Eveniment

Clujeni prinşi la furat de lemne. Transportau buştenii cu barca pe lacul Beliş

Trei bărbaţi au fost prinşi de poliţiştii clujeni în timp ce transportau bușteni tăiați dintr-o pădure, cu o ambarcaţiune cu motor, pe lacul Beliş-Fântânele. Paguba se ridică la circa 4.000 de lei.

"La data de 29 iunie, poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin, Postul de Poliţie Comunal Beliş, au depistat, în afara localității Bălcești, în zona denumită popular ,,Lunca Mare", trei bărbați care transportau bușteni. Astfel, în jurul orei 18:00, cei trei, cu vârste cuprinse între 21 și 44 de ani, din comuna Beliș, au fost depistați transportând, cu o barcă cu motor, pe lacul de acumulare Beliș Fântânele, 32 de bușteni legați în plută.  În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, cei în cauză ar fi tăiat arbori dintr-o pădure din apropierea localității Bălcești, având intenția de a comercializa lemnul obținut", precizează reprezentanţii IPJ Cluj.

Materialul lemnos, în valoare de circa 4.000 de lei, a fost reținut, iar ambarcațiunea a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, fapte prevăzute de Codul silvic.

 

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.