Cum va fi vremea sâmbătă şi duminică. Termometrele vor arăta până la -11 grade

Cum va fi vremea sâmbătă şi duminică. Termometrele vor arăta până la -11 grade
Valorile termice vor marca o scădere faţă de intervalul precedent în cea mai mare parte a ţării. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 si 8 grade, iar cele minime între -11 si -1 grad, uşor mai scăzute în depresiuni, se va semnala ceaţă, informează ANM.

Sâmbătă

În nordul, nord-estul şi centrul tării vor fi înnorări temporare şi va mai ninge, in general slab cantitativ, local în Maramureş şi în zona Carpaţilor Orientali şi pe arii mai restrânse în restul zonelor montane, în Moldova şi Transilvania. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi fulguieli izolate. Deşi la cote mult mai reduse decât în intervalul precedent, vântul va mai avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe crestele cele mai înalte, viscolind şi spulberând zăpada, iar în timpul zilei, intensificări temporare vor fi şi în sudul, centrul şi estul ţării, spulberand trecător zăpada în nordul Moldovei şi în Transilvania. Izolat, în zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţă, posibil asociată cu depunere de chiciură.

Duminică

Valorile termice, în special cele nocturne, vor continua să se situeze sub cele climatologic specifice acestei date din an la nivelul intregii tări. Cerul va fi variabil, cu innorări in regiunile nordice, nord-estice si in zona Carpatilor Orientali, unde trecător si pe arii restranse va ninge slab. Vantul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare mai ales în zona montană înaltă, unde va viscoli ninsoarea si spulbera zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 si 6 grade, iar cele minime între -13 si -1 grad, usor mai coborâte în zonele depresionare. Izolat, în zonele joase de relief, mai ales dimineaţa şi noaptea se va semnala ceată, asociată cu depunere de chiciură.

Loading...
Comenteaza