Eveniment

NEWS ALERT Directorul Operei din Cluj, acuzat de conflict de interese, achitat de Curtea de Apel VIDEO

Directorul Operei Române din Cluj-Napoca, Rareş Trifan, a fost achitat astăzi de Curtea de Apel Cluj, în cazul de conflict de interese pentru care a fost cercetat.

Sentinţa poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile.

Amintim, când a fost audiat, săptămâna trecută, directorul Operei Naţionale a declarat că este nevinovat şi că nu a comis nicio infracţiune. În faţa magistraţilor au fost audiaţi săptămâna trecută şi reprezentanţi ai Ministerului Culturii, care au spus că în situaţia lui Trifan se află şi alţi directori de teatre şi opere din ţară, gata să demisioneze dacă Trifan va fi condamnat.

Demeter Andras, consilier în cadrul Ministerului Culturii, a declarat că toţi specialiştii care se află la conducerea instituţiilor de cultură din ţară sunt deopotrivă directori şi artişti. Situaţia este similară cu cea întâlnită în învăţământ sau spitale, unde managerii sunt şi profesionişti în domeniile lor. "Toţi specialiştii care asigură acum un sistem de cultură se vor retrage, pentru a nu risca sancţiuni, în cazul în care directorul Rareş Trifan va fi condamnat de Curtea de Apel Cluj", a spus el.

Trifan este acuzat că, în calitatea sa de director general al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, a încheiat un contract cu sine însuşi, în 23 februarie 2010, în calitate de regizor. Contractul avea ca obiect regizarea unei cunoscute opere, act prin care Trifan a primit o sumă de 7.250 Euro.

Publicitate

Comentarii

a dat spaga la judecatori

thumb down thumb up
joi, 9 februarie 2012, 22:45
de f.m

acest avocat redus intelectual nu intelege saracul ca orice manager care fura din banii publici este infractor, fie ca fura in agricultura, finante sau de la o institutie de cultura. va vedea ca in motivare altele vor fi explicatiile iar la INALA CURTE acest infractor va fi condamnat. are o figura care il recomanda pentru penitenciar, nu pentru functii de raspundere care ii permit sa isi baga mana in bugetul de stat alocat culturii ca sa ia 7000 de euro pentru o saptamana de munca, cand restul bugetarilor mor de foame.
raspunde

Oradea

thumb down thumb up
sâmbătă, 11 februarie 2012, 08:42
de matilda

Numai la Oradea,la Filarmonica de Stat director general este inginer zootehnist!Asta stimati oameni de cultura.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.