Eveniment

Blocajele de circulaţie au paralizat oraşul GALERIE FOTO

Ninsoarea de azi-noapte a paralizat Clujul în această dimineață, și asta pentru că firmele de deszăpezire nu au avut reacție. Cele două firme, câştigătoare ale contractului de deszăpezire, au fost amendate fiecare cu câte 50.000 de lei.
  • Foto: Ioana Tohat

    Foto: Ioana Tohat

Clujul este aproape paralizat din cauza zăpezii care a căzut azi noapte și care continuă săă cadă. Străzile, chiar și arterele principale, sunt greu circulabile, și asta pentru că firmele de deszăpezire nu și-au făcut treaba.

”Dispecerul care trebuia să anunțe ieșirea utilajelor nu a făcut-o. Din această cauză, ambele firme angajate să deszăpezească orașul au primit amenda maximă din partea Primăriei”, a declarat purtătorul de cuvânt al municipalității, Oana Buzatu.

Firmele care sunt angajate să deszăpezească Clujul sunt cele de salubritate, Rosal și Brantner Veres.

Cele două firme care trebuie să asigure deszăpezirea în Cluj-Napoca, Rosal şi Brantner Servicii Ecologice, au fost amendate fiecare cu câte 50.000 de lei, pentru că au intervenit prea târziu pe drumurile din municipiu în urma ninsorii de astăzi.

Dispecerul Primăriei, care trebuia să verifice ieşirea în stradă la timp a firmelor de deszăpezire va fi de asemenea sancţionat disciplinar, conform reprezentanţilor municipalităţii.

“Firmele trebuie să respecte anumiţi parametri de calitate şi cantitate, conform Legii 51 din 2006 cu privire la derularea contractelor de deszăpezire. Ele vor fi sancţionate deoarece au intervenit prea târziu. Pot fi găsite circumstanţe atenuante, dacă dorim să le găsim, în sensul că ninsoarea a fost la prima oră, când foarte mulţi dintre locuitori încep lucrul, dar gestionarea situaţiei revine tot firmelor”, a precizat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Conform reprezentanţilor Primăriei Cluj-Napoca, firmele Rosal şi Brantner Servicii Ecologice au intervenit de la ora 6.45 pe arterele de urgenţă I şi de la ora 9 au început cea de-a doua intervenţie pe străzile din această categorie.

Publicitate

Comentarii

valoare amenda

thumb down thumb up
joi, 20 ianuarie 2011, 09:54
de Eniko Horst

Ma intreb oare care este valoarea maxima a amenzii? cateva sute sau cateva mii de lei? Daca asa ceva se intampla pe afara amenzile ajung chiar si la cateva zeci de mii de euro.... Dar asta e, ambele companii au drept de curatare chiar daca nu au utilaje destule... Pacat... asa doreste Clujul sa ajunca capitata europeana a culturi.... :( Nici pe departe...
raspunde

DA MIE IMI REVIN DIN BANNI ACEIA GUNOAIELOR

thumb down thumb up
joi, 20 ianuarie 2011, 10:19
de bdvb

CU CE MA INCALZESTE PE MINE CA NU SI-AU FACUT TREABA SI CA AU FOST AMENDATI !!! GUNOAIELOR
raspunde

Obicei

thumb down thumb up
joi, 20 ianuarie 2011, 12:00
de madriano

Ca de obicei, firmele de deszapezire nu prea isi fac treaba. Mi s-ar parea normal ca macar arterele principale de circulatie sa fie curatate. Si ar mai putea primi o amenda ca niciodata nu curata zona statiilor de transport in comun.
raspunde

* Subiect:

thumb down thumb up
joi, 20 ianuarie 2011, 12:35
de de un taximetrist

aceasta amenda este mult mai putin decat pretul materialelor antiderapante ce trebuia imprastiat lo orele dimineti.Asa se fac profituri se fac niste ville si se dau niste spagi domnului venit din moldova,iar saraci soferi care aztaz au avut accidente vor umbla pe la asiguratori ,cei cu victime pe la urgente.......dortraim in romania dupa niste reguli moldovenest si nu ardelenesti sau europene.
raspunde

Deszapezire

thumb down thumb up
joi, 20 ianuarie 2011, 13:56
de Ionut

Brantner Veres a primit amenda sau Brantner Servicii Ecologice? Sunt doua firme diferite....
raspunde

merita!

thumb down thumb up
joi, 20 ianuarie 2011, 16:21
de merita!

Merita amenda de 500 milioane ca au paralizat economia orasului pentru cateva ore... oare cati bani s-au pierdut? Bravo!
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.