Eveniment

Când se vor recupera zilele de 2 şi 3 mai

Minivacanţa de 1 Mai şi Paşte oferită de Guvern va fi recuperată în două sâmbete din luna mai. Potrivit unei Hotărâri de Guvern, bugetarii au primit două zile libere, în 2 şi 3 mai. Sindicaliştii, deşi încântaţi de decizia Executivului, arată că vor recupera minivacanţa de dinainte de Paşti în două zile de sâmbătă. Singurii care vor scăpa de recuperări sunt, potrivit sindicaliştilor, bugetarii din sistemul de învăţământ.

"Mi se pare benefic să acorde două zile libere, deşi le vom recupera. Nu am văzut nimic în Monitorul Oficial, dar am înţeles că se vor recupera zilele libere acordate. Deci în 18 şi 25 mai probabil că vom lucra", a declarat Ştefan Roman, liderul Sanitas Cluj. Asistenţii medicali şi doctorii care vor fi în spitale, vor lucra în cele două zile libere în regim de weekend. "Cel puţin 30% din personal va lucra în 2 şi 3 mai, la fel ca într-o zi de weekend", a apreciat Roman.

Şi bugetarii din sectorul de Finanţe vor recupera cele două zile libere, potrivit sindicaliştilor. "Zilele libere sunt binevenite, iar recuperarea nu e o problemă, suntem obişnuiţi să le avem, ca să avem încasări. Toţi colegii mei au primit bine vestea, însă urmează să vedem când le vom recupera. Probabil că vom lucra două sâmbete consecutive pentru a putea strange banii de la contribuabili", a explicat Ilie Rostogol, liderul sindicatului Sedlex Cluj. Elevii vor recupera cele două zile libere pe parcursul anului, potrivit sindicaliştilor din Educaţie. Dascălii nu vor fi nevoiţi să se întoarcă în clase în vreun weekend. „Nu s-a stabilit nimic oficial legat de eventualele recuperări pentru cele două zile libere. Am întrebat la Inspectoratul Şcolar Judeţean şi nu ni s-a transmis nimic în mod expres. Mai mult ca sigur recuperarea se va face în timpul anului", a explicat Lucia Cojocaru, preşedinta Sindicatului Liber pentru Învăţământul Preuniversitar Cluj.
Guvernul a decis ca zilele de 2 şi 3 mai 2013 să fie declarate drept zile libere în sectorul public, printr-o hotărâre aprobată în şedinţa Executivului din 6 martie. Iniţiativa aparţine Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), care a cerut Guvernului să declare 2 şi 3 mai drept zile libere, pentru ca ziua liberă 1 Mai să fie legată de Sărbătoarea de Paşti, din 5 mai, iar astfel să se impulsioneze turismul intern.

 

Publicitate

Comentarii

Vremea trece, leafa merge

thumb down thumb up
marţi, 12 martie 2013, 08:18
de alin

ihi.. recupereaza bugetarii asa cum lucreaza ei sambata si duminica, adica in veci! Vremea trece, leafa merge... fraierii sa plateasca impozite, ca sa aiba bugetarii bani de paranghelii!
raspunde

Titlul este inexact, chiar deturnând adevărul....

thumb down thumb up
marţi, 12 martie 2013, 08:58
de plătitor de taxe

Corect este: Când se vor recupera bugetarii zilele libere de 2 şi 3 mai. Cât despre recuperarea reală... toți liderii spun ” probabil”. Desigur se referă la faptul că nu știu acum exact, dar ... realitatea este că probabil nu le vor recupera. Oricum dacă vor merge sâmbăta la serviciu vor avea zi scurte. Dacă mergi la ei cu probleme de rezolvat... se vor uita urât. Ura și la (S)stat (la stat la Stat degeaba...)! Aoleu, să pregătim primele de 1 mai pentru bugetari, să nu uităm d-lor sindicaliști, asta tot pentru încurajarea ... turismului.
raspunde

bugetara

thumb down thumb up
marţi, 12 martie 2013, 10:19
de sorina

eu sint bugetara,dar ca si colegii mei NU ma bucur de aceasta mini vacanta.Familia mea nu este bugetara deci nu am cum sa merg in minivacanta asta.Dar in cele doua wekenduri as vrea sa fiu cu familia mea dar guvernul nu ma lasa ca asa vrea el sa stau acasa ca au cerut asta cei din turism.Dar pe noi ne-a intrebat cineva?Oricum nu contam sintem prosti si lenesi ,iar cei din privat cinstiti ,harnici si destepti.
raspunde

Vacanta prelungita...

thumb down thumb up
marţi, 12 martie 2013, 10:58
de Emil

Au cerut vacanta cei din turism si cei din sud care, cu orice prilej, merg la mare. Noi, cei de peste munti... Pe noi ne-a intrebat cineva?, n
raspunde

re

thumb down thumb up
marţi, 12 martie 2013, 11:34
de privat

bine ca fraierii de bugetari o sa fie liberi ca noi privatii s ane batem joc de ei prin serviciile oferite de *****. ca si noi, mediul privat. ca privatii sunt la fel de putori si jegosi.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.