Eveniment

Dacia pregăteşte modelul de lux, cel compact, dar şi cel ieftin, de oraş. VEZI CUM VOR ARĂTA

Revoluţie la Dacia. Renault vrea să cucerească piaţa europeană cu maşini produse la Mioveni.
 • Noua Dacie Sedan

  Noua Dacie Sedan

 • Dacia Citadine, de 5000 de euro

  Dacia Citadine, de 5000 de euro

 • Duster Pick-Up

  Duster Pick-Up

 • Noua Dacie Sandero

  Noua Dacie Sandero

 • Dacia, varianta cu 7 locuri

  Dacia, varianta cu 7 locuri

 • Dacia, modelul compact, pentru toată familia

  Dacia, modelul compact, pentru toată familia

 • Noua Dacie Logan

  Noua Dacie Logan

 Dacia are în plan lansarea a opt modele noi şi mai multe facelift-uri în următorii patru ani. Autobild.de prezintă imagini cu câteva dintre modelele cu care Renault Nissan vrea să invadeze piaţa auto europeană şi nu numai.

"Maşinile de oraş ieftine vor fi la mare căutare în următorii ani. Dacia nu poate pierde o astfel de oportunitate. O maşină de 5.000 de euro e ceva extraordinar. La capitolele economie, viabilitate şi spaţiu, suntem imbatabili", a declarat Patrick Pelata, director operaţional Renault. 

 Citadine va fi modelul de oraş, ieftin, dar Dacia va avea şi un nou elegant sedan, un Duster Pick-Up, o maşină compactă şi una de 7 locuri. De asemenea, Logan şi Sandero au fost redesenate.

Publicitate

Comentarii

Dacia

thumb down thumb up
vineri, 19 mai 2017, 18:32
de victor

Ar fi bine daca designul Dacia nu ar fi cel al lui Renault Clio de acum 5 ani.Daca REnault permite cu adevarat dezvoltarea brandului Dacia, sa lase o sectie speciala de design pentru acest model , sa nu mai fure designurile noi si nici sa nu mai impuna design-uri fade si depasite de pe vechile modele Renault. Sa permita chiar si motorizari proprii, cu motoare facute de ingineri romani si dotari la fel.
raspunde

motorizare

thumb down thumb up
duminică, 21 mai 2017, 08:26
de Dinu Gheorghe

Referitur la modele,se fac diverse aprecieri,gen ''fiabilitate'',etc.,trcinduse cu vederea ca actualele motoare la nivel mondial 2017,sunt fabricate dupa aceleasi principii constructive vechi de peste un secol.Aceste principii sunt; RPORTUL DE COMPRIMARE CONSTANT,si SUCCESSIUNEA TIMPILOR FUNCTIONALI. Analizind aceste principii,grafic,tehnic,stiintific,constatam,influenta negativa a acestora,asupra rezultatelor,din punct de vedere;economic,rentabil,ecologic-calitativ si cantitativ. Tot datorita acestor principii vechi de peste un secol,actualele motoare termice cu piston(OTTO si DIESELL),nu sunt,si nici nu pot fi controlate electronic,datorita raportului de comprimare constant.Acestea au controlat electronic,sistemele componente,respectiv,sist.de alimentare si sist.de aprindere.Fundamental,este necesar controlul electronic asupra presiunii de comprimare din cilindrii,pentru ca,din presiunea de comprimare rezulta;plaja turatiei de exploatare,puterea dezvoltata,consumul de combustibil,si procentul de ardere-calitativ si cantitativ. Un alt element negativ al actualelor motoare (otto si diesell),la nivel mondial 2017,consta,in imposibilitatea acestora,de a se adapta la conditiile din trafic,repectiv;traficul urban,si traficul de autostrada,consumind mult combustibil,si emanind cantitati mari de noxe. Solutii inlocuitoare; SPRAPUNEREA TIMPILOR FUNCTIONALI,prin care se dubleaza cuplu motor,si RAPORT DE COMPTIMARE VARIABIL. Pe pagina mea de facebook prezint prototip in curs de finalizare,cu termen 2017, motor cu raport de comprimare variabil,cu doua trepte volumetrice,astfel; Prima treapta volumetrica,reprezinta~35%,destinata traficului urban,viteza de deplasare de pina la 60km/ora(~1500rot./min),avind caracter functional permanent dupa pornire. Depasind 60km/ora( ~1500rot/min)in traficul de autostrada,este activata si treapta a doua volumetrica,care reprezinta~65%,formind un intreg 100% cu prima treapta volumetrica. Activarea,si dezactivarea treptei a doua volumetrica,conditionata de viteza de deplasare (>60km/ora >1500rot/min)supravegheat,controlat si executat electronic. Acum putem discuta despre motoare termice cu piston cu aprindere prin scintee(MAS -OTTO),s-au cu aprindere prin comprimare(MAC-DIESELL). Rezultate fara concurenta la nivel mondial,din punct de vedre;economic,rentabil,ecologic-calitativ si cantitativ. Caut o unitate industriala,care doreste sa lucreze acst proiect,precum si colaboratori. Referitor la fabrica de cutii de viteza a celor de la mercedez ,inaugurata la Sebes,care se complica la 9(noua)trepte, pentru a le proteja motoarele, cutia mea de viteze,se simplifica,la 4(patru)trepte,cu rapoarte adecvate,doua trepte pentru mediul urban,si doua pentru autostrada. Cu deosebit respect,pentru;creatie,stiinta si tehnologie. Gheorghe Dinu (A.Q. asigurarea calitatii,ind.aerospatiala de aparare.)
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.