Eveniment

EDUCAŢIE. "Universitaria", împotriva fabricilor de diplome

Consorţiul "Universitaria", format din cinci universităţi de stat, inclusiv Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, susţine că universităţile private câştigă bani "prin fraudarea publicului
Publicitate
 

Consorţiul “Universitaria”, format din Universitatea din Bucureşti, Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Universitatea de Vest din Timişoara, a ieri cerut clasei politice să sprijine măsurile “responsabile şi exigente” care au fost luate de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării “pentru asanarea învăţământului superior românesc”.


“ “Fabricile de diplome” care s-au dezvoltat în ţara noastră constituie o metodă de a câştiga bani prin fraudarea publicului, un prejudiciu moral grav adus tineretului (care este format în spiritul profitului nemeritat şi al superficialităţii), şi o atingere adusă imaginii României în lume, prin generarea neîncrederii în calificările naţionale. Aceste instituţii nu sunt de fapt universităţi, ci nişte unităţi comerciale care exploatează credulitatea tinerilor”, se afirmă într-un comunicat al Consorţiului “Universitaria”.


în opinia reprezentanţilor consorţiului, măsurile luate în cazul Universităţii “Spiru Haret” trebuie duse la bun sfârşit şi extinse în întregul sistem naţional de învăţământ superior.

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.