Eveniment

Călătorii gratuite pe tren pentru studenţii care vor să voteze

Publicitate

 

Studenţii care doresc să voteze au la dispoziţie două zile libere şi gratuitate pe transport, a decis Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Cercetării (MECT). Astfel, ei vor beneficia de o călătorie dus-întors gratuită pe calea ferată, cu trenul Rapid, la clasa a II-a, în perioada 28 noiembrie -1 decembrie 2008 pentru a putea vota în localitatea de domiciliu.

 

 Studenţii care doresc să beneficieze de aceste gratuităţi vor trebui să facă dovada că locaţia de destinaţie este domiciliul stabil. Călătoria de întoarcere se poate efectua doar în zilele de 30 noiembrie sau 1 decembrie.

 

„Erau necesare aceste măsuri pentru a îndrepta, într-o anume măsură, deficienţele unei legi care elimina din scena politică un segment activ din punct de vedere civic. Suntem mulţumiţi că am obţinut măcar un vot gratuit pentru studenţi, prin faptul că nu îşi vor mai plăti transportul până la secţiile de votare de acasă şi acele zile de vacanţă în care studenţii vor putea să adune un minim de informaţii despre parlamentarii care candidează în judeţele de unde provin”, a spus Andra Cordoş, secretar general OSUBB.

 

„Eu nu cred că vor fi mulţi studenţi care să meargă să voteze. Mai ales cei din oraşe îndepărtate nu vor merge. Era mai bine să se  voteze aici. Vor fi două zile libere pentru  mulţi studenţi”, a spus Sorin Coman, student în anul IV la Sociologie. Conform statisticilor studenţilor, 7.000 de studenţi clujeni ar putea beneficia de transportul gratuit.

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.