Eveniment

Clădire de 13 milioane de euro pentru economişti

Publicitate

După mai bine de zece ani de la demararea lucrărilor, noua clădire a Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a fost inaugurată oficial ieri. Clădirea, care a costat Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) 13 milioane de euro (peste 38 de milioane de lei – n. red.), este dotată la standarde europene.

“în sfârşit, la zece ani după demararea lucrărilor, studenţii noştri vor putea studia în condiţii similare cu cele oferite de universităţile europene”, a declarat Dumitru Matiş, decanul facultăţii.  începând din anul universitar, studenţii economişti vor beneficia de o Aulă cu o capacitate de 454 de locuri, şapte amfiteatre de 1.350 de locuri, 10 săli de curs de 880 de locuri şi 24 de săli de seminar, cu o capacitate de 1.040 de locuri.

La acestea se adaugă 59 de laboratoare, trei săli de lectură, cinci săli depozit de cărţi, trei săli de fitness şi o sală de sport cu o suprafaţă de 247 de metri pătraţi. Spaţiul util al noii clădiri se ridică la peste 10.000 de metri pătraţi, beneficiind de 55 de locuri de parcare.

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.