Eveniment

EXCLUSIVUPDATE Circulaţia redeschisă pe podul surpat din centrul Clujului GALERIE FOTO/VIDEO

Principala arteră din oraş, care leagă Piaţa Mihai Viteazu de strada Traian, e în pericol să se prăbuşească de tot. Angajaţii Primăriei fac verificări şi expertize la pod şi susţin că s-ar fi surpat din cauza maşinilor care ar fi circulat pe trotuare.

Podul Traian s-a surpart în această noapte pe o porţiune de 20 de metri. Cu toate acestea, circulaţia a rămas deschisă, iar pietonii pot circula pe pod. Incidentul s-a produs la doar 4 luni după ce o bătrână de 83 de ani din Cluj-Napoca era să cadă în Someşul Mic, în luna aprilie, din cauza unei găuri în pod.

UPDATE 09:10 : Reprezentanţii Primăriei nu au putut fi contactaţi pentru o reacţie.

UPDATE 9:44: Angajaţii Primăriei fac verificări şi expertize la pod şi susţin că s-ar fi surpat din cauza maşinilor care ar fi circulat pe trotuare.

"Partea carosabilă a fost închisă circulaţiei. În acest moment se află la faţa locului angajaţi ai primăriei şi expertul care a întocmit expertiza tehnică şi studiul de prefezabilitate pentru a da soluţia de remediere. Ca proiect de reabilitare, podul va fi pe următoarea şedinţă de Consiliu Local cu aprobarea studiului de prefezabilitate, primul pas prntru reabilitarea sa. Cauza producerii surpării este probabil trecerea cu autoturismele pe zona de trotuar", a comentat, pentru ZIUA de CLUJ, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu.

UPDATE 11:11: IPJ Cluj: "Pe pod circulaţia este deschisă"

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj susţin că pentru circulaţia pe podul Traian nu s-au impus restricţii de circulaţie.

"Nu sunt restricţii de circulaţie pe pod. Administratorul drumului trebuie să ia decizia dacă structura de rezistenţă a podului este în pericol", a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Daniel Graur.

UPDATE 12:02: În baza unei Hotărâri de Guvern de marţi, angajaţii din sectorul public au liber astăzi. ziuadecj.ro a cerut documentaţia tehnică şi studiul de prefezabilitate intocmite pentru podul de pe strada Traian.

UPDATE 12.37: Specialistul în drumuri Mihai Iliescu a inspectat situaţia podului şi spune că doar o conductă împiedică trotuarul să cadă în Someş. Vezi aici ce spune

UPDATE 12:53: IPJ Cluj: "Dacă ar fi fost afectată structura carosabilă am fi putut solicita închiderea circulaţiei"

"Nu avem specialist în construcţii. Dacă apăreau în pod probleme vizibile şi în partea carosabilă, puteam solicita Primăriei închiderea podului", a punctat, pentru ziuadecj.ro, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Daniel Graur.

UPDATE 13:17: DRDP Cluj: "Nu ştiam că podul s-a surpat!"

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj sunt în concediu şi ei. Contactaţi telefonic, ofiţerii de serviciu susţin că nu ştiau că s-a surpat o parte din podul din centrul municipiului.

"Nu am ştiut. Mă interesez. Trebuie să vedem dacă e vorba despre un drum judeţean sau nu", a spus ofiţerul de serviciu al DRDP Cluj, Dorin Baciu.

UPDATE 13:28: Poliţia Rutieră: "S-a închis circulaţia pe pod, pe ambele sensuri"

"Se lucrează pe pod. Ambele sensuri de mers sunt închise până se va remedia situaţia. Circulaţia autoturismele vor putea merge pe rute ocolitoare, prin Piaţa Mihai Viteazu sau pe la Astoria", a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Daniel Graur.

UPDATE 13:38: DRDP Cluj: "Noi ne ocupăm doar de podurile judeţene"

"E podul Primăriei. Nu avem nicio tangenţă cu ei. E strict problema lor", a completat ofiţerul de serviciu al DRDP Cluj.

UPDATE 13:44: RATUC a deviat circulaţia şi a pus 14 autobuze pe liniile de troleibuze care trec peste podul Traian. Singura staţie afectată e Flip. În prezent circulaţia a fost deviată pe la Urania. Nu se ştie care e traseul de avarie în cazul autobuzelor 9 şi 35, care şi ele, în mod normal, traversează podul Traian.

Directorul RATUC, Radu Neag a explicat că circulaţia troleibuzelor a fost redirecţionată. În locul troleibuzelor 1, 3 şi 4 au fost puse în circulaţie, suplimentar, 14 autobuze.

"Avem câte 5 autobuze pe liniile troleelor 3 şi 4 şi câte 4 autobuze pe linia lui 1. Singura staţie afectată e cea de la Flip, dar am anunţat călătorii prin intermediul staţiilor Info Trafic. Traficul a fost redirecţionat pe la Urania şi apoi se continuă pe strada Traian", a explicat directorul RATUC, Liviu Neag.

UPDATE 14:24: RADP Cluj: "Noi nu avem lucrări în zonă"

Directorul Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca susţine că angajaţii instituţiei nu desfăşoară lucrări pentru reabilitarea podului Traian. Podul Traian a fost închis acum o oră.

"Noi nu avem lucrări în zonă", a arătat directorul RADP Cluj-Napoca, Ioan Morocăzan.

UPDATE: 14:35: RATUC Cluj-Napoca: autobuzele 35 şi 9, redirecţionate pe Horea

Circulaţia în Cluj-Napoca este dată peste cap, din cauza surpării podului Traian. Oficialii RATUC au deviat şi autobuzele 35 şi 9 pe strada Horea.

"Autobuzele 35 şi 9 au fost direcţionate pe strada Horea până la remedierea circulaţiei", a spus Liviu Neag, directorul RATUC.

UPDATE 14:51: RADP: "Am fi intervenit pe pod dacă am fi avut contract cu Primăria"

"Noi nu avem contract cu Primăria. Dacă am fi avut, am fi putut interveni noi pentru reabilitarea drumului şi podului", a punctat Ioan Morocăzan.

UPDATE 15:00: KIAT: "Încă se lucrează pe pod. Am intervenit la solicitarea Primăriei"

"Am intervenit pe pod la solicitarea Primăriei. Încă se desfăşoară lucrări", a comentat, pentru ZIUA de CLUJ, Cristina Pop, reprezentantul Kiat.

UPDATE 15:23: Reprezentanţii Kiat susţin că traficul pe partea carosabilă va fi redeschis deseară.

"Am intervenit la solicitarea Primăriei. La această oră lucrează pe pod un buldoexcavator, utilaje de mică mecanizare, un trailer şi două macarale. Ele lucrează de la ora 10:30. La solicitarea Primăriei am intervenit. Traficul pe partea carosabilă va fi redeschis deseară", a completat reprezentantul Kiat, Cristina Pop.

UPDATE 17.22: Începând cu ora 17.30 se va redeschide circulatia auto pe podul Traian, pe trei benzi, urmând ca circulaţia pe cea de-a patra bandă să fie reluată în cursul acestei seri. "Menţionăm că în zonă au fost luate măsuri de protecţie, urmând să se circule cu restricţii de viteză. În ceea ce priveşte circulatia pietonală pe podul Traian, aceasta va ramane închisă pe trotuarul avariat", spun reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca. 

Publicitate

Comentarii

no amu-i amu!

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 09:11
de clujean

inainte de '90, o intreprindere de stat ar fi fost deja cu muncitorii acolo, la reparatii; acum, in capitalism, urmeaza licitatii pentru studii de pre- si fezabilitate, de proiectare si executie, apoi contestatii, spagi si, la final, constatarea calitatii necorespunzatoare a lucrarilor :(
raspunde

nostalgici de pacat

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 09:27
de Carcotasu'

Chestia e ca atunci podurile nu se rupeau pentru ca: - oamenii erau mai usori, mancand pe ratie f putin - masinile circulau mult mai rar, fiind f putine si fara benzina Din fericire pentru noi si din pacate pentru tine vremurile alea au apus de mult.
raspunde

hm

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 11:03
de clujean

daca vremurile astea sunt o fericire pentru tine, inseamna ca esti ori interlop, ori beizadea, ori bandit de afaceri, ori mancator de kkt politic; alte categorii nu se simt bine in prezent
raspunde

praf

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 12:53
de rrrr

Domnule, daca aceste vremuri sunt prea grele pt dvs., e doar vina dvs. Acest sistem ofera oamenilor libertate si independenta. Ca impozitele si taxele ne omoare, e altceva, dar poti REUSI singur, pe calea ta. Avem libertatea de a ne exprima, dar asta pentru oamenii ca si dvs. nu e mare lucru, ca multe nu aveti de zis oricum .... Oamenii carora le este dor de comunism nu sunt decat niste incompetenti, care au nevoie sa le fie dat totul gura in gura. Nu ar fi in stare sa-si caute singur un job, ca doar pe vremea lu' Ceasca ti se dadea direct la iesirea din facultate. Ce sa mai porneasca ei insisi o intreprindere?! Mureai de foame inainte de 90', dar iti era bine ca erai securist, ha ? Sau primeai vreun bonus daca iti turnai un vecin sau doi pentru 'crime impotriva statului' ? Acum in schimb daca te lupti, lucrezi, poti avea multe. Dar nu e lucrul de voi... Iar prin faptul ca l-ati facut 'bandit de afaceri' dovedesti doar propria ta inco
raspunde

Comunism - Socialism

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 17:51
de Mihai

1. Socalismul ca si ideologie e mult peste democratia capitalista in care traim, faptul ca a fost prost aplicat e cu totul alta mancare de peste. Daca toti care lupta si muncesc reusesc, inseamna ca toti cei care traiesc la limita sau dorm pe strazi ori au avut ghinion saracii ori sunt toti al dracu de lenesi. Valorile morale au disparut in capitalism. Respectul pentru omul de rand la fel, e de mult plecat cu sorcova. Daca dumneavoastra si altii traiesc bine asta nu inseamna ca sistemul e corect, nu vreau sa insult pe nimeni dar sunt atatea semne evidente despre cine si cum e condusa lumea(ma refer la nivel planetar) de la razboaie pornite din zvonuri la tunrnuri care se prabusesc de la temperaturi care nu au cum sa topeasca structura de otel la muuuuuulte altele, dar oamenii sunt mult prea naivi sa creada ca dragul lor guvern ar face ceva sa ii raneasca. Va rog sa mergeti la niste oameni batrani, care au lucrat o viata la "CeApE" la sate, bolnavi la care nu le ajunge pensia sa isi plateasca medicamentele, sau nici ei nu stiu cum sa se descurce in acest minunat si corect sistem politico-economic ?
raspunde

x

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 14:36
de rosso

sunt programator, traiesc foarte bine, si nu-mi este dor de era comunista
raspunde

desigur

thumb down thumb up
sâmbătă, 17 august 2013, 00:19
de clujean

din nefericire (sau din fericire?) nu toata po****tia poate fi formata din programatori :))) pe de alta parte, la vreme de criza, te asigur ca posesorul de alimente va fi mult mai cautat decat proprietarul unui HDD doldora de softuri, fie ele cat de inteligente
raspunde

@Pana cand?

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 12:14
de Unu

ASA E FIRESC, podul daca a cedat inseamna ca s-a depasit capacitatea sa portanta. Ce sa repari? S-a rupt! Da, inainte de '89 "reparau" si daca se rupea pe urma "oopsie, nu stim cum se poate una ca asta, noi l-am reparat".
raspunde

@clujean

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 19:07
de McGigi

Sefu', nostalgia dumitale e tipica semidoctului care se plange la coltu strazii ca are o pensie de *****, si asta pentru ca n-a lucrat o zi in viata. De fapt, remedierea genului astuia de probleme se face rapid, cu firma primariei (firma care a castigat de ceva vreme licitatia pentru intretinerea drumurilor municipale sau cea desemnata de primarie pentru asta, de regula DRDP-ul). Asa ca plange-ti intreprinderile de stat mai incolo: podul asta surpat, de ele a fost construit prin '82. Iar garantia e de 100 (o suta) de ani. Aude?
raspunde

chiar, in 82?

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 21:50
de clujean

din B2 pot baga si eu informatii false, numai ca singurul pod reparat in anii 80 a fost cel de pe Horea, ca sa reziste la tramvaie; cel despre care vorbim acum e mult mai vechi, si 1. n-a fost proiectat pentru un trafic atat de intens&greu si 2. n-a fost intretinut periodic, asa cum are nevoie orice lucrare de arta inginereasca; evident, ca sa faci apologia mafiei actuale, care a distrus si distruge tot, e usor sa bati campii si sa inventezi date, asta-i adevarat :)))
raspunde

plus

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 21:57
de clujean

daca un cititor bine scolit compara postarile mele cu ale dumitale, ma indoiesc sa-i fie greu sa stabileasca de care parte se afla semidoctul (eu as zice, argumentat, ca mai corect te-ar descrie formula sfertodoct fudul)
raspunde

mda

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 09:18
de andrei

Si nimeni nu face nimic. Macar sa se darame de tot, poate dupa aia face cineva ceva.
raspunde

Boculet...

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 09:30
de ovidiu

Trezestete primare, mai fa ceva pentru ca te-am votat. Oare te-am votat din prostie? Nici acum n-ai taiat brazii uscati din parcul S Barnutiu. Oare ce az zice O Ghibu cand ar sta la umbra brazilor uscati?
raspunde

Autocritica

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 16:29
de Lucian

...categoric din prostie...
raspunde

BOCCCCCCCCCCCCCCCCCCcc

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 09:44
de adi

unde drac esti? podu ala cade putin cate putin de vreo 2 ani.
raspunde

Pericol!

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 10:01
de radu

Oare ce asteapta Primaria ca sa repare podul acela? Sa se surpe cand trece peste pod vreun autobuz sau troleibuz plin de calatori?
raspunde

Alte prioritati

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 10:07
de Vasile

Inainte de a repara podul trebuie sa facem tunel pe sub oras.
raspunde

PERICOL!!!

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 10:10
de Gigi Contra

In acest moment circulatia pe acel pod ar trebui interzisa!!! Este un real pericol!!! Ce se mai asteapta? Neaparat trebuie prima data sa moara cineva pentru ca sa se ia masuri? Politia nu spune nimic in acest caz??? Nu e ca si cum ar fi departe de aceasta zona.
raspunde

incredibil

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 10:14
de incredibil

Incredibil!!! In ce hal a ajuns Clujul sub conducerea lui Boc! Sa stii ca podul ala are grave probleme si sa nu faci nimic....imi inchipui cate alte si alte grave probleme ale orasului -pe care nici nu le banuim- sunt amanate pana la infinit...si , totusi, nimeni nu reuseste sa l determine pe acest primar sa si asume orasul ???
raspunde

podul clujului

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 12:07
de maria

gata USL-ilor ati gasit motiv de ai scoate ochii lui Boc,deabea asteptati sa apara ceva evenimente pt.a avea motiv de a va razbuna pe el pt.ca e prea gospodar. Pe voi astia care comentati cu ura impotriva primarului, nu vi sa stricat nimic niodata ,nu va lasat cricu niciodata ,toate va merg struna?orice lucru facut se mai si strica, nimic nu e pe vecie.
raspunde

postaci pdl

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 12:45
de pt maria sug@toarea piticului

nu e pe vecie f(_)te@i pe mata de sclava dar de cate luni sunt probleme la acest pod?ce asteapta emil?apocalipsa?daca cadea cineva drag tie de pe acel pod mai ii luai apararea la pitic?
raspunde

ba

thumb down thumb up
sâmbătă, 17 august 2013, 01:38
de serban

vezi ca mata are cratima
raspunde

Gramatica

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 13:00
de x

Pentru tot ce-i sfânt, sunt mai multe cuvinte greşite decât corecte în post-ul ăsta.
raspunde

Maria... lasă-ne!

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 15:56
de M-ari-a

Și iubitul tău boboc s-ar supăra pe tine, văzându-ți greșelile gramaticale elementare ... Așa, din papagal merge, dar când este să pui pe hârtie...ține doar la vot, că acolo este standardizat și nimeni nu știe cum stai cu Bac-ul...În schimb știm cu ai votat.... și nu ne miră.
raspunde

asa ne trebuie

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 10:30
de andrei

Purtatoarea asta de cuvant e idioata?? Cum sa treaca masinile pe zona de trotuar cand se vede clar ca ambele trotuare de peste pod sunt incercuite cu garduri de cand s au surpat prin iarna prima data??? Are impresia ca suntem tampiti si ne poate spune orice?? Interesant, ne spune ca in prima sedinta se aproba....ea a stabilit acum dimineata acest lucru??? ea determina agenda consiliului local?? De ce nu s a pus pe ordinea de zi a consiliului local la sedintele din iarna, cand s a produs prima surpare? efectiv, bataie de joc si inconstienta, intregul oras se surpa cu halal asa conducere
raspunde

''TROTUARU''

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 10:38
de UNCHIU SAM

''Cauza producerii surpării este probabil trecerea cu autoturismele pe zona de trotuar", a comentat, pentru ZIUA de CLUJ, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu'' Adevarul este ca zilnic se circula cu masinile pe trotuarul podului (mai ales autobuzele RATUC) si oamenii umbla in maini pe partea carosabila. Acesta este adevaratul motiv de surpare, nu vina PRIMARIEI si a *****lor pedeliste care fac trotuarul politicii si administratiei locale.
raspunde

RUSINEEEEE BOCCCC

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 10:41
de vasi

mai frate daca nu ziceau astia de la liberali Bildea sau cum il cheama....atenti la Poduri ca sunt praf , cred ca acum vreo 2-3 sapatamani........pe boc il doare la patina ....Cel mai bine ar fi sa o puna primar pe Dna Buzatu...ca ea face ...ea raspunde...Surubaru incompatibil...RUSINE BOCCCCCCCCCCCCCCC
raspunde

asta mai lipsea pod surpat... care e urmatorul pod

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 10:58
de mircea cluj

exact din cauza masinilor care merg pe trotuar sa surpat acel pot ... ce dracu vindem gogosari gradinarului... cand a fost facuta ultima verificare a podului si cand e ultima garantie de constructor data a acelui pod sa vina actele care dovedesc ca acel pod nu sa mai verificat si garantia data de constructor a fost dat... asta se si explica de ce sa surpat acel pod ... ma astept pe vitor sa cada si partea carosabila nu doar trotuarul ...
raspunde

traim intr-un oras de 5 stele?

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 11:10
de ENE

Draga Emil din Rachitele tu ca administrator al acestui oras ar trebui sa iei masuri pentru aceste probleme majore dar vad ca dormi pe tine(dormi in continuare si iti vei lua "zborul" la urmatoarele alegeri).Clujul era un oras frumos,curat toate la locul lor in precedentul mandat al tau.Acum e varza totala.Mizerie,tigani/cersetori mai peste tot,poduri care sunt pe cale sa se prabuseaca(sa speram ca nu o sa moara cineva pana o sa te trezesti tu) si nu in utimul rand cazurile "interlopii de la cluj".Sabii,bate de baseball,cutite bataii intre "clanuri" si politia doarme la fel ca tine...sa mutat Craiova la Cluj?Emile TU ca administrator al acestui oras ar trebui sa iei masuri daca politia nu o face(sau scuza-ma ca te intreb sunteti cumva mana in mana cu interlopii?)Sincer acest oras nu mai prezinta incredere si siguranta.Nu e un oras in care mi-as creste copii.
raspunde

refaceti podul primari incompetenti

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 11:11
de lolox

Angajaţii Primăriei fac verificări şi expertize la pod şi susţin că s-ar fi surpat din cauza maşinilor care ar fi circulat pe trotuare. hahahahaha :)))))))) ca in filmele cu prosti. eu nu am vazut masini sa circule pe trotuar pe podul Traian desi circul des prin zona :))) scoateti banii in plm si refceti podul de la zero nu tot carpiti cu table ca azi maine cade de tot cu masini si troilebuze cu tot si ne facem de rasul lumii
raspunde

Ce astepti, Boc?

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 11:21
de Anca

Cred ca asta asteapta Boc. Sa cada podul cu tot cu masini, sa moara oameni si abia apoi sa ia masuri. PENIBIL !
raspunde

mda....

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 12:24
de leila

Individa care isi zice purtator de cuvant al primariei are un tupeu nemasurat... sau mai degraba prostie... trec des prin zona si nu am vazut niciodata masini sa circule pe trotuar in ultimi 12-13 ani... e deteriorat podul de mult, ma gandeam sincer ca intr-o zi cade cu totul, dar ma bucur ca nu au fost victime... daca nu se iau mmasuri, nu-i exclus sa cada! Votantii lui sa-l pupe si sa-l ia in brate pe boc, asa-zisul "primar gospodar" ... un mocan, ca nu stie el ce e ala pod, la Rachitele nu exista asa ceva!
raspunde

EXCLUSIV

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 11:21
de BREAKING NEWS

UPDATE 11:10 : Troilebuzul numarul 1 care circula pe ruta Piata 1 Mai-Manastur a cazut in raul Somes ca urmare a surparii podului pe partea carosabila. In acel moment se mai aflau pe pod 6 autoturisme, doua din ele cazand in Somes. Din primele informatii numarul victimelor a ajuns la 32.
raspunde

Pana cand?

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 11:25
de Cristi

Nu Boc e de vina pentru pod ... noi suntem de vina ca ii suportam incompetenta ... cum sa zici ca e din cauza masinilor care au circulat pe trotuare? Nesimtire e putin spus ... in loc sa repare linia de tramvai (care oricum e inutila si in maxim un an si jumatate ajunge la fel ca inainte), mai bine cumpara mai multe bacuri, cum altii trec cu bacul peste Dunare, noi treceam peste Somes ... Pana cand il mai suportam?
raspunde

da...

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 11:28
de adio Romania

Toate podurile din oras ar trebui reabilitate fiindca toate se afla intr-o stare avansata de degradare.
raspunde

!!!

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 11:29
de Lupusor Dragos

Acest pod ar trebui reconstruit. Este in paragina de cand ma stiu.. cred ca il poti reconsolida cat vrei, tot la rezultatul asta ajungi..
raspunde

Impotentul cu buzata...

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 11:44
de cj

De calitatea precară a podului se știa. Experții (degeaba, din prostia nemărginită, spune Buzata că ar fi ai Primăriei) trebuiau să avertizeze și să scoată în evidență riscurile (poate au făcut-o). Ședințele CL pot fi și extraordinare când este un incident de genul acesta. Dar, stați să apară Boc, să ia fotografii cu el, o panglică și forfecuță (să nu se taie...), totul trebuie regizat. Administrația clujeană... ”din papagal” sună bine... Penibila armată de pupincuriști din Primărie sunt liberi și-și consumă primele de lipitori de afișe...Pentru primar și echipa lui: Pușca și cureaua lată!, nu cântată. ci utilizată...
raspunde

emilutttt

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 11:49
de danutz

Asa va trebuie...l-ati votat pe Emilut ...si acum se vede ....
raspunde

kekt

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 12:29
de 12345

...de la prea multa shaorma :))
raspunde

Referitor la Podul peste Somes.

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 13:13
de Serban

Sunt din Cluj, Consider ca podul era vechi, nu era proiectat pentru traficul din zilele noastre. Imi vine foarte greu sa cred ca ar fi circulat autoturisme pe trotuar, nu tot ce zboara se poate manca. Intr-adevar pana se va face licitatia, pana va fi alesa firma care e dispusa sa deie spaga minim 20 la suta si pana se va reface podul ... va mai trece multa apa pe Somes. Asa ca ... Clujenilor inarmativa cu rabdare.
raspunde

podu

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 13:15
de inspectoratul

Inspectoratul in conctructii ar trebui sa intrezica accesul pe acest pod care ESTE CASAT de 20 de ani pana nu moare cineva si un dobitoc ca Muc cel mic se gandeste sa renunte la panselute si sa dea banii pe lucruri serioase..
raspunde

Boc va da din cioc...

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 13:30
de Ap(r)ostu

Acum caută vinovații...care vor fi ”rosu cu galben”. Între timp caută ”portocalii” care să refacă podul cu un cost mai mare cu 40-50% decât cel normal și cu un comision de 30% pentru ”cine trebuie”. Oricum nu va fi ”50%-50%” că... a trecut vremea Ap(r)ostilor. Iubim politicienii clujeni, dar mai ales administrația (inclusiv cea de la județ...la fel de incompetentă). Măcar să interzică circulația pe pod, ca să nu pierdem noul troleibus inaugurat de ”Boc cel mare și drept”. Gluma, neglumă... dar există Comitet pentru situații de urgență....chiar dacă le-a dat liber Guvernul....
raspunde

DRDP Cluj: "Noi ne ocupăm doar de podurile judetene"

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 14:18
de marcel

DRDP Cluj: "Noi ne ocupăm doar de podurile judeţene" "E podul Primăriei. Nu avem nicio tangenţă cu ei. E strict problema lor" Domnilor retardati, podu ala nu se afla tot in judetu Cluj? Va ocupati doar de podurile peste santurile din padure, care se repara cu o scandura si 4cuie? Si costa cam cat o vila la snagov?
raspunde

Probleme

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 15:22
de caius

Toate probleme acestui pod incep din vara anului 1944 cand aviatia SUA a bombardat Clujul, si o bomba o cazut foarte aproape de pod afectandu-l destul de serios. Dupa aia s-o mai reparat s-o mai carpit dar tot nu s-o putut face sa fie ca si inanite de razboi. Deci acuma normal si corect ar fi ca guvernul SUA sa dea bani sa se reconstruiasca podul stricat de ei de fapt.
raspunde

Pod surpat

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 15:44
de Cristian Mathe

Dar, mai nou autovehiculele circula pe trotuar? Interesant.
raspunde

Hai pa

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 15:50
de Platon si Aristotel

Trebe demolat nu trebe atatea poduri,mereti puturosilor pe Podul Horea, auzi la ei din 20 in 20 de metri lor trebe pod.
raspunde

Podul prostiei electoratului Clujean

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 16:33
de prim ministru Cioc Bok

,,Angajaţii Primăriei fac verificări şi expertize la pod şi susţin că s-ar fi surpat din cauza maşinilor care ar fi circulat pe trotuare.,, Care experti de la primarie? Acolo sunt NUMAI si NUMAI Incompetenti ca si BOK fost Prim Ministru. Expertii au scoala acuma sunt rari ca metalele de Rosia, BOK pe care la-ti votat ia dat afara le-a taiat salariile ....etc. Primaria este PLINA de INCOMPETENTI condusa de Prim Incompetentul BOK. Mai faceti cioc ...cioc la usa lui BOK. Pupati-l alegatorilor de Boc. PA! Vom vedea si alte grozavii in Cluj. Abia este inceputul. Doame fereste po****tia Clujului de catastrofe cu victime.
raspunde

bate vantu frunza-n dunga...

thumb down thumb up
sâmbătă, 17 august 2013, 09:00
de paisie

Cum apare ceva rau in oras sar puii de psd-isti !Ei care nu au facut in oras decat ingrasaminte biodegradabile ! Podul nu l-a facut Boc,are si el o viata,poate a fost facut mai slabut de pe vremea bunicilor psd-ilor...O sa se repare si cu asta basta.Interesant ca s-a prabusit partea pietonala care cu siguranta nu a fost suprasolicitata ci prost proiectata !
raspunde

masini care circulau pe pod ?

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 16:45
de simi

masini care circulau pe pod ? atunci sa verifice pe camerele instalate la capatul podului si sa ieie masuri ; si sa postati macar un filmuleti in care o masina circula pe trotuar
raspunde

surpare pod

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 17:05
de Olteanu Adrian

Doamna Oana Buzatu, surparea podului nu se datoreaza faptului ca probabil au circulat masini pe trotuar. Bordurile sunt , pardon, erau atat de inalte incat nu le puteai urca nici cu camionul. Surparea se datoreaza categoric primariei si lipsei de intretinere a acestui obiectiv. De 23 de ani nu sa- facut absolut nimic in cea ce priveste intretinerea podului de catre nici una dintre administratiile ce s-au perindat pana acum la primaria orasului. Intradevar cum a scris altcineva, licitatii, licitatii, contestatii, contestatii si ulterior se constata starea proasta a lucrarilor datorate oricarui motiv doar primariei nu. Exista diriginte de santier care trebuie sa urmareasca executarea lucrarilor si sa nu permita trecerea intr-o alta etapa fara realizarea corecta a uneia anterioare. Despre inspectoratul de stat in constructii nici sa nu mai vorbim pentru ca nu se ocupa sub nici o forma cu urmarirea calitatii constructiilor ci cu complectarea de documente dar fara a verifica si faptic calitatea lucrarilor. Nici o problema ca pentru fiecare investitie se incaseaza bani cu nemiluita,0,7%, 1%, 0,3% din valoarea investitiei.
raspunde

Ma sperie

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 17:05
de Mihai

Ma sperie nonsalanta cu care se paseaza responsabilitate de la unul la altul. Ma sperie lipsa de proceduri in acest caz. Sunt curios sa vad manualul "ce facem in caz de...". Majoritatea update-urilor din articol subliniaza ideea "nu e de la noi, e de la ei" si releva lipsa de raspundere. Totusi, care este procedura standard in astfel de situatii? De ce la ora 9.44 circulatia e inchisa, apoi la 11.11 e deschisa, pentru ca la 13.28 sa fie din nou inchisa? De ce nu a fost reparat acest pod din temelii inca de cand se stie ca era subred?
raspunde

sarlatanii din primarie

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 20:32
de lauren

NEGLIJENTA SI INCOMPETENTA PENTRU EDILI ORASULUI. Toata Primaria pe pod si apoi scuturat podul pana pica toti in Somes. Sa le *** neamu in gura de tarani.
raspunde

apa trece podu pic

thumb down thumb up
vineri, 16 august 2013, 23:22
de de Semaca

toti o apa si-un pamant! ..dnei Buzatu ii apreciem intotdeauna remacile inteligente; nu de alta dar daca compari inteligenta ei cu un bec stins are o mare sansa sa piarda... la un moment dat becul se poate aprinde (ii putem recomanda un editorial permanent, are cu ce sa ne incante!)
raspunde

ORAS DE CINCI STELE

thumb down thumb up
sâmbătă, 17 august 2013, 01:04
de DanManastur

Este evident,s-a surpat din cauza ca masinile circulau pe trotuar si pietonii pe carosabil.Din pacate Investitiile serioase inClujs-au numit gardurile intre blocuri,betonarea pietei Unirii,distrugerea spatiilor verzi de pe malul Somesului,betonarea B-ului Eroilor,asfaltarea drumurilor si spargerea lor in urmatorul an,centura de diamant care de la o suma licitata de 70mil.euro,a ajuns sa coste 140mil.euro,si multe altele.Bine ca nu s-a surpat in timpul Tiff-ului,putea sa cada in apa insasi Catherine Deneuve.
raspunde

primarul boc

thumb down thumb up
sâmbătă, 17 august 2013, 10:42
de Dorin

pentru primarul boc e mai important sa realeaga un viceprimar incompatibil, sa vegheze la taierile ilegale de paduri din zona Rachitele-Ponor, sa-i dea lui Paskany 200 de ha. moca, sa asigure bunastarea firmei Kiat, sa se plimbe cu tramvaiul mov sau cu troleibuzele noi ( de fapt autobuze reconditionate si transformate) ... nu sariti , nu am nici o treaba cu alte partide...
raspunde

pentru clujeni

thumb down thumb up
sâmbătă, 17 august 2013, 12:58
de nicu

mai clujenilor, votanti de boc... la cat de prosti sunteti, daca picati in Somes cu podul asta si supravietuiti , la primul scrutin local tot pe Boc il alegeti... si daca, Doamne-fereste pentru tara, Boc pleaca la Guvern, alegerea voastra pentru primar va fi penalul Apostu sau incompatibilul Surubaru ... vai de el oras !
raspunde

hmmm

thumb down thumb up
sâmbătă, 17 august 2013, 16:55
de Vasile

Mare este gradina Domnului, cei care stiu cum se proiecteaza un pod stiu ca se pune si convoiul cand trece osia conoiului pe trotuar pentru a putea evalua momentul maxim care apare in consola trotuarului, asa ca nu comentati daca nu aveti habar!!!
raspunde

stati beeei fratilor......

thumb down thumb up
duminică, 18 august 2013, 16:49
de muresanion

linistiti ca in urmatoarele 24 de ore ..marele specialist" iliescu va face o expertiza si totul se rezolva...ce-i drept experienta lui in drumuri si mai ales in poduri este aproape de zero...o ajuns si el prefesor la utcn dupa ce a lins-o in cur vreo 20 de ani pe marieta beuran consoarta comunistului cu acelasi nume...pe aia de la inspectoratul in constructii lasati-i cu spagile lor ca si-asa sunt neajutorati pusi in functie politic unul numitu' chindlea - un behorean prost de pute si unul adjunct numitu' ruen care este la fel de prost dar plin de bani din smecherii cu primaria cluj ...acuma se da la judet....lasa beei clujenilor ca va fac un pod la imprimanta si nu va cer nici un leu pe el...sa-l folositi sanatosi...sa stiti ca nu-mi trebuie nici ,,expertiza " lui iliescu,ca mai mult ma-ncurca...
raspunde

Nu este chiar asa

thumb down thumb up
duminică, 18 august 2013, 19:03
de vasi

Domnul Mihai Iliescu imi este fost profesor la UT Cluj ,si chiar este o persoana care are o anumita experienta in drumuri si poduri,degeaba incerci sa il denigrezi.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.