Clanul Corduneanu, “în vizitã” la Cluj

Clanul Corduneanu, “în vizitã” la Cluj

Celebrul clan iesean de interlopi Corduneanu s-a întâlnit din nou ieri la Curtea de Apel Cluj pentru judecarea unui proces mai vechi, strãmutat de la Iasi din pricina “mediatizãrii negative”.

 

Opt “Corduneni” au fost prezenti ieri, iar doi dintre ei se aflã în arest, restul fiind cercetati în stare de libertate pentru trafic de stupefiante. Dintre persoanele cercetate în dosarul “Cordunenii” a lipsit  Florin Cãtãlin Dracea, care este judecat în lipsã, dupã ce a fost arestat pentru proxenetism în Spania, într-un alt dosar, imediat ce fost dat dispãrut din tarã.

 

 Cauza acestuia a fost separatã de cea a clanului, iar Dracea mai are un mandat european de arestare, pe numele sãu. Judecarea lui a fost amânatã pentru 20 mai, când ar trebui sã fie prezentat la Cluj în fata instantei. în schimb, ceilalti membri ai clanului au fost judecati din nou la Curtea de Apel Cluj. Singura persoanã care a fost audiatã ieri de instanta clujeanã a fost un investigator sub acoperire, cu numele de cod George Sandovici, care a participat în 2004 la cumpãrarea a 50 de comprimate de extazy.

 

Investigatorul cu identitate protejatã a povestit pas cu pas investigatia “comandatã” de la Bucuresti, pe care a efectuat-o la Iasi. “în parcarea unui mall din Iasi am cumpãrat 50 de comprimate de extazy de la trei bãrbati. Acestia au cerut sã schimbãm banii pe care-i aveam la o florãrie, iar apoi am ridicat drogurile ascunse într-un tufis.

 

Un comprimat costa atunci 250.000 de lei vechi”, a  spus investigatorul. “Sandovici” l-a recunoscut ieri pe Cãtãlin Costel Emacu, membru al clanului Corduneanu, ca fiind unul din cele trei persoane de la care a achizitionat drogurile în 2004. Pentru audierea celorlalti martori sub acoperire care nu s-au prezentat ieri la Cluj, judecarea celor opt interlopi a fost amânatã pentru data de 6 mai.

Loading...
Comenteaza