banii,nu de la firfizonul de stoia. inca ceva,sa fie acuzat pentru ca i-a platit cineva haine la nevasta-sa?aia e cea mai prost imbracata femeie din cluj.pentru asta nu-l arestati,va rog.
raspunde

d

thumb down thumb up
joi, 10 noiembrie 2011, 22:34
de eu

aflati a cui este masina Volvo XC90 cu care umbla Apostu..o sa aveti o surpriza
raspunde

ne ajuti?

thumb down thumb up
joi, 10 noiembrie 2011, 22:49
de clujean rebel patit

Daca stii spune-ne si noua, chiar ma intrebam dar n-am retinut numerele de inmatriculare
raspunde

.

thumb down thumb up
vineri, 11 noiembrie 2011, 01:11
de hmm

cred in proportie de 90% ca este masina celor care se ocupa de `camerele de supraveghere` etc
raspunde

fiti mai calmi

thumb down thumb up
vineri, 11 noiembrie 2011, 10:59
de steluta

dragi mei usl-isti daca vreti sa criticati ceva nu exagerati pt ca intrati in derizoriu si nu va mai crede nimeni.FITI CORECTI, CINSTITI SI FAIR-PLAY. Daca toti cei dinaintea ceor de acum faceau macar atatea lucruri bune cate au facut Boc , Apostu sau Tise( asa scumpe cujm ziceti voi – ceea ce nu e adevarat dar in fine) Clujul ar fi aratat mult mai bine si Romania ar fi fost mult mai avansata d.p.v. Asa ca va rog sa analizati ultimii 20 de ani in mod obictiv si cinstit nu fiti ipocriti. aduceti-va aminte de colegii vostri.
raspunde

profesor exigent si primar harnic si cu viziune

thumb down thumb up
vineri, 11 noiembrie 2011, 11:49
de ion

am tot citit comentariile acestor tineri si vreau sa spun ca la cat sunt de tineri au foarte multa rautate in ei. Pacat de ei ca isi innegresc sufletul si mintea cu astfel de zvonuri barfe ipoteze care inca nu sunt dovedite. Eu vrea sa INTREB oare ce vor spune ei daca, si intaresc DACA se demonstreaza ca aspazia droniuc a mintit si apostu nu a luat nimik? dar cred ca stiu ca la cat sunt de rai o sa spuna ca s-au facut presiuni, ca nu e corecta justitia ca.... eu zic sa fim calmi pt ca oricand poate sa vina cineva si sa minta ca Clujean rebel e spagar, ca Ducu e mafiot si face evaziune fiscala, ca Dorel e interlop psdist si sa mai departe. Nu e greu sa acuzi, sa jignesti sau sa faci un rau, mult mai complicat e sa realizezi ceva e greu sa spui o vorba buna, sa faci o fapta buna. Asa ca mai calmi si fiti mai buni
raspunde

Asa e lumea...

thumb down thumb up
vineri, 11 noiembrie 2011, 12:28
de Adina

Cam toti se plang ca nu le este bine si, bineinteles, dau vina pe altii pentru asta. De ce sa apreciem ca Clujul e un oras minunat, curat si plin de activitati? Sau ca USAMV`ul are un profesor destept de la care ai ce invata>? Asa-i romanul... se bucura pentru nefericirea altora.. Deschideti fratilor ochii si nu mai fiti atat de rai, ca nu v-a furat nimeni banii
raspunde

Citat dintr-un om Echilibrat

thumb down thumb up
vineri, 11 noiembrie 2011, 12:47
de victor

Atitudinea unui om extrem de critic la adresa guvernantilor si a liderilor politici de pe plan local in ultimii 2 ani, "Repet: nu e treaba mea să vorbesc despre ceea ce a făcut sau nu dl. Apostu. Însă nu pot să nu remarc că cei care au sărit, precum hienele, să "judece" în avans un caz de care, har Domnului, se ocupă, aşa cum e şi firesc, Justiţia, nu sunt alţii decât aceiaşi politicieni, unii chiar din Consiliul Local al Primăriei Cluj. Aceiaşi care şase ani nu au avut nici o suspiciune în ce-l priveşte pe primar. N-am auzit niciodată, până nu au venit procurorii DNA, de vreo conferinţă de presă a vreunui politician din opoziţie, în care să denunţe vreo suspiciune legată de vreo licitaţie; mai mult decât atât, atitudinea multora dintre ei arată că s-au înţeles extrem de bine cu primarul şi cu puterea, în general. Activitatea opoziţiei, încă din timpul în care primarul Clujului era dl. Emil Boc a fost quasi-nulă. Nu de puţine ori, anumite ziare au pus această "linişte" şi înţelegere în CL pe seama unui posibil "blat". Dar nu numai politicienii, nici oamenii de afaceri care vizau sau aveau vreun contract cu Primăria n-am auzit să reclame vreodată că li s-a cerut mită pentru vreun contract. Îmi amintesc cum se gudurau "marii" oameni de afaceri pe la sindrofii, să ciocnească un pahar de şampanie cu dl. Apostu, cum încercau penibil să stea în imediata lui apropiere sau cum râdeau în hohote la glumele lui, doar pentru a se face remarcaţi. Îmi amintesc de toţi cei care stăteau la colţul mesei lui, pentru câte o firimitură, după câte o sponsorizare, după câte un contract de publicitate. Cum se străduiau dând pe brânci să-i zâmbească, să se gudure, cum se întreceau în complimente şi aprecieri pozitive. Ei au fost primii care s-au grăbit, cu ochii măriţi de fericire să dea primii cu piciorul în omul căzut la pământ. Sunt cam aceiaşi. "Costacheii Gudurău" ai Clujului. Au simţit pe pielea lor această atitudine mizerabilă, de-a lungul ultimilor ani, mulţi din ceea ce înseamnă "viaţa publică" a oraşului. Fie că erau căzuţi la pământ, fie că "gudurăii" intuiau o iminentă cădere, n-au fost trataţi cu nici o urmă de decenţă nici unul: de la ziariştii Liviu Man şi Aurelian Grama până la dl. senator Marius Nicoară, bancherul Horia Ciorcilă, oamenii de afaceri Arpad Paszkany, Gicu Gânscă, poliţistul Ioan Oţel sau atâţia alţii, care au avut de trecut prin momente de cumpănă şi cu toţii au avut ocazia să constate ura viscerală care se putea citi în spatele cuvintelor celor care îşi frecau fericiţi palmele la gândul că urmează arestări, că un om sau o familie va fi pusă în poate cea mai mare cumpănă a existenţei ei... Atâta fericire la gândul că cineva e căzut, sau ar putea să cadă, cu greu se poate imagina. Nu vreau să vorbesc aici despre justiţie. Oamenii ei trebuie să facă ce au de făcut. Şi repet, nu e treaba mea să stabilesc vinovaţii sau nevinovaţii. Fiindcă s-ar putea ca la un moment dat şi viaţa noastră să depindă de un judecător. Nu este, în general, treaba unui jurnalist să judece, deşi cam cu asta se ocupă mulţi dintre noi, fără să-şi amintească (dacă au ştiut, cumva, vreodată) zicerea Bibliei: "Nu judeca, fiindcă ai să fii judecat!". Observ doar şi nu-mi explic de unde s-a acumulat atâta ură şi atâta josnicie în oamenii aceştia care par, la prima vedere, oameni cu suflet şi cu spirit, buni ortodocşi, care la sărbători (atunci când îi vede lumea), sărută icoane şi aprind lumânări. Şi, dacă tot urăsc, de ce n-o fac "la lumină", pe faţă? De ce-şi freacă mâinile fericiţi când dezastrul se apropie de cei care până mai ieri îi numeau cu ipocrizie "prieteni" sau "amici"? De ce exultă la zornăitul cătuşelor? Cum şi ce anume mecanism îi transformă în "mari inchizitori" ai celor pe care până cu câteva ore înainte îi lingeau, interesaţi, cu umilinţă, în fund? Şi cum li se trezeşte, oare, deodată "curajul" de a lovi, ca mari bărbaţi, în cei căzuţi la pământ, cărora poate le datorează totul în viaţă? Cred că acesta este unul din cele mai urâte chipuri ale poporului nostru, pe care politica ultimilor ani le-a scos la iveală. Am învăţat să-l urâm pe cel care are mai mult, pe cel care are alături o femeie frumoasă, o funcţie publică, doar că soarta şi norocul i-au aşezat în această poziţie socială. Nu ne limităm să-i invidiem, îi urâm, de-a dreptul. Avem sufletele mai urâte decât animalele. Nu spun că cei care greşesc, mai ales cei aflaţi în funcţii publice, într-un fel sau altul, şi greşeala lor a fost constatată de o instanţă judecătorească, nu trebuie să plătească pentru asta. Nu trebuie să fim în acord cu ceea ce e în afara legii, e clar. Dar de la asta la bucuria organic-făţişă atunci când un om este căzut e o mare diferenţă. Există o decenţă a atitudinii, fie ea şi a urii, care a scăpat de sub control. Şi care ne schimonoseşte sufletele. Şi care ne depărtează pe noi de noi înşine. Poate prea mult. " Dle Hoandra m-ati lasat fara cuvinte
raspunde

oameni si oameni...

thumb down thumb up
vineri, 11 noiembrie 2011, 13:40
de adina

nu va tot hazardati sa comentati aiurea ca e hot si nu mai stiu cum... Asteptati oameni buni verdictul!!! cred ca sunteti mai corupti voi decat el.... si voi nici n-ati facut nimic pentru cluj..
raspunde

Respect!

thumb down thumb up
vineri, 11 noiembrie 2011, 13:56
de snow

Clujul e un oras superb. Sincer, acest lucru e de admirat si nu de vorbit persoanele care si-au dat interesul pentru asta, de rau. Nu e munca facuta in bataie de joc. De unde atata rautate? Chiar e de apreciat.
raspunde

raspunsuri

thumb down thumb up
vineri, 11 noiembrie 2011, 15:55
de clujean rebel patit

Cand azi noapte mi-am dat nick name-ul de Clujean rebel am vrut sa subliniez ca mai sunt oameni care s-au luptat inca din 1989 si nu s-au lasat dusi de val, din acesti oameni nu face parte Apostu Sorin, nici macar Emil Boc, Buda Daniel sau Tise Alin si multi multi altii, care accidental au avut acces in politica prin lingusala sau oportunism exacerbat. As fi curios de ce spune acum Iuliu Pacurar sau Hordau, sau oameni care sunt in acest partid de la inceputuri si nu veniti prin socrii sau aventura. Cand am spus ca sunt si patit am vrut sa subliniez faptul ca la toate colturile s-a vorbit zilnic de spagi, cadouri sau atentii pe care trebuie sa le faci in primarie. Este REALITATE. Se spune ca s-au facut multe lucruri pentru Cluj Napoca, DAR CU CE COSTURI!!! S-au astfaltat strazi care la 30-90 zile au fost iarasi sparte, s-au facut parking-uri dar ele sunt nefunctionale, cumparam tichete de parcare lunare in zona centrala, dar nu avem unde parca pentru ca majoritatea sunt concesionate-DOMENIU PUBLIC si multe multe altele, dar daca nu castigi banii prin propriile forte si nu te lovesti de probleme legate de Primaria Cluj si poate mai esti si angajatul acesteia sau un bugetar, normal ca nu vezi toate aceste nereguli. S-a incheiat contractul cu societatea INTACT s-a facut campanie electorala de doua ori pe subiectul acesta si rezultatul? a fost data in judecata primaria si se cer daune!!! ca si multe altele. Toti stim ca nu a fost OK, dar prea putini am combatut si inainte de arestare cat si azi noapte. Daca chiar Emil Boc care este prim ministru nu era satul de Apostu acesta nu ar fi fost arestat. CE ABUZ A PUTUT FACE ACEST OM INCAT FIIND PRIMARUL ORASULUI IN CARE ESTE FIEF-UL PARTIDULUI DE LA GUVERNARE A FOST ARESTAT. Lasati-ma sa cred ca este foarte grav si peste masura de complicat, asa ca nu cred ca aveti de ce sa-i luati apararea, pacat voua ca atunci cand v-ati lovit de probleme legate de primarie nu a luat nimeni atitudine ca acele probleme sa fie rezolvate. In acest dosar delatorul este PD-ist, mituitorul este PD-ist si mituitul este PD-ist deci un mic deal in sanul dulce al partidului. Nu se radea acum cativa ani ca Apostu i-ar fi cerut bani si lui Tise? ce repede se uita lucrurile. Normal ca acum cam tremura toti membrii camarilei locale pentru ca toti s-au comportat ca si Apostu acolo in locusorul lui caldut mai o spaguta mai un vinisor mai o vodcuta. Tavi Hoandra ma face sa rad ca-l pune pe Apostu in acelasi rang cu oameni de afaceri cercetati, acei oameni de afaceri isi gestionau banii lor nu banii publici, problema mare a numitului Apostu este ca a considerat ca orasul Cluj Napoca este mosia lui.
raspunde

subscriu

thumb down thumb up
vineri, 11 noiembrie 2011, 20:08
de eu

........cine nu s-a lovit de prb in primarie nu stie vorbeste. Fara foc nu iasa fum.......se vb de spagile luate de Apostu inca de pe vremea cand era director tehnic dar atunci era numa 10 % ....acu prb ca so intins mult prea tare de o pornit scandalul!!!
raspunde

Nimeni nu e perfect

thumb down thumb up
vineri, 11 noiembrie 2011, 17:49
de dana

Totusi sa nu uitam cate a facut primarul pentru Cluj Napoca.Daca pleaca el va veni altul mai rau....
raspunde

clarificare

thumb down thumb up
vineri, 11 noiembrie 2011, 21:34
de clujean rebel patit

Populismul de genul Apostu a facut ceva, antepronuntarea ca daca va veni altcineva acela va fi mai rau arata cat de superficial sunt privite lucrurile. Pun intrebarea, daca poate cineva sa raspunda sa o faca: enumerati 10 probleme punctuale de orice anvergura rezolvate in Cluj de cand Apostu Sorin este primar. NU MAI SPUNETI LA MODUL GENERAL CA A FACUT. ASA SPUNEAU COMNISTII INAINTE DE 1989 CINE A TRAIT STIE CE VORBESC ca si sloganul SA TRAITI BINE, eu am trait bine si inainte de Basescu si acum si dupa ce Basescu nu va mai fi presedinte, am castigat procesele impotriva Primariei si pe remea lui Funar, Boc si Apostu inainte sa fie arestat, asa ca pe mine nu ma atinge dar nu pot sta impasibil. Mai fac un anunt pentru toti Ionii si pentru cei care nu ingereaza ce scriu NU FAC POLITICA asa ca nu vorbesc cu patima omului incarcerat in partide poltice.
raspunde

controlat

thumb down thumb up
vineri, 11 noiembrie 2011, 22:04
de bog

Cele intamplate il vor mobiliza pe Apostu sa devina si mai puternic si sa demonstreze ca intradevar nu este vinovat si merita deplin functia de primar.
raspunde

Parca am fi in poiana lui Iocan -peste noapte toti sunt analisti politici , insa toti analisti de carton uita de prezumtia de nevinovatie .O sa fiu curios sa-i vad pe cei mai infierati critici ai lui Sorin Apostu cum se vor imblanzii peste aprox 3 sapt.

thumb down thumb up
duminică, 13 noiembrie 2011, 13:39
de mihai v

Sfarsitul nu-i aici
raspunde

C F R

thumb down thumb up
duminică, 17 ianuarie 2016, 20:20
de SMECHERI PESTE TOT ?

Fostul director din cadrul CFR Calatori Brașov, Gheorghe Rădulescu, a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare de o instanța a Tribunalului Brașov. Alţi doi inculpaţi de la Cluj trimişi în judecată, au primit condamnări cu suspendare sub supraveghere. 1. (…) condamnă pe inculpatul RĂDULESCU GHEORGHE (…) la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev de art 66 al 1 lit a, b, g C.pen pe o perioadă de 3 ani, pedeapsă complementară executabilă cf art 68 lit c C.pen. (…) În baza art 72 C.Pen. deduce din pedeapsa închisorii durata reţinerii şi arestării la domiciliu a inculpatului RĂDULESCU GHEORGHE, respectiv de la 28.01.2015 la 4.04.2015. 2. (…) condamnă pe inculpatul SECARĂ VASILE(fost director general la SNTFC CFR Calatori Bucuresti) la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a, b şi g C.penal pe o perioadă de 2 ani , pedeapsă complementară executabilă cf art 68 lit b C.pen . În baza art. 91 al. 1 – 92 al. 1 cod penal suspendă sub supraveghere executarea pedepsei principale pe durata unui termen de 3 ani . (…) 3. (…) condamnă pe inculpatul BERINDEAN NICOLAE( fost sef oficiu juridic la SNTFC CFR Calatori Bucuresti) la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit. a, b şi g C.penal pe o perioadă de 2 ani, pedeapsă complementară executabilă cf art 68 lit b C.pen . În baza art. 91 al. 1 – 92 al. 1 cod penal suspendă sub supraveghere executarea pedepsei principale pe durata unui termen de 3 ani. (…)
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.