Eveniment

UPDATE Clanul Rostaş, care fura în Londra şi ridica palate în Huedin, condamnat la închisoare în Anglia

Banda de ţigani din Huedin care fura din trenuri, în Marea Britanie, ajunge la închisoare. Instanţa s-a pronunţat ieri în acest caz şi i-a condamnat la detenţie.
Publicitate
 

Cei cinci membri ai clanului Rostaş din Huedin au primit pedepse  între un an şi trei luni de închisoare. Aceştia furau din trenurile din Londra, profitând de neatenţia călătorilor sau de faptul că aceştia dormeau. În casa clanului Rostaş din Londra au fost găsite televizoare de ultimă generaţie, bani şi documente care îi ajutau să obţină ajutoare sociale.

Familia Rostaş are adevărate palate în Huedin, neterminate. Cei cinci membri ai familiei au fost arestaţi la sfârşitul lunii trecute. Vezi aici detalii

Ancheta poliţiştilor britanici în cazul acestei bande de hoţi durează de doi ani. În februarie, au fost arestaţi alţi patru membri ai familiei de romi, care au pledat vinovaţi faţă de acuzaţiile de furt care li se aduc.

Banda se urca în trenurile care mergeau spre Londra şi umblau din vagon în vagon, furând telefoane mobile, bani şi genţi de la pasagerii care dormeau. În doi ani, această bandă a făcut cel puţin 185 de victime dovedite, însă poliţia estimează că numărul britanicilor jefuiţi trece de 500.

Cinci membri ai familiei Rostaş au fost condamnaţi ieri la închisoare. "Dar unii vor putea fi eliberaţi în câteva săptămâni", arată Daily Mail.

Fraţii Romulus Rostaş (18 ani), Marin (25), vărul lor Cornel (22) şi un alt văr, Govinder (17), au pledat "vinovat" de la mijlocul procesului, "datorită unei aşa-numite "Goodyear" audieri, în care avocaţii apărării primesc sfaturi de la judecător în ce priveşte sentinţa pe care un pârât ar putea-o aştepta dacă îşi recunoaşte vinovăţia", mai arată publicaţia. un al cincilea membru al familiei, Robert (23), şi-a admis deja vinovăţia în acest caz.

Cornel Rostaş a fost condamnat la trei ani şi trei luni de închisoare, Marin - la trei ani, iar Robert - la 30 de luni. Romulus a primit o condamnare de 18 luni, iar Govinder - de un an. "Romulus va fi eliberat în cinci luni, iar Robert va rămâne închis mai puţin de un an", arată Daily Mail.

Judecătorul Peter Clarke a descris afacerea familie Rostaş ca o "afacere criminală foarte bine organizată şi stabilă". "E deprimant să vezi o familie cu atât de mulţi membri că arată o criminalitate atât de bine înrădăcinată", a spus judecătorul, citat de Daily Mail.

Luminiţa, mama a trei dintre cei cinci - Marin, Robert şi Romulus - a fost agitată în faţa clădirii instanţei: a strigat şi i-a acuzat pe procurori de abuz şi l-a lovit pe un ofiţer de poliţie cu pumnii în piept. Soţia lui Marin, Andrea Ferencz, a fost arestată după ce l-a scuipat pe un fotograf.

citeşte aici toată relatarea audierilor de ieri

Publicitate

Taguri

Comentarii

Cand urmeaza edilii de la urbanism?

thumb down thumb up
sâmbătă, 14 aprilie 2012, 19:49
de platitor de taxe

Ca ori sunt prosti (profesionisti), ori au luat spaga pentru avizarea acestor constructii hidoase, care faca oculul lumii si fac de rusine romanii din cauza unor hoti (cum este acest clan tigansesc, ma rog "romanes") si a celor manjiti de acestia. Asteptam d-le primar de Huedin....si pozitia oficiala.
raspunde

U.K., you are screwd!

thumb down thumb up
luni, 16 aprilie 2012, 22:08
de escu

Tiganii au sa faca un an, doi de puscarie, au sa iasa si au s-o ia de la capat cu hotiile si talhariile. Oricum sunt obisnuiti cu greul, iar conditiile din puscariile din Anglia sunt de 5 stele fata de satrele mizerabile, in care probabil au crescut. Europa nu stie cu cine se pune.
raspunde

infractorii infranti de masuri legale ferme

thumb down thumb up
marţi, 17 aprilie 2012, 16:13
de mircea a

Sa li se confiste palatele, daca nu le pot justifica ca fiind dobandite pe caii licite.Sa se aplice clanurilor mafiote tiganesti legea cu sanctiuni maxime. Daca in Romania se vor lua masuri ferme ,impotriva infractorilor, imaginea tarii si a noastra a romanilor cinstiti si educati va fi in curand alta .
raspunde

Demolare

thumb down thumb up
marţi, 17 aprilie 2012, 16:51
de gheorghe

Daca justitia dovedeste ca palatele au fost facute din bani furati acestea terbuie demolate pur si simplu .Pentru ca altfel nu le cumpara nimeni si raman tot la ei . Simplu .
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.