EDUCAŢIE.După profesorii din extensii, Facultatea de Ştiinţe Economice cere retragerea legii educaţiei

EDUCAŢIE.După profesorii din extensii, Facultatea de Ştiinţe Economice cere retragerea legii educaţiei
200 de cadre didactice de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” au semnat pe o listă prin care protestează împotriva noului proiect de lege a educaţiei, aflat în dezbatere publică.
„Prin prevederile proiectului se distruge autonomia universitară, se politizează universităţile şi facultăţile. Totodată, se diluează titularizarea angajărilor, se elimină profesorii universitari de vârf, se deteriorizează finanţarea şi se produce o nepermisă întoarcere la centralizarea birocratică a deciziilor”, a arătat decanul facultăţii, Dumitru Matiş.

De menţionat că ieri profesorii de la extensiile UBB din mai multe oraşe au protestat de asemenea împotriva legii, iar declaraţia acestora a fost identica cu a lui Matiş. "Argumentele sunt aceleaşi pentru că acestea sunt lacunele legii", a explicat Matiş pentru ZIUA de CLUJ. El a adăugat că din totalul de 240 de cadre didactice ale FSEGA, până la ora redactării acestei ştiri îşi exprimaseră adeziunea un număr de 213 profesori.

Totodată, un număr de 700 de profesori de la UBB au semnat pentru retragerea noului proiect de lege, potrivit reprezentanţilor universităţii.
Loading...
Comenteaza