Eveniment

NEWS ALERTUPDATE Clujul, devastat de o ploaie torenţială. Vezi care au fost străzile afectate FOTO

Furtuna care s-a abătut marţi seară deasupra Clujului a măturat tot ce i-a ieşit în cale şi a îngreunat circulaţia auto în mai multe zone din oraş.
  • Foto: Ioana Pîrlea

    Foto: Ioana Pîrlea

Calea Turzii a fost una din principalele artere devastate de precipitaţiile abundente. Din cauza lucrărilor care se desfăşoară în zonă şi a căror pregătire nu a anticipat fenomene meteorologice de o asemenea intensitate, pietrişul a fost măturat de-a lungul şoselei, formând un adevărat covor care a îngreunat circulaţia. De asemenea, mai mulţi şoferi au fost la un pas de a produce accidente, din cauza derapajului din momentul frânării bruşte pe carosabilul cu pietriş.

Mai multe străzi din municipiu au fost inundate, iar pe unele dintre acestea sistemul de canalizare a fost depăşit de cantitatea enorma de precipitaţii. Cele mai afectate zone au fost cartierele Zorilor şi Mănăştur, unde, potrivit martorilor, nivelul apei depăşea pe alocuri 40 de centimetri.

UPDATE: Timp de mai multe ore de la încetarea furtunii, şoseaua nu a fost degajată de covorul de pietriş, fapt ce a îngreunat circulaţia şi a sporit riscul producerii unor accidente. Soluţia de compromis găsită de autorităţi în cursul nopţii a fost instalarea unei maşini de poliţie, care, timp de mai multe ore, a staţionat cu girofarul pornit pentru a atrage atenţia şoferilor.

"Din nefericire a fost o furtună mai specială, au intervenit imediat ce vremea a permis şi utilajele au ajuns acolo pentru a remedia situaţia. Întotdeauna există un decalaj între furtună şi degajarea imediată . Nu zic că a fost un timp foarte scurt, dar au intervenit pe măsură ce vremea le-a permis", a declarat primarul Emil Boc în cursul zilei de astăzi.

Vă reamintim faptul că judeţul Cluj se află sub atenţionare de cod gaben începând de marţi, 22 iulie, de la ora 18:00 şi până miercuri, 23 iulie, la ora 22:00. În acest interval orar sunt semnalate posibile averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi, izolat, căderi de grindină şi cantităţi de apă care vor depăşi local 25-30 l/mp şi izolat 50-60 l/mp.

Publicitate

Comentarii

:))))

thumb down thumb up
joi, 24 iulie 2014, 09:11
de c

cica " o furtuna mai speciala" :)))))))))) asta e tare!!!!!!!!! vai si amar de noi!!!! platim o groaza de taxe si impozite si pt ce??? ditamai clujul a inceput sa arate ca ceva orasel uitat de lume din romania RUSINE!!!!!!!!!!!!
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.