Eveniment

Cei mai iubiţi medici clujeni

Sute de persoane au făcut un top al celor mai buni doctori, pe grupul “I Love Cluj” de pe site-ul de socializare Facebook.

 Administratorii grupului “I Love Cluj” de pe site-ul de socializare Facebook au venit cu o propunere care a pus pe jar clujenii şi a “înroşit” tastaturile internauţilor: nominalizarea celor mai buni medici clujeni. “Care sunt cei mai apreciaţi doctori din Cluj? Dorim să scoatem în evidenţă doar exemplele pozitive. Nu este un top, nu este o recomandare... este o posibilitate de a spune mulţumesc unor oameni care ţi-au făcut un bine”, spun administratorii “I Love Cluj”.

 

Pornind de la acest mesaj, comentariile persoanelor care s-au aflat sub îngrijirea medicilor clujeni au început să curgă alături de mesajele de mulţumire. Mircea Bârsan, Constantin Ciuce, Radu Căpâlneanu, Ştefan Florian, Nicolae Miu, Alexandru Irimie sunt doar câteva dintre numele medicilor clujeni cărora foştii pacienţi au vrut să le mulţumească.

 

Despre medicul cardiolog Radu Căpâlneanu de la Institutul Inimii “Nicolae Stăncioiu” (IINS) scrie clujeanca Mihaela Stoica: “Prof. dr. Radu Căpâlneanu e, în primul rând, om, pentru că a făcut-o pe bunica mea să zâmbească şi pentru că ea a ţinut la el, că e «domn bun». Deşi consultă în regim privat, nu a acceptat să fie plătit de doamne pensionare pentru că a simţit Domnia Sa că nu e uşor să îşi plătească asistenţa medicală la peste 80 de ani după ce au muncit o viaţă! Un medic adevărat e cel care te ajută fie că ai sau nu bani!”, scrie Stoica pe site.

 

 Şi medicul Nicolae Miu, de la Clinica de Pediatrie II, a primit numeroase aprecieri din partea părinţilor foştilor săi pacienţi. “Prof. dr. Nicolae Miu, şef lucr. dr. Horaţiu Gocan (Chirurgie pediatrică) şi doctorul Eniko Kovacs (anestezist - Chirurgie pediatrică) i-au salvat viaţa fiului meu de numai 2 luni, în condiţiile în care alţi medici şi-au dat doar cu părerea”, a comentat Sariana Pop.

 

Totodată, între cei mai apreciaţi medici clujeni se numără şi neurochirurgul Ştefan Florian de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), dar şi Mircea Bârsan, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă de la IINS. “Prof. dr. Mircea Bârsan şi doctorul Mircea Cotul au fost echipa de medici care l-a operat pe fiul meu. Toată consideraţia şi tot respectul, inclusiv pentru cei de la secţia de Terapie intensivă – doctorul Simona Opriţa şi doctorul Nicolae Miu de la Clinica de Pediatrie II”, a scris Narcisa Cernea.

 

Alţi medici nominalizaţi de clujeni sunt Teofil Lung  – şef Clinica de Chirurgie Buco-Maxilo-Facială, Corina Manolache – pediatru la Şcoala Specială pentru Deficienţi de Auz nr. 2, Claudia Gherman – medic chirurgie generală, Clinica de Chirurgie II, Bogdan Petruţ – urolog Institutul Oncologic “Ioan Chiricuţă”, Ioan Coman – urolog Spitalul Clinic Municipal Cluj.

 

“Contează că oamenii nu te uită”

 

Medicii clujeni spun că după fiecare operaţie sau tratament de succes le rămâne un singur lucru: bucuria de a fi salvat o viaţă. “în profesia mea, poate că mai mult decât în alte specialităţi, avem de lucru cu un organ cu adevărat vital – creierul. în cele mai multe din cazuri, putem spune că le dăm oamenilor viaţă şi bucurie. Este o mare satisfacţie să primesc mulţumiri pentru că în final cu asta rămânem”, a declarat neurochirurgul Ştefan Florian, de la SCJU.

 

Medicul Radu Căpâlneanu spune că nu a acceptat niciodată bani din partea pacienţilor săi. “E important sufleteşte să primeşti mulţumiri. Contează că oamenii nu te uită după ani. Asta e împotriva propagandei care se face cu medicii care iau bani. Nu accept să iau bani. Am avut suficiente cazuri, şi mai dificile şi mai complexe”, a declarat Căpâlneanu.

 

Mircea Bârsan, de la IINS, refuză reclama medicală, însă spune că “e obligaţia fiecăruia să îşi facă treaba, să scape cu viaţă cât mai mulţi oameni”. Mulţi dintre medicii nominalizaţi de clujeni ca fiind cei mai buni nu au fost de găsit ieri, aflându-se în sălile de operaţie.

 

Publicitate

Comentarii

urgent

thumb down thumb up
marţi, 28 septembrie 2010, 13:59
de lauta

am un copil de un an si 3 luni diagnosticat cu hernie are o umflatura in abdomen as dori daca se poate nr de tel al dr Horatiu Gocan va multumesc
raspunde

* Subiect:

thumb down thumb up
joi, 30 septembrie 2010, 14:34
de * Nume:

Va dau nr de telefon dar nu vreau sa-l postez public
raspunde

* Subiect:

thumb down thumb up
joi, 21 octombrie 2010, 12:51
de Sariana

D-l Dr. Gocan lucreaza la Spitalul de Chirurgie infantila din Cluj Napoca.Daca doriti sa luati legatura cu dansul nu cred ca va trebuie nr de mobil,personal ci puteti suna la secretariat si puteti face o programare. Adresa: Str. Moților 68, Cluj-Napoca Contacte: Tel.: Centrala: 0264597706 Ambulatoriu/ Camera de gardă: 0264591488 Secretariat: 0264590378 Șef secție: 0264599465 Fax : 0264590279 E-mail: chirurgie@spitcocluj.ro Multa sanatate copilului,Dr.Gocan e un profesionist desavarsit si un om cu suflet mare!
raspunde

o fractura nediagnosticata de altii, inclusiv de radiolog

thumb down thumb up
luni, 23 septembrie 2013, 12:48
de Ioana M.

Carmen Becea, medic balneolog, lucreaza acum la Clujana. E f serioasa si buna. Bravo Carmen, nu te uit, m-ai impresionat! Dar sunt si multi, multi altii. Greu e doar sa-i descoperi. Uneori, inainte de-a ajunge la unul bun, te impiedici de 2-3 superficiali si slabi profesionisti.
raspunde

medici Cluj

thumb down thumb up
marţi, 21 ianuarie 2014, 11:13
de gaby

ati nominalizat aproape toti medicii din Cluj cu "state vechi de plata", dar din toti cei enumerati singurul Dr Barsan este cel mai neinteresat pecuniar si mai profesionist dintre toti, dar si OM in adevaratul sens al cuvantului
raspunde

doamna doctor Farcă, Pedi III

thumb down thumb up
joi, 19 iunie 2014, 11:50
de Berszan Lidia

Mulțumim lui Dumnezeu ca exista oameni și medici ca și doamna doctor Mihaela Farcău! dr. Lidia Berszan conferențiar universitar Facultate de Sociologie Universitatea Babes-Bolyai, Cluj
raspunde

Statistici ale medicilor

thumb down thumb up
miercuri, 27 august 2014, 14:45
de Dana

Toata stima si respectul pentru medicii care pun suflet in ceea ce fac si o fac din convingere si nu pentru bani. Totusi, cu prestanta mare - domnul chirurg Munteanu, opereaza doar pentru bani, fara sa-l intereseze evolutia ulterioara a pacientilor. Recomanda tot felul de aparate de valori astronomice pentru pensionari, pe care le foloseste in operatii, dupa care nu-l mai intereseaza evolutia bolnavului (noroc cu medicii tineri care pun suflet si care il suplinesc/inlocuiesc cu succes). De exemplu, dintre pacientii (din acelasi salon) operati in luna februarie nici unul nu mai traieste. Toti au murit la cateva luni in urma complicatiilor si infectiilor datorate aparatelor implantate. Nu intereseaza pe nimeni aceste statistici? Se considera ca daca bolnavul este externat viu, operatia este un succes? Este pacat ca asemenea fapte de viata nu sunt consemnate nicaieri cu atat mai mult cu cat vorbim de parintii nostrii, fratii si copii nostrii si nu numai despre cifre sau realizari.
raspunde

Lipomi

thumb down thumb up
joi, 19 mai 2016, 07:34
de * Nume:aflorin

Dl Doctor am si eu 7 -8 lipomi pe cap si mai mari 1,5-2 cm si mai am si mici care acuma iasa spunetimi este periculos sa le scot cele mari parca imi dau semne de durere ?si ce ziceti ar trebui facut un tomograf inainte? Precizez ca ele sunt moi.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.