Eveniment

Dentist acuzat de malpraxis: “Am dat peste 6.000 de euro şi mănânc cu paiul!” VIDEO

O româncă, stabilită în Franţa, se plânge că nu poate mânca şi nu poate dormi de durere după ce şi-a făcut lucrări dentare în valoare de 6.600 de euro la un medic din Baia Mare. Remedierea lucrării prost făcute o costă peste 8.000 de euro, la Cluj. În Franţa, costul se ridică la peste 30.000 de euro!
  • Explicatie foto: Nastaca Bizău a povestit, printre lacrimi, drama prin care trece după vizita făcută la dentist / foto Ioana Tohat

Nastaca Bizău, stabilită de 20 de ani în Franţa, a venit în decembrie 2012 în România, pentru a-şi vizita rudele din Baia Mare. Fiind în ţară, femeia s-a gândit că ar fi un moment potrivit pentru a-şi face lucrări dentare, ştiut fiind faptul că preţurile sunt mai mici în România decât în ţările vest-europene.

„Cineva mi-a recomandat-o pe doamna Rodica Popovici. M-am dus la cabinetul acesteia, şi i-am zis că am probleme cu 12 dinţi. Ea a zis că mai bine facem toţi dinţii, să îi acoperim, ca să nu mai am probleme pe viitor. Am fost de acord, a reuşit să mă convingă că aşa e bine", a povestit Nastaca Bizău pentru ZIUA de CLUJ.

După ce i-au fost acoperiţi 30 de dinţi, sub anestezie puternică, Nastaca Bizău s-a trezit a doua zi cu o senzaţie ciudată. „Dinţii au fost puşi definitiv, fără a avea o lucrare provizorie, de probă. Sub anestezia puternică nu mi-am dat seama că lucrarea e prost făcută. Totul arăta bine, din punct de vedere estic. Doctotiţa Popoviciu mi-a tăiat toată dantura şi apoi a acoperit fiecare dinte. După ce s-a treminat lucrarea, a doua zi, am simţit că nu îmi pot apropia partea de sus de partea de jos. Adică nu aveam ocluzie. Dinţii erau prea scurţi şi strâmb puşi, totul înclina spre partea stângă. M-am întors la cabinet şi i-am spus doctorului ce probleme am. Ea a zis că repară totul, a admis că a greşit. Nu pot să am încredere în ea, mi-a distrus dantura, nu e specialist în ocluzie dentară, şi i-am spus să îmi înapoieze banii, 6.600 de euro, dar refuză şi acum", s-a plâns femeia. Nastaca Bizău a depus şi o plângere la Colegiul Medicilor Maramureş.

Problemele nu au întârziat să apară, pacienta având dureri articulare mari la nivelul mandibulei, a maxilarului, dureri de cap, iar în condiţiile în care nu are ocluzie, adică măselele ei nu fac contact, poate mânca doar hrană lichidă. „Pot să mănânc doar supă, am ajuns să mănânc cu paiul", se plânge femeia. Nastaca Bizău s-a întors în Franţa, unde a consultat mai mulţi medici specialişti. Toţi i-au emis acte medicale în care i se indica refacerea întregii danturi, întrucât suferă de o gravă disfuncţie articulo-tempo-mandibulară. Pentru a repara ce a stricat dentistul din Baia-Mare, Nastaca Bizău ar trebui să plătească unui medic francez peste 30.000 de euro, aşa cum reiese din devizul pe care aceasta îl are ca dovadă. Thierry Jeannin, medic specialist în ocluzie dentară, arăta că actul medical emis după consultarea acestei paciente că dantura trebuie refăcută întrucât prezintă grave probleme de oculzie, fapt care îi generează femeii spasme musculare la nivelul feţei.

Disperată, Nastaca Bizău a revenit în România şi a consultat zilele trecute mai mulţi medici specialişti din Cluj-Napoca. Medicii consultaţi i-ar fi spus femeii că lucrarea de refacere a danturii cere timp şi bani: 8.200 de euro. „Ce pot să fac? Dacă nu îmi refac dantura risc să ajung chiar la surzenie, aşa mi-au spus medicii. Articulaţiile şi ligamentele îmi sunt afectate şi în timp pot să surzesc din cauza asta. Noaptea dorm cu o gutieră, iar ziua ţin în permanenţă gumă de mestecat între măsele, ca să îmi stea gura închisă", a spus, printre lacrimi, Nastaca Bizău. Femeia spune că face, în permanenţă, tratament cu analgezice după intervenţia stomatologului Popovici.

Rodica Popovici, medicul dentist acuzat de pacienta venită din Franţa, a refuzat să facă declaraţii cu privire la situaţia acesteia. „Există Colegiul Medicilor, vă rog discutaţi cu ei. Eu nu doresc să comentez în nici un fel", a spus medicul. Viorica Titircă, preşedintele Colegiului Judeţean al Medicilor Dentişti Maramureş, a confirmat că există o plângere depusă faţă de stomatologul Rodica Popovici. „Doamna Bizău a depus o plângere în decembrie 2012. Am înţeles că a fost şi la Cluj, unde a fost consultată, şi un medic de acolo a confirmat că sunt probleme de ocluzie. Încă nu am decis dacă acest caz intră sau nu în comisia de etică, pentru că întâi trebuie să vină pacienta, să văd despre ce e vorba, trebuie să o consult şi să discut cu ea. Miercuri ar trebui să vină la noi. Am înţeles de la terţi că dânsa doreşte să recupereze banii", a spus preşedintele Colegiului Judeţean al Medicilor Dentişti Maramureş. Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, colegiul condiţionează recuperarea banilor de îndepărtarea lucrării. „Abia aştept să scot lucrarea asta, pentru că aşa nu pot trăi. Nu am făcut încă acest lucru pentru că trebuie să mă vadă cei de la colegiul medicilor, să facă un fel de expertiză", a spus Nastaca Bizău.

 

 

Publicitate

Comentarii

Ocluzie dentara computerizata

thumb down thumb up
luni, 21 ianuarie 2013, 22:23
de dr. cristian

Pentru problemele doamnei este nevoie de o reglare digitala/computerizata a ocluziei dentare prin folosirea unui electromiograf si a unui dispozitiv digital care sa masoare dinamic fortele de apasare intre dinti. Aceasta operatiune se poate face in Bucuresti si pretul nu este atat de mare cum spuneti in articol. Cautati mai multe informatii despre reglarea digitala a ocluziei dentara si lamuriti-va!
raspunde

MD

thumb down thumb up
luni, 21 ianuarie 2013, 22:51
de Cluj

stie cineva dc este si la cluj?!
raspunde

stomatolog

thumb down thumb up
luni, 21 ianuarie 2013, 23:23
de vali

Daca de 20 ani e plecata din tara, ""madama" ,normal era sa-si faca dantura in Franta , NU in Romania. Sa plateasca fiecare conform venitului! CE? io ma duc in Franta la dentist????? Sa-i fie invatatura de minte si la toti care au tradat tara si nu ramas in tara sa realizeze ceva. Sunt paie la oferta la METRO!!!!:)))
raspunde

realizatorul

thumb down thumb up
miercuri, 23 ianuarie 2013, 14:41
de alain delon

tu ce ai realizat i d i o t u l e ?
raspunde

Vali

thumb down thumb up
duminică, 22 februarie 2015, 19:32
de Antipa

mare bou esti !
raspunde

urgent

thumb down thumb up
marţi, 22 ianuarie 2013, 00:44
de carmen

Buna, d.na Nastaca, va rog sa ma contactati ca am ceva f. f. similar cu dv. E foarte important sa ne auzim. Multumesc
raspunde

Problème dantara

thumb down thumb up
joi, 14 martie 2013, 00:49
de Bizau nastaca

Te rog frumos sa imi scri pe email s-au imi dai nr tau de tel si te sun eu ???
raspunde

pentru dintii

thumb down thumb up
joi, 14 martie 2013, 16:58
de nastaca

te rog sami scri pe adressa mea si eu o sati raspund
raspunde

pentru doamna Carmen

thumb down thumb up
marţi, 22 ianuarie 2013, 10:19
de zzz

Si cum ati dori distinsa doamna sa va contacteze? Prin telepatie? Mr. Vali, esti un dobitoc ca poti sa razi de necazul altuia
raspunde

reparatii dantura

thumb down thumb up
marţi, 22 ianuarie 2013, 16:00
de baimarean

Problema este ca toti cei care vin de afara vor sa se repare dantura in ff scurt timp ceea ce la asa ceva da nastere.....eu am reparat toata dantura si a durat 10 luni timp in care medicul a tratat fiecare etapa cum este in practica medicala si cum este normal ( am avut inclusiv 6 implanturi) iar acum sunt foarte multumit dar ESTE NEVOIE DE TIMP.....
raspunde

sa o cunoastem

thumb down thumb up
sâmbătă, 16 noiembrie 2013, 09:08
de fost

DOMNILOR EU PE ACEASTA DN DOCTOR NU O CUNOSC SI NU POT SA MI DAU CU PAREREA DESPRE UN OM PE CARE NU L CUNOSC IN SCHIMB PE ACEASTA DUDUIE O CUNOSC FF BINE SI POT SA VA SPUN CA DANSA ESTE DE PROFESIE ESCROC SI CA SA VA CONVING VA POT SPUNE CA ATAT IN ROMANIA CAT SI IN FRANTA DANSA A ESCROCAT MAI MULTE PERSOANE PRIN DIFERITE METODE ,IN FRANTA SE CASATOREA CU FRANCEZI CA APOI SA DIVORTEZE SI SA INPARTA AVEREA ACESTORA CU EA ASA SA ALES CU O CASA SI UN MAGAZIN PE COASTA DE AZAR.NU VA ASCUND CA SI EU SUNT UNA DINTRE VICTIMELE ACESTEI DUDUI. SE PARE CA ASEMENI NOUA SI MULTOR ALTORA SI ACEASTA DN DOCTOR ESTE VICTIMA ACESTEI ASAZISE DOAMNE ONORABILE. ASA CA...........
raspunde

a si inceput madam popovici sa scrie in apararea ei

thumb down thumb up
vineri, 10 ianuarie 2014, 23:14
de de fost 33

cititi va rog comentariul de pe data de 16 noiembrie 2013 scrisa de .....fost.... Chiar asa ai ajuns doamna popovici rodica sa incepi sa delirezi cu tot felul de tampenii de doamna care te a acuzat ca dantura iai distrus o????????ce tampenii si scorneli ai putut sa scri de ea.....rusine asa zisa d na doctor. Daca tu o poti acuza de asa ceva, lumea din baia mare ar trebui sa stie cum ti ai facut studiile ...cu spaga si ca esti un medic facut la apelul bocancilor.ma si mir cum ai putut sa ajungi medic stomatolog. O fosta colega de la ......Oradea(de la facultate) P.S. T i ar putea sa iti fie rusine ca sti si tu foarte bine ca nu ai nici o valoare in domeniul stomatologiei si ca facultatea ai facut o cum ai facut o....ai inceput o intr un oras (Bucuresti) si pentru cat de buna ai fost te au transferat(taticu) la noi la Oradea.
raspunde

pt de fost 33

thumb down thumb up
vineri, 31 ianuarie 2014, 10:09
de x

CE TARE MACINA INVIDIA!!!!! MAI ALES CAND SUNTEM NISTE ANONIMI CARE MURIM DE FOAME SI NU AM REALIZAT NIMIC IN ACEASTA VIATA!!!! DAR CINE STIE...???? MAI AVEM O VIATA DE APOI SI CEVA SANSE SA NE REALIZAM ASA CA NU AR TREBUI SA FIM ATAT DE FRUSTRATI!!!CURAJ CA SANSE SUNT SI DACA NU AI RABDAREA NECESARA SA L E ASTEPTI POTI SA GRABESTI LUCRURILE CAUTAND BLOCURI CU 10 ETAJE,SAPUN SI SFOARA ETC,ETC...!!!TE PUP !
raspunde

PT CEI INTERESATI

thumb down thumb up
vineri, 31 ianuarie 2014, 15:33
de juridic

IN NUMELE DN DOCTOR POPOVICI NE CEREM SCUZE PT TOATE CUVINTELE SI TRIVIALITATILE FOLOSITE IN COMENTARIILE DE MAI SUS,NU NE APARTIN SI NICI NU ACHIESAM LA ACESTEA ELE FIIND PURE PARERI SAU SPECULATII REFERITOR LA ACEASTA TEMA SI DORIM SA VA ADUCEM LA CUNOSTINTA CACI PENTRU OBTINEREA DE INFORMATII REALE VA PUTETI ADRESA DEP. JURIDIC COMP.PIAR AL CABINETULUI DE MEDICINA DENTARA SAU COLEGIULUI MEDICILOR DENTISTI MARAMURES. CU STIMA ,RESPECT SI DEOSEBITA CONSIDERATIE VA MULTUMIM ANTICIPAT! DEP.JURIDIC COMP.PIAR SI DR. POPOVICI MARIA RODICA.
raspunde

lucrare noua

thumb down thumb up
duminică, 9 iulie 2017, 01:31
de dentist

Daca este adevarat ca lucrarea este incorect efectuata, de ce nu se face una noua, cu ocluzia corecta?? Este vorba doar de amprenta , eventual mai multe probe, vazuta si de tehnician...Sunt dentist, astfel de probleme se repara...Pare complrt exagerata problema. Nici un pacient normal nu pleaca avand inocluzie si nici dr nu il lasa cu asa o situatie. Undeva este un neadevar.
raspunde

Re: ocluzie si lucrari dentare

thumb down thumb up
joi, 21 septembrie 2017, 13:20
de un pacient al unui dentist cu doctorat

Cei care lucreaza si locuiesc in strainatate, nu pot sa stea mai mult de 30-40 zile in Romania. Eu am plecat cu niste probleme la fel de grave dupa niste implanturi dentare facute de unul cu doctorat in Craiova. Un alt medic din echipa sa de la clinica, m-au convins ca fiecare dinte lipsa e bine sa fie inlocuit cu implant. Toate implanturile au fost facute stramb. Unul. care este frontal, e chiar vizibil ca este inclinat la exterior si e oblic pe os si se vede pe gingiie. Deci nu a fost plasat nici la mijlocul osului, sub gingie sau nici macar inclinat spre interior, asa cum este inclinatia naturala a dintilor mei, spre interior. L-am contactat si chiar am venit in tara, la cateva luni. Nu aveam masticatie (ocluzie) decat pe 2 dinti, Lucrarile pe dintii ma fac sa apar ca am 'bot'. Si-au batut joc de mine, pretinzand ca totul e bine, ca visez eu ca am probleme; apoi dentistul a emigrat in Franta dar clinica sa a ramas in tara. De atunci am cheltuit 5000 de dolari pe tratamente pentru infectii de la implanturi, si pe lucrari ortotice ca sa-mi pozitioneze/sustina corect maxilarul si mandibula. Ca altminteri traiam cu niste dureri ingrozitoare de falci, gura mi se strambase, urechile imi tiuiau/urlau necontenit. Am trecut prin clipe de groaza.Acum medicii de aici imi cer 50000 de dolari. Ce sanse am eu sa-mi recuperez banii de la acel medic (10000 euro), atat timp cat politicienii isi dau legi de protectie pentru a nu mai raspunde penal si material? Nestiind ce periculos este sa nu mastichezi bine, acum am dureri de stomach (pareza gastrica)...si traiesc cu acele lucrari ortotice pana voi avea 50000 dolari sa refac dintii...adica niciodata!
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.