Eveniment

EVENIMENT. Festivalul naţional de folclor studenţesc se organizează la Cluj.

Festivalul naţional de folclor studenţesc din România are loc, în acest an, la Cluj-Napoca, în organizarea Casei de Cultură a Studenţilor (CCS). Festivalul coincide cu întâlnirea anuală a Consiliului Internaţional de Organizare a Festivalurilor Folclorice pentru Europa Centrală şi de Est.

Festivalul are loc între 6 şi 8 mai.
La festival participă toate formaţiile caselor de cultură a studenţilor din ţară, un număr de 12 din 8 centre universitare- Românaşul de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, "Doina Timişului" - CCS Timişoara, Doina - CCS Bucureşti, Ansamblul "Doina Carpaţilor" - CCS Iaşi, "Mugurelul" - Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Ordogtergye - CCS Cluj-Napoca, "Tradiţii" - USAMV Cluj-Napoca, Ardealul - CCS Sibiu, "Junii Braşovului" - CCS Braşov, Parângul - CCS Petroşani, Dor - CCS Alba Iulia şi Mărţişorul - CCS Cluj-Napoca.

De menţionat parada portului popular din cadrul festivalului, care este programată pentru vineri la ora 16 pe traseul Catedrala "Avram Iancu" - pietonala Eroilor - piaţa Unirii - Napoca - CCS Cluj. Fiecare ansamblu din competiţie participă la paradă cu propria orchestră.

Festivalul se derulează anual în diverse centre universitare, iar în Cluj-Napoca acesta a mai fost organizat în anii 1995, 2005 şi 2008.

Publicitate

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.