Eveniment

Atac terorist în centrul Clujului GALERIE FOTO/VIDEO

Intervenţie în forţă a jandarmilor, astăzi, în centrul Clujului. Au capturat un terosit pe acoperişul Casei de Cultură a Studenţilor.

Clujenii au avut parte de un adevărat spectacol cu ocazia aniversării a 95 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Ardelene: demonstraţii de intervenţie şi luptă, demonstraţii cu câini şi o prezentare de uniforme şi documente din Muzeul Jandarmeriei.

Atac terorist la Casa de Cultură a Studenţilor

Momentul culminant a fost simularea unui atac terorist la Cluj, la care jandarmii au intervenit cu un elicopter al Unităţii Speciale de Aviaţie. Câteva sute de persoane, în special copii, s-au înghesuit să vadă cum din elicopter coboară în rapel patru mascaţi pe acoperişul Casei de Cultură a Studenţilor pentru a-l încercui şi a-l prinde pe terorist.

"Clujenii iubesc jandarmeria şi sunt aproape de noi la misiuni şi în exerciţii", a declarat Aurel Litan, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj.

Trafic paralizat în centrul Clujului

Pentru ca manifestările să se desfăşoare în condiţii optime, traficul auto a fost restricţionat în centrul oraşului. Şoferii prinşi în coloană au uitat de claxoane şi înjurături şi şi-au îndreptat obiectivele telefoanelor mobile spre elicopterul ce survola deasupra oraşulu. 

Două luni de repetiţii

Jandarmii s-au antrenat din greu pentru a le oferi clujenilor un spectacol de neuitat. "Colegii de la Gruparea Mobilă, ei au facut repetiţii cam o lună, o lună jumate, pe momente, pentru a-şi putea arăta măiestria în diverse situaţii", a mai spus şeful Jandarmeriei din Cluj.

În cadrul evenimentului a avut loc şi un spectacol folcloric susţinut de maestrul Dumitru Fărcaş şi Ansamblul folcloric studenţesc ,,Mărţişorul".

Publicitate

Comentarii

bravo

thumb down thumb up
marţi, 29 aprilie 2014, 19:32
de norbert

au blocat tot centrul sa se poata ei juca ei de-a teroristii, nu puteau so faca in weekend, am stat o ora pe Clinicilor...
raspunde

of taraaa

thumb down thumb up
miercuri, 30 aprilie 2014, 08:28
de a Marastean

Si cand va spune omul ca am ajuns o tara de rahat, urlati ca e antiroman, vandut si spion la unguri, rusi, americani, congolezi, bantustani, samd.
raspunde

Bravo !

thumb down thumb up
miercuri, 30 aprilie 2014, 13:03
de Cosmin

Felicitari Jandarmeriei si La Multi ani.Extraordinar exercitiul mascatilor.Bravo !
raspunde

intimidare

thumb down thumb up
miercuri, 30 aprilie 2014, 17:01
de Mos Teaca

De toata coma, de 25 de ani acelasi lucru, sparg caramizi, sar din elicopter si anihileaza pe cei rai, arte martiale, caini si toata cavalcada de prost gust si vetust. Ce era daca aceasta manifestatie de proasta factura avea loc la Cora, Polus sau undeva unde nu se perturba grav traficul si asa anevoios? Cum de este posibil asa ceva in viitoarea capitala a tineretuli, culturala si bla-bla? In plin centrul orasului strazi si intersectii blocate, bataie de joc.
raspunde

pentru?

thumb down thumb up
marţi, 24 iunie 2014, 15:21
de pop ionel

de ce trebuie atata antrenament special pentru ceva ce s-ar putea intampla oricand? deci daca s-ar intampla asa ceva real, prima data jandarmi nostri dragi ar intra in pregatire doua luni si apoi ar intra peste terorist. noroc ca sant alte institutii pregatite oricand pentru asa ceva. Doamne ajuta
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.