Ce a păţit un şofer care a încercat să mituiască doi poliţişti din Cluj

Ce a păţit un şofer care a încercat să mituiască doi poliţişti din Cluj
Un şofer a fost condamnat la 1 an și 5 luni închisoare cu suspendarea pentru că a încercat să dea 1.500 lei mită unor poliţişti din Cluj pentru ca aceștia să nu îi întocmească dosar penal fiindcă s-a urcat băut la volan.

"La data de 07.11.2016, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) - Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Cluj au finalizat cercetările, iar procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a încheiat acordul de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul F.V.I., persoană fără calitate specială, și a propus condamnarea acestuia la pedeapsa de 1 an și 5 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Totodată, prin acord s-au stabilit următoarele: condamnatul va urma un program de reintegrare socială, va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 70 de zile și va plăti 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare", se arată într-un comunicat remis presei.

În fapt, din probatoriul administrat în cauză s-a reținut că, la data de 19.06.2016, inculpatul F.V.I. a oferit suma de 1.500 de lei unor agenți de poliție din cadrul unei Secții de Poliție Rurală - I.P.J. Cluj, pentru ca aceștia să nu îi întocmească dosar penal ca urmare a săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În data de 21.06.2016, la D.G.A. - S.J.A. Cluj cei doi polițiști au depus denunțuri care au fost înaintate Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, constituindu-se dosar penal. Ofițerii D.G.A. au efectuat în cauză mai multe activități de urmărire penală, în baza delegărilor dispuse de procurorul de caz.

 

Loading...
Comenteaza