Chase and Status, Morcheeba şi Akua Naru dezgheaţă Clujul în martie

Chase and Status, Morcheeba şi Akua Naru dezgheaţă Clujul în martie
În martie clujenii au parte de un eveniment de proporţii cu artişti care vor incendia Sala Polivalentă şi Cluj Arena. Chase and Status, Morcheeba, Akua Naru, David August, Kolecttiv Turmstrasse și zeci de artiști vin la Cluj pentru o zi de muzică pe trei scene diferite, toate sub umbrela Electric City.

Cel mai mare festival din România, Electric Castle, are, începând din această primăvară, un „copil" oficial: Electric City. Gândit după chipul și asemănarea „părintelui", Electric City va fi un maraton muzical ce va avea loc pe trei scene, în 28 martie, în Cluj-Napoca.

Fanii festivalului vor regăsi în Electric City varianta de eveniment adaptată celor mai moderne spații pe care Clujul le oferă în acest moment - Cluj Arena și recent inaugurata Sală Polivalentă, simboluri ale urbanismului modern din orașul ce a devenit, din 1 ianuarie, Capitala Europeană a Tineretului. Acestea vor găzdui trei scene individuale, fiecare cu un line-up propriu în care se regăsește mixul eclectic ce a făcut din brandul Electric promotorul unor evenimente unice în țară.

Două dintre scene vor fi amplasate în Sala Polivalentă: scena principală (Main Stage) în sala de competiții, cu o capacitate de peste 10.000 de locuri, în timp ce sala de antrenament va fi gazda Silent Stage. Sunt scenele care vor da debutul evenimentului, la ora 18:00. Patru ore mai târziu, începând cu ora 22:00, se activează și cea de-a treia scenă - House Stage, la doar câțiva pași distanță, în parcarea subterană a Cluj Arena, un loc bine cunoscut fanilor Boiler Events.

Seara va fi un maraton la propriu, fiindcă fiecare dintre scene are o ofertă muzicală de neratat. La Sala Polivalentă, scena principală a evenimentului, petrecerea începe cu Grimus și cu Urma, urmate de Akua Naru, Morcheeba, All About She, Chase and Status sau, târziu în noapte, Kove și Jon Kennedy.

Chase and Status vin în premieră la Cluj cu un show demn de principala scenă a evenimentului, care va reaminti de ce Pharrell Williams i-a numit „cei mai captivanți producători de azi din UK" și de ce Rihanna a numit compozițiile lor „coloana vertebrală" a albumului ei „Rated R".

Despre Akua Naru și Morcheeba fanii Electric Castle știu deja foarte mult. Nume consacrat, Morcheeba a strâns 15.000 de fani în fața scenei principale a festivalului de la Bonțida la prima sa ediție, cu ritmuri fusion, funk și blues și tonalitățile unice ale lui Skye Edwards. Akua Naru a fost una din revelațiile festivalului, iar revenirea ei în fața fanilor de la Cluj e un nou stop pe drumul spre succesul început în Statele Unite și continuat în Germania, cu opriri în China și în Ghana.

All About She este un trio muzical din Londra în compozițiile căruia influența scenei britanice și suflul R&B conduc la un sunet house și drum and bass inedit.

A doua scenă de la Sala Polivalentă va găzdui un „Silent Disco" pe mixurile a 11 artiști, consacrați pe scena din România și cunoscuți fanilor de la evenimentele marca Boiler. Cei „abonați" la evenimentele organizate în parcarea subterană din Cluj Arena, dar și cei care descoperă acum atmosfera evenimentelor Boiler Events îi vor putea întâlni pe IV-IN, Addo, David August, Kolekttiv Turmstrasse și ABC.

Sunt puțini artiștii din zona house/tehno care depășesc cu mult funcționalitatea pură în muzica lor, iar Kolekttiv Turmstrasse (respectiv Christian Hilscher și Nico Plagemann) sunt unii dintre puțini artiști care cântă pentru trup și suflet, cu un sound care îi diferențiază de marea masă și le oferă fanilor o imersiune deplină într-o poveste spusă prin sunet.

David August, care și-a început cariera muzicală pentru că a fost forțat să cânte la pian de când abia avea cinci ani, și-a descoperit pasiunea pentru mixuri și a devenit cunoscut odată cu hitul „Moving Day". Cele mai faimoase cluburi din Berlin, Amsterdam și Londra s-au bucurat de prezența artistului care vine la Cluj cu noi albume și ritmuri.

Biletele pentru Electric City sunt disponibile de luni, 12 ianuarie. Până în 18 februarie vor fi disponibile bilete „early bird" la un preț redus de 59 de lei; ulterior, prețul acestora va ajunge la 79 de lei și, cu 10 zile înaintea evenimentului, la 99 de lei. Fiecare bilet oferă acces la toate scenele festivalului.

Loading...
Comenteaza