Eveniment

EXPLOZIV: Charles de România VIDEO

Scenariu de lucru în cancelariile marilor puteri
Publicitate
 

Demersul atacurilor fără precedent la adresa regalităţii, realizate de preşedintele Băsescu în ultimele luni, încep să fie devoalate prin dezvăluiri uluitoare despre unul dintre scenariile elaborate în laboratoarele establishment-ului marilor puteri cu privire la România şi Bulgaria.

O posibilă revenire la monarhie a celor două ţări este luată ca variantă de lucru pentru viitor.

(citeşte aici varianta în engleză a materialului)

Prinţul moştenitor al Regatului Unit, care se pregăteşte să renunţe la tron în favoarea fiului său, William, ar putea deveni viitorul rege Carol al III-lea al României. SIE şi SRI în alertă maximă.


În 2006, Prinţul de Wales era invitat să devină şeful unui stat pe care l-a îndrăgit: România, scria un istoric britanic. În ultimele 6 luni, surse diplomatice au declarat pentru ZIUA de CLUJ că scenariul principelui străin este unul - printre multe altele - care continuă să fie discutat în mediile europene. În acelaşi timp, Casa Regală din România, înrudită cu cea din Regatul Unit, este atacată din toate poziţiile de preşedintele Băsescu, iar Prinţul Charles face pe Travel Chanel cel mai mare serviciu României: îşi descoperă descendenţa comună cu Vlad Ţepeş şi vorbeşte despre Transilvania, unde are câteva proprietăţi, ca despre o comoară unică în Europa. Associated Press merge mai departe când vorbeşte despre legăturile Prinţului de Wales cu fostul domnitor român: Charles devine "o miză în viitorul României".

Ideea unui principe străin în România apare pentru întâia oară în 2006 şi este redată de un reputat istoric. Conform surselor diplomatice ale ZIUA de CLUJ, posibilitatea este discutată şi acum în mediile europene înalte. Tom Gallagher, reputatul istoric şi publicist britanic, unul dintre specialiştii cu greutate în istoria României, nota într-un editorial din România Liberă, pe 30 iunie 2006, că a fost adresată o invitaţie Prinţului Charles de a "deveni şeful unui stat" pe care l-a îndrăgit, adică al României. Contextul era mai larg, în editorialul intitulat "Acarul Păun european", însă iată fraza completă: "Iar dacă, utopic vorbind, Alteţa Sa Regală (Prinţul Charles - n. red.) ar fi decis să renunţe la a mai aştepta ca mama sa să treacă la nefiinţă, ar fi învăţat româneşte şi ar fi hotărât să dea curs invitaţiei de a deveni şeful unui stat pe care l-a îndrăgit - vizitele sale regulare şi gesturile de protejare a unui patrimoniu deseori ameninţat - poate că se dovedea în final chiar cel mai bun domnitor de care România ar fi avut parte de la marele Carol I încoace". (Articolul mai poate fi găsit doar în formă tipărită, în arhiva electronică a României Libere nemaiexistând, cu toate că apar editorialele aceluiaşi autor din ediţiile din 29 iunie şi din 2 iulie 2006. Cel din 30 iunie 2006 nu mai este de găsit niciunde, cu nici un motor de căutare - n. red.).

Cea mai bună reclamă turistică a României....

...este acelaşi Prinţ Charles. Duminică, pe 30 octombrie, peste două zile, pe canalul de televiziune Travel Chanel, într-o serie de 4 episoade, va fi difuzat filmul "Wild Charpatia" (Carpaţii sălbatici). Filmul va fi tradus în 20 de limbi şi va putea fi vizionat în 119 ţări ale lumii. O avanpremieră a producţiei a avut loc în clubul bucureştean Luft Lounge, în prezenţa reprezentanţilor Casei Regale a României şi a ministrului Turismului, Elena Udrea. Producătorul principal al documentarului este Paul Lister, alături de fundaţia pe care o conduce, The European Nature Trust. Coproducătorul şi prezentatorul documentarului, Charlie Ottley, se aventurează în inima munţilor Carpaţi şi a pădurilor carpatine puţin cunoscute. Aceasta e poate ultima mare zonă sălbatică din Europa, unde trăiesc urşi, lupi şi râşi greu de zărit, conform capital.ro. În trailer-ul filmului, Charlie Ottley apare intervievându-l pe Prinţul Charles la reşedinţa acestuia din Scoţia, unde Prinţul de Wales arată că prin arborele său genealogic curge şi sângele lui Vald Ţepeş. "După ce am filmat o scenă foarte frumoasă în care am reuşit să surprindem păsări în sălbăticie chiar lângă casa pe care Prinţul Charles a restaurat-o în Valea Zălanului, am mers şi am vorbit cu el în Scoţia, la casa sa de lângă Belmont. Pe drum am condus printr-o zonă de sălbăticie, unde nu este nimic, nu sunt copaci, este foarte arid. În timpul documentarului puteţi vedea contrastul uimitor dintre ceea ce poţi vedea în România în comparaţie cu ce poţi vedea în Scoţia", a declara pentru gandul.info Charlie Ottley, prezentatorul şi coproducătorul "Wild Carpathia".

"Iubesc la România veşnicia ei. Un lucru atât de remarcabil. Este aproape ca în poveştile copilăriei. Oamenii de aici îşi doresc acest sentiment de apartenenţă la ţinuturile lor. Trebuie să redescoperim aceste trăiri, să ne reîntoarcem la ele, iar eu vreau să mă asigur că modul lor de viaţă va dăinui", a declarat Charles, Prinţul de Wales, un cunoscut susţinător şi promotor al valorilor româneşti. "Arborele meu genealogic arată că sunt descendentul lui Vlad Ţepeş, aşa că am ceva legături cu România", mai spune prinţul.

Associated Press: Charles este "o miză în viitorul României"

De altfel, biroul din Londra al Associated Press publica ieri, sub titlul "Prinţul Charles îşi clamează rudenia cu Vlad Ţepeş", următorul material: "Adevărul iese la iveală: Prinţul Charles este legat de Vlad Ţepeş. Succesorul tronului britanic spune că este legat de Vlad Ţepeş, crudul domnitor român din secolul al XV-lea, cel care a inspirat nuvela «Dracula» (1897), a lui Bram Stoker. El a făcut aceste comentarii în show TV, care urmează să apară pentru a-şi promova interesul în a proteja pădurile din Transilvania. Charles spune că genealogia arată legăturile sale cu Vlad Ţepeş, conferindu-i o miză în viitorul României. Prinţul militează de multă vreme pentru conservarea pădurilor şi şi-a cumpărat o casă în Transilvania. Într-o vizită de la începutul anului în România, prinţul a numit Transilvania o comoară naţională datorită peisajelor nealterate şi a tradiţiilor agricole de secole."

Cu Transilvania în sânge: stră-stră-străbunica e din zonă

"Transilvania este probabil în sângele meu", a afirmat Prinţul Charles, care a spus că apreciază Transilvania ca fiind "un ţinut special", informa Mediafax în mai 2008, cu ocazia unei vizite a prinţului. Charles a spus că stră-stră-străbunica lui, Contesa Claudia Rhedley, este înmormântată în Mureş, iar de la Saschiz va merge la mormântul acesteia, la Sângeorgiu de Pădure, ca să depună flori. Prinţul Charles a spus că, dincolo de legătura de familie, are un interes special pentru acest ţinut, mai ales pentru zona Carpaţilor "care este aproape neatinsă". Prin Fundaţia "Mihai Eminescu", Prinţul Charles finanţează restaurarea mai multor edificii arhitectonice ale Transilvaniei, asigurând o parte dintre fondurile pentru restaurarea Palatului Banffy din Bonţida.

Orice e posibil, dar trebuie referendum

În opinia contemporaneistului Virgil Ţârău, conferenţiar universitar în cadrul Catedrei de Istorie Contemporană şi Relaţii Internaţionale de la Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB), orice modificare a formelor de exercitare a puterii trebuie să urmeze căile contituţionale, inclusive cele de modificare a legii fundamentale, prin referendum. "Acum există un mecanism constituţional. Forma de guvernământ a fost decisă în 1991 prin Constituţie şi tot acolo sunt şi mecanismele de modificare a acesteia, însă este obligatoriu apoi referendumul. E în puterea unui popor a-şi alege forma de guvernare, inclusiv monarhia", a apreciat istoricul clujean. În opinia sa, un principe străin - idee pe care o vede drept scenarită - se înscrie aceleiaşi voinţe a poporului, prin referendum.

Succesiunea există

Rectorul UBB, profesorul Andrei Marga, susţine că aducerea unui principe străin s-a consumat odată şi ea a produs deja o succesiune. "Aducerea unui principe străin în România s-a produs prin venirea lui Carol I, care a produs deja o succesiune, aşa că nu ştiu cum s-ar ieşi din ea", a precizat rectorul. El a opinat însă că în România ar trebui să fie tratată problema formei de guvernământ. "În Italia, de exemplu, a fost luată o decizie în materie. La noi a fost amânată după 1989. Cred că ar trebui ca România să ia o decizie în acest sens, dacă poporul vrea republică ori monarhie", a conchis rectorul UBB.

Case Regale înrudite

Prinţul de Wales este rudă cu Regele Mihai I al României, care este verişor de gradul al III-lea cu Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii.

Băsescu, atac din senin la rege

Pe 22 iunie 2011, aparent fără nici un context care să prevadă acest lucru, preşedintele Traian Băsescu ataca extrem de virulent Casa Regală Română, într-o emisiune la B1 TV. "Continuăm să considerăm că abdicarea Regelui Mihai a fost un mare act patriotic? Nu, a fost un mare act de trădare a interesului naţional al României", a afirmat Băsescu. Acesta a mai spus că, pentru toată lumea, generalul Ion Antonescu rămâne responsabil de holocaustul împotriva evreilor şi ţiganilor, însă toată lumea uită că România avea un şef de stat. "Pentru toată lumea Antonescu rămâne responsabil de holocaustul evreilor şi ţiganilor, ducerea lor în Transnistria, dar nimeni nu spune că Statul Român avea un şef de stat atunci, ăsta era doar premier", a declarat Băsescu.

"Unora le dăm averile, iar pe alţii îi considerăm criminali de război. Şeful de stat şi premierul, doar fiindcă unul a fost slugă la ruşi şi a lăsat ţara prin abdicare, îl iertăm de toate păcatele", a conchis preşedintele, referindu-se la Regele Mihai I. O a doua referire la Regele Mihai a fost făcută de preşedintele Băsescu cu o zi înaintea împlinirii vârstei de 90 de către Majestatea Sa, zi ce a coincis cu invitarea sa în Parlamentul României, după mai bine de şase decenii. Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu va participa la eveniment pentru că nu are motiv. În ceea ce priveşte un eventual mesaj al şefului statului cu această ocazie, replica sa a fost fără echivoc. "Un mesaj care să spună ce?", s-a întrebat Băsescu. În opinia sociologului Mircea Comşa, atacurile lui Băsescu la adresa regelui nu ţin de o "teamă" de o eventuală restaurare monarhică. "Au fost măsurători de-a lungul vremii, însă populaţia cu vederi pro-monarhice este limitată undeva la 10%, cu diverse variaţii în funcţia de institutele de sondare. Deci nu cred că există o susţinere pentru monarhie în sensul preluării puterii", a afirmat Comşa. Sociologul pune atacurile lui Băsescu mai degrabă pe seama raţiunilor electorale ori "altele, care nu ţin de sociologie". "Probabil că preşedintele nu ar vrea să fie considerat un susţinător al monarhiei, fie sunt legate (atacurile - n. red.) de alte considerente, ce nu ţin de sociologie", a declarat Comşa.

Încă un atac la regalitate

A doua zi după discursul regelui, autointitulatul prinţ Paul de România - nerecunoscut ca atare de Casa Regală - a continuat atacurile, într-o scrisoare deschisă: "Aţi folosit cuvinte mari şi frumoase, unele aşezate interesant, chiar poetic, altele cu tâlc, în nişte fraze care ar trebui să rămână în memoria acestui popor. Însă, înainte de orice, din sumele anilor pe care v-aţi grăbit să-i socotiţi şi în care spuneţi că aţi servit naţiunea română, trebuie să scădem cei 50 de ani de comunism în care nu aţi făcut nimic pentru acest popor, în afară de a le transmite un Crăciun Fericit sau un Paşte Fericit!", scria Paul, citat de Hotnews. El este nepotul nelegitim al Regelui Carol al II-lea - este fiul lui Carol Mircea Grigore de Hohenzollern (fiu nelegitim al lui Carol al II-lea şi fratele vitreg al Regelui Mihai), potrivit aceleaşi surse. De altfel, pe Băsescu şi pe Paul de România îi mai uneşte ceva: preşedintele a botezat un copil de-al lui Paul anul trecut...

(D.P.)

 

Cale regală pentru România?Jubileul special al împlinirii de către Regele Mihai a vârstei patriarhale de 90 de ani a prilejuit o mare emoţie patriotică şi a evidenţiat un consens naţional privind importanţa istorică a Monarhiei în formarea şi consolidarea naţiunii române moderne. Boicotarea acestei sărbători de către puterea executivă - guvern plus preşedinte - a relevat şi o mare dezbinare istorică, cum preciza agenţia Reuters.

Preşedintele Traian Băsescu l-a atacat cu multă vehemenţă pe Regele Mihai în ultima vreme, l-a acuzat de trădare a ţării prin actul său de abdicare de la 1947, l-a numit slugă la ruşi. Această atitudine anti-regală vindicativă şi agresivă a produs oprobiu în opinia publică, dar a şi mobilizat loialiştii băsişti, care au încercat să reanimeze şi să capitalizeze resentimentele populiste anti-monarhice pe care le credeam îngropate de la începutul anilor ‘90. Preşedintele şi câţiva sicofanţi au trecut apoi de la argumentele pseudo-istorice ale unei aşa-zise vinovăţii regale la acuzaţia că Regele ar fi manipulat de jocuri politice ale opoziţiei. L-a atacat furibund, disproporţionat pe Prinţul Duda pentru că ar submina Constituţia României, scoţând din context nişte remarci inofensive făcute într-o emisiune de televiziune. De unde atâta venin împotriva unui prinţ consort care a avut o tentativă de candidatură la Preşedinţie în 2009? Chiar dacă acesta ar avea o influenţă disproporţionată asupra regelui, de ce să rişti prin mârlănie şi lipsă de respect faţă fostul suveran să stupefiezi marea majoritate a celor cu opţiuni republicane? Evenimentul Zilei a lansat chiar un scenariu elucubrant privind ziua de naştere a regelui, 25 octombrie, cum vechii duşmani ai preşedintelui ar încerca o lovitură de stat parlamentară folosind prilejul alocuţiunii regale către Camerele Reunite ale Parlamentului, pentru a reinstaura monarhia. Regizorii sunt mogulul Dan Voiculescu în cârdăşie cu liberalii, care au avut ideea şi iniţiativa invitării regelui în parlament.

Emil Hurezeanu, singurul jurnalist aflat în suita Regelui Mihai în timpul vizitei istorice de Paşti din 1992, povestea la Realitatea TV că în 1992 au existat propuneri venite dinspre nişte generali ca Mihai să încerce un puci şi să preia puterea. Regele i-a refuzat politicos, din respect pentru democraţia şi Constituţia ţării. Ştiu din surse confidenţiale sigure că lideri politici importanţi cu vederi pro-monarhie au încercat să-l convingă pe Mihai I de oportunitatea pregătirii Prinţului Nicolae, nepotul său, fiul Principesei Elena, pentru destinul de prinţ moştenitor al dinastiei. Era un proiect important care implica aducerea prinţului în România, instruirea lui aici, naturalizarea, familiarizarea lui cu realităţile româneşti, cu poporul. Exista un precedent, Boris Elţin. Liderul rus cu origini comuniste a luat singur iniţiativa de a-i cere Marelui Duce Vladimir, descendent al Familiei Imperiale a Rusiei, să-l trimită pe nepotul său să studieze la Academia Navală de la Sankt Petersburg şi să devină un rus adevărat. Mihai sau poate membrii influenţi ai familiei şi anturajului au fost refractari şi la acest proiect. A existat o ipoteză lansată în mass-media că adversitatea obstinată a lui Băsescu la adresa regelui s-ar datora accesului privilegiat al şefului statului la un document sau mai multe recent declasificate sau încă nu din arhivele unor sevicii secrete, fie ele FSB, fost KGB sau MI 5 sau 6 britanice, care l-ar incrimina pe rege mai mult sau mai puţin subiectiv privind un aspect sau altul al carierei sale.

Posibil, nici un rege nu e înger, dar nu e destul pentru preşedinte să se pună în răspăr cu consensul importanţei istorice a lui Mihai prin prisma actului de la 23 august 1944, în urma căruia am întors armele împotriva Germaniei naziste, şi să sfideze respectul unanim de care se bucură în Vest şi Est ultimul şef de stat supravieţuitor din Al Doilea Război Mondial. Discursul regelui din faţa Parlamentului, simplu, concis, dar şi penetrant, plin de idei politice privind marile probleme ale statului şi societăţii româneşti a generat ecouri excepţionale în ţară şi în afara ei. Un contestatar al regalităţii ca Ion Cristoiu scria că a fost un discurs al unui monarh în exerciţiu, nu un mesaj jubiliar la 90 de ani, încercând astfel din nou să întărească ipoteza unei conspiraţii politice, cu dedesubturi oculte. Sociologul Vasile Dâncu scria că monarhia nu are nici un viitor politic în România, e doar resuscitarea unei nostalgii identitare şi că sondajele de opinie arată că doar 12% din romîni ar avea sentimente monarhiste.

Toată presa mondială a reflectat generos momentul istoric, de la New York Times la Izvestia. Nu s-a mai scris atât de mult şi pozitiv despre România într-o singură zi, de mult timp. Cotidianul Le Monde dedica o pagină întreagă regelui numindu-l Omul Săptămânii, The Economist de la Londra scria însă că, din nefericire, e prea puţin, prea târziu, despre destinul tragic al unui rege nefericit aplaudat acum de membrii unei clase politice care după Revoluţia din decembrie 1989 l-au hulit, l-au ponegrit, despre tânărul rege ostatic al lui Antonescu, apoi al comuniştilor, care la maturitate a fost copleşit de dominanţa matriarhală din jurul său, alienat de tatăl său, care îi insuflase o educaţie regală, şi dăruit doar cu fete. Presa internaţională a subliniat la unison boicotul actualei puteri al jubileului regal. Au fost alături de rege regele şi regina Suediei, regina Spaniei, Marea Ducesă Maria a Rusiei, regele Simeon al II-lea al Bulgariei, prinţul moştenitor al Serbiei, Alexandru al II-lea. La dineul regal, la stânga lui Mihai a stat Prinţesa Muna a Iordaniei din dinastia haşemită, foarte apropiată elitelor diplomatice şi de securitate de la Washington şi Ierusalim.

Au participat la festivităţile regale mult mai mulţi ambasadori şi diplomaţi decât anunţaseră iniţial, care au afişat însemnele plenipotenţiare ale statutului lor de reprezentanţi oficiali ai statelor lor. De unde frica şi panica lui Băsescu? Chiar crede sincer că Dan Voiculescu sau chiar Călin Popescu Tăriceanu îl pot manipula pe rege în jocurile politice ale opoziţiei? Printre cei mai influenţi sfetnici ai celui mai longeviv cap încoronat în viaţă se află Jonathan Eyal, politolog reputat, fost profesor la Oxford, născut în România, fluent în limba română, cel mai important specialist britanic în afacerile politico-militare ale Europei de Est, şeful departamentului de securitate internaţională al RUSI, institutul de geo-politică şi strategie al forţelor armate regale britanice. Cert este că ziua de 25 octombrie relansează o dezbatere privind legitimitatea alternativei monarhice pentru România şi developează pregnant incertitudinea constituţională a republicii semi-prezidenţiale în care trăim.

Este greu să fii rege în România, scria The Economist, dar eu cred că e foarte nesustenabil să fii şi republican, când republica este o creaţie a statului-marionetă sovietizat care a uzurpat Regatul României în 1947. Poate Băsescu trepidează datorită zvonurilor recente despre reactivarea în culisele puterii euro-atlantice a scenariului unei restauraţii monarhice în România cu vărul de gradul IV al lui Mihai, Prinţul Charles de Wales, pe tron. Această ipoteză lansată prima oară de Tom Gallagher în 2006 are darul să înfierbânte imaginaţia politică autohtonă şi să răstoarne clişeele abulice ale inadecvării şi caducităţii monarhiei pentru ţara noastră. Prinţul moştenitor al Regatului Unit al Marii Britanii ar putea deveni Regele Carol al III-lea al României. Coincidenţă sau nu, se întâmplă ca în orele în care scriem aceste rânduri presa britanică să dezvolte o depeşă Associated Press despre dezvăluirea legăturii de sânge dintre Charles şi domnitorul Valahiei Vlad al III-lea, cunoscut şi ca Ţepeş. Moştenitorul Coroanei Britanice afirmă că această genealogie legitimează legăturile sale profunde cu România şi îi conferă o miză în viitorul nostru. Prinţul de Wales este dedicat profund patrimoniului natural şi istoric al României.

El a manifestat o reverenţă sensibilă faţă de spiritualitatea noastră. A făcut mai multe pelerinaje la mănăstiri ortodoxe din Bucovina şi Oltenia. A declarat recent că în Transilvania există o relaţie unică şi extraordinară între ecosistemul natural şi sistemul cultural uman. Această simbioză, a spus Alteţa Sa, este extrem de importantă pentru că oamenii au nevoie acum, mai mult ca niciodată, de acest sens al apartenenţei, identităţii şi comunităţii. Istoricul Doru Radosav crede că înrudirea între sângerosul prinţ valah şi Casa de Windsor vine pe filiaţiile matrimoniale ale nobilimii transilvane şi regalităţii maghiare. Vlad, născut la Sighişoara, a fost căsătorit prima oară cu o prinţesă Bathory, apoi cu o membră a clanului Szilagy, iar a treia soţie a fost o verişoară a Regelui Matei Corvin. Într-un discurs ţinut în Anglia în aprilie 1989, Charles a criticat aspru politica lui Ceauşescu de sistematizare a satelor, afirmând că are şi o implicare personală pentru că strămoaşa sa, Claudina Rhedey, are mormântul la Sângeorgiu de Pădure.

Ziarul Daily Mail scrie astăzi că mai există o caracteristică împărtăşită de familia regală britanică cu legendarul Vlad: o boală, porfiria, o carenţă sanguină de fier, care ar sta în spatele mitului vampirismului. Există şi legături oculte prin genealogia societăţilor secrete între Vlad Ţepeş, cel imortalizat ca Dracula, şi dinastiile britanice. Sir Laurence Gardner, istoric şi genealogist scoţian, afirmă că voievodul român a fost alături de Sigismund de Luxemburg, Împăratul Romano-German, fondatorul Ordinului şi Curţii Dragonului Regal şi Imperial. Creată după formarea Ordinului Templier, această fraternitate avea scopul să unifice puterea aristocraţiei sub egida Sfântului Imperiu Romano-German împotriva puterii pontificale a Vaticanului. Sângele albastru al Europei este departe de a fi impotent. Ordinul Dragonului este legat direct de Consiliul European al Prinţilor, o organizaţie de elită a nobilimii europene care a participat la crearea think-tankului Bilderberg. Se spune că majoritatea preşedinţilor ameicani s-ar înrudi cu regalitatea britanică sau franceză. E o teorie controversată, susţinută de Burke's Peerage & Baronetage, numită şi "biblia aristocraţiei", un breviar al genealogiilor nobiliare şi dinastice din Marea Britanie şi Irlanda, care acoperă ultimele sute de ani. În cazul actualului ocupant al Casei Albe, Barack Obama, Robert Barrett, genealogist britanic, scrie în numărul din 3 martie 2008 al revistei People că mama preşedintelui, Ann, este înrudită cu Walliss, ducesă de Windsor.

Pe site-ul infowars.com se scrie că atât John Kerry, cât şi Bush, candidaţi la prezidenţiale în 2004, membri ai ordinului Skull and Bones, creat la Universitatea Yale, sunt descendenţi ai lui Vlad Ţepeş. Revenind în zone mai profane, Casa Regală a României se înrudeşte cu Dinastia Windsor pe două direcţii. Regina Maria, bunica lui Mihai, soţia regelui Marii Uniri, Ferdinand, a fost principesă de Edinburgh, fiica lui Alfred de Saxa - Coburg Gotha, al doilea fiu al Împărătesei Victoria. Mama reginei noastre a fost Marea Ducesă Maria, fata ţarului Alexandru al II-lea al Rusiei.

Şi pe linie maternă, Mihai se trage din Victoria. Aceasta a fost o adevărată cloşcă a monarhiilor europene. Radosav mai crede că monarhia poate fi o soluţie pentru România datorită faptului că dinastiile au fost primul liant al unei Europe unite, o prefigurare a Uniunii de azi, prin natura lor de reţea, simbiotică şi rizomatică. Am mai avea nevoie de monarhie, spune el, pentru că regele este unificator, el emană doar iubire şi generozitate faţă de cetăţeni, nefiind produsul unui proces electoral adversativ, atât de coroziv în România. Radosav a încheiat în legătură cu această filieră româno-britanică: "Discursul regelui a fost de Oscar, în continuarea nunţii foarte abil înscenate a unui adevărat urmaş la tron, a Prinţului William, care, ca şi jubileul regal de la Bucureşti, reenergizează ideea monarhică. În spatele ambelor evenimente se ghiceşte un marketing dinastic măiestrit elaborat."


Ultima oră: Printul Charles vrea să salveze pădurile lui Dracula

Prinţul de Wales s-a alăturat unei campanii de salvare a "pădurilor de poveste" din România, amintind tuturor că arborele său genealogic coboară până la Vlad Ţepeş. Misterioasele păduri ale Munţilor Carpaţi, care odinioară au inspirat legendele cu vampiri, sunt printre ultimele zone de sălbăticie din Europa rămase virgine, notează The Telegraph.

Mihai HUREZEANU

 

Publicitate

Comentarii

Obama

thumb down thumb up
vineri, 28 octombrie 2011, 10:18
de Marc

"Se ştie că toţi ocupanţii fotoliului prezidenţial de la Casa Albă se înrudesc cu regalitatea engleză". Legatura cea mai evidenta se vede in cazul lui Obama.
raspunde

corect

thumb down thumb up
miercuri, 16 noiembrie 2011, 16:46
de none

Barack Obama (descendant of Edward I of England and William the Lion of Scotland)
raspunde

Interesanta ipoteza, putin probabila insa

thumb down thumb up
vineri, 28 octombrie 2011, 10:54
de Florin

Printul Charles nu va fi niciodata atat de idiot incat sa-si distruga sanatatea mentala conducand o tara ca si Romania. Desi Romania ar avea numai de castigat daca s-ar intampla asta: relatii cu UK, infuzie de bani, implementarea sistemelor britanice (de la justitie la orice altceva), plus un boom de imagine. Si daca tot e urmasul lui Vlad Tepes, mi-ar placea sa ii traga in teapa pe unii politicieni de aici - la propriu :)
raspunde

despre charles

thumb down thumb up
sâmbătă, 29 octombrie 2011, 02:43
de costa

ziceai de infuzie de bani din uk dar ce zic de infuzia de aur de la noi spre uk sunteti toti orbi
raspunde

...

thumb down thumb up
luni, 31 octombrie 2011, 14:14
de mihai

@costa : Nu toti
raspunde

monarhie

thumb down thumb up
miercuri, 25 aprilie 2012, 01:42
de totEL

Ma bucur ca Charles simpatizeaza pe Vlad Tepes. Dece? Ma gandesc, ca daca va venii el la putere, va aplica metoda lui Tepes care ar fi foarte necesara in Romania.
raspunde

s-o crezi u

thumb down thumb up
luni, 17 decembrie 2012, 21:57
de aura

ar avea o p- -a de castigat Romania de la un mafiot ca charles de balena. ce mananca ala kkt acolo k se trage in Vlad Tepes? Unde in lumea asta se trage el si ce a favorizat el Transilvania cand vrea sa o detina separat. ala se inrudeste cu maghiarii nu cu Vlad Tepes. dc nu a facut si in dobrogea si in moldova de la noi ci doar pt transilvania? Creier de molusca mai gandeste k ar avea de pierdut tara cu unul ca el care o vrea k si teritoriu pt el il doare fix in cur de noi. iar u deznationalizat poate oi fi u florine dezechilibrat mintal de vb de rau tara. am avut oameni mai de valoare decat totii strainii la un loc si aviz pt toti incompetentii de aici: NICI UN STRAIN NU DA 2 BANI PE POPOR CI DOAR PE PAMANT CARE IL VOR PT EI! DESTEAPTA-TE ROMANE! NU ITI MAI VINDE TARA!
raspunde

14 ani?

thumb down thumb up
marţi, 13 august 2013, 16:37
de adi

mai multi nu cred ca ai dar putina gramatica nu iti strica nici tie.
raspunde

Charles de Romania

thumb down thumb up
marţi, 1 august 2017, 21:42
de Romanita Batory

O, o si face din umbra. Lor le place aurul tarii, au interes sa vina. Asa ca o sa il vedem aici.Ideea e ca o va lua pe Pr Margheritta Duda... dc nu? In fond, in tinerete incepura, apoi viata ii desparti si la batraneturi pot sa fie iar impreuna! Au si dc. Ce va zice insa prens Duda? O sa vina cu drag, priveste tara ca pe o mosie de administrat, cu ochi de specialist... in fond colonii in zari nu prea mai au...
raspunde

10

thumb down thumb up
vineri, 28 octombrie 2011, 10:55
de CFR-1907CLUJ-NAPOCA

Un articol foarte interesant,nu am mai citit de mult si mai ales in ziua de Cluj un articol la fel de bun si de complet,bine documentat si argumentat,bravo.Cit priveste reinstaurarea monarhiei in Romania Doamne ajuta ar fi numai de bine.Stop scandalurilor si manelizarii contiunue a societatii noastre,ne trebuie o coloana vertebrala dreapta,avem nevoie de asa ceva si in final sper si am convingerea ca se va intimpla.Suntem satui de "mizeriile" care se intimpla zi de zi in rindul clasei politice autohtone,monarhia cea mai buna solutie pentru Romania.
raspunde

Regele

thumb down thumb up
vineri, 28 octombrie 2011, 12:27
de dr.

un articol complet , bine fundamentat , profesionist.
raspunde

Monarhia salveaza Romania!

thumb down thumb up
vineri, 28 octombrie 2011, 13:29
de Clau Dan

Reinstaurarea monarhiei in Romania , este singura si unica noastra sansa de salvare. Traiasca Regele!
raspunde

Sa traiasca, nene!..

thumb down thumb up
luni, 31 octombrie 2011, 20:12
de Gimmy

Dar care din ei?
raspunde

Vivalaroi!

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 21:23
de Ching

Ala de trefla!
raspunde

Carol

thumb down thumb up
vineri, 2 decembrie 2011, 19:39
de dorulet

traiasca!dar care rege?care Carol?ca ....parca a mai aparut un Carol la noi in tara...unul care are acum vreo 2 anisori!!!Si parintii lor bat din pinteni sa... Sper sa aveti dreptate,desi eu sunt sceptica...eu cred tot mai mult in vorba "vin ai nostri,pleaca-ai nostri noi ramanem...."
raspunde

Regalitatea engleza

thumb down thumb up
vineri, 28 octombrie 2011, 13:59
de traian

Habar n-am cine e mihai hurezeanu, care a comis articolul asta dar ca sa scrii " "Toţi ocupanţii fotoliului prezidenţial de la Casa Albă se înrudesc cu regalitatea engleză " trebuie sa fii nitel dus cu sorcova Sau sa visezi ca regalitatea BRITANICA (nu engleza) avea vreun strop de sange de culoare afro ca Obama.
raspunde

hm

thumb down thumb up
sâmbătă, 29 octombrie 2011, 18:49
de petre

mama lui obama este caucaziana. nu e nevoie de imaginatie ca sa poata intr-adevar exista o legatura, fie ea si foare indepartata!
raspunde

mie mi-ar placea

thumb down thumb up
vineri, 28 octombrie 2011, 14:09
de Mihai Motrescu

sincer eu as vota din toata inima ca printul Charles sa ne conduca....pe regele Mihai nu dar pe Charles da
raspunde

charles de rominia

thumb down thumb up
vineri, 9 noiembrie 2012, 04:04
de dani paiu

ar fi o infuzie de prestigiu s al avem ca rege pe charles in toate aspectele. sa ne aducem aminte ca regele mihai ne a adus nenorocirea cind a intors armele inpotriva germaniei naziste.maresalul antonescu era in negocieri cu rusii pentru scoaterea rominiei din razboi si altele ar fi fost conditiile avind 1 milion de soldati inarmati plus petrol .rusii erau interesati si l respectau pe antonescu dar mihai lea sevit rominia pe tava plus luarea de catre rusi a 300mii prizionieri romini in august 44 plus pierderi teritoriale si moartea altor 200mii luptind inpotriva germaniei ca carne de tun.,avem exemplul finlandei asa ca umila mea parerere ar fi traiasca regele charles de rominia
raspunde

interesant

thumb down thumb up
vineri, 28 octombrie 2011, 16:05
de emilian

Unu' pe nume Icke detaliaza in cartile lui (google dupa David Icke sau youtube) despre originile lor.... Tot ea spunea, facand referire la casa regala: "They're not human". Unii, care vorbesc despre reptilienii care conduc din umbra planeta, ...o alta teorie interesanta..., cum ca acesta ar fi fost motimul pentru care a murit. Dar, sa auzim de bine despre tarisoara noastra pan' la urma, nu?
raspunde

Putina logica, va rog

thumb down thumb up
vineri, 28 octombrie 2011, 16:37
de Darius

Pentru toti cei care invoca enuntul: "Toţi ocupanţii fotoliului prezidenţial de la Casa Albă se înrudesc cu regalitatea engleză" - ganditi-va la aceasta ca fiind o urmare a ocuparii fotoliului prezidential. Adica se intampla Dupa ce este ales ca si presedinte. :)
raspunde

pt. Darius şi restul comentatorilor:

thumb down thumb up
vineri, 28 octombrie 2011, 17:26
de ZIUA de CLUJ

Sigur. faptul că majoritatea preşedinţilor americani poartă gene ale regalităţii europene este o teorie controversată, într-adevăr. Sursele ei sunt 1 - Burke's Peerage & Baronetage, editată de Harold Brooks-Baker. Aceasta este numită şi biblia aristocraţiei, apare la Londra şi monitorizează toate genealogiile nobiliare şi regale din Marea Britanie şi Irlanda din ultimele sute de ani. Apoi, studii asupra legăturilor genealogice între regalitatea britanică şi franceză şi zestrea genetică a preşedinţilor americani au mai fost făcute de Historic Genealogical Society, ilustrate în cartea "Ancestors of America" de Gary Boyd Roberts. În ceea ce-l priveşte pe actualul preşedinte american, Barack Obama, revista People publica în 3 martie 2008 mărturia lui Robert Barrett, genealogist britanic, care spune că mama lui Barack, Ann, este înrudită cu Wallis, ducesă de Windsor.
raspunde

mandru de voi

thumb down thumb up
vineri, 28 octombrie 2011, 18:50
de ion

Mandru de Ardeleni. Ne dorim sa fim iar o "familie" nobila si mandra, denumita generic: Romani. Imi place.
raspunde

Sa profitam de experienta Regelui.

thumb down thumb up
vineri, 28 octombrie 2011, 23:20
de Florin

Ar fi poate mai intelept ca Regele sa fie invitat mai des in fata camerelor reunite. Ne-a convins pe toti, ca nu se va amesteca direct in mersul politicii interne. Insa pentru noi, pentru clasa politica, pentru premier si pentru presedinte, acest lucru ar reprezenta o punte senzationala spre a ne intelege pe noi insine.
raspunde

Traiasca Regele !

thumb down thumb up
sâmbătă, 29 octombrie 2011, 11:20
de donna

Dumnezeu si M.S.Regele Carol III pentru Romania !
raspunde

Avem deja un rege

thumb down thumb up
sâmbătă, 29 octombrie 2011, 12:26
de danny

Romania ARE deja un rege si acela e Regele Mihai I ! Charles stie asta si nu i-ar lua tronul rudei sale
raspunde

logic...

thumb down thumb up
joi, 10 noiembrie 2011, 12:58
de marius

pai cine ar fi insinuat ca-i fura tronul lui mihai??? mihai ramane cu tara mostenita de la strabunicul sau iar charles cu cealalta bucata alipita de bunic... (traducere pentru manelisti: transilvania si romania vor avea in curand relatii diplomatice bune :)))
raspunde

pdv

thumb down thumb up
sâmbătă, 29 octombrie 2011, 13:51
de sebastian

Ultra interesant ! Daca se confirma faptul ca printul Charles este descendent al domnitorului roman Vlad Tepes, inseamna ca legatura de sange cu poporul roman a Casei regale britanice, este mai consistenta decat a familiei Hohenzolern ! Acest print Charles, face mai mult bine imaginii Romaniei de azi, decat toate agentiile de publicitate si toti cei ce incearca sa dreaga ceva din imensul deserviciu creat tarii noastre in Europa, de indienii-rroma proveniti din Romania. Imaginati-va cum s-ar schimba la fata, in bine, Romania, daca acest principe englez, cu radacini si romanesti, ar fi seful statului roman ! Cine si-ar mai permite, la reuniuni internationale, de exemplu, sa-l umilesca pe seful statului roman, asa cum actualul sef al statului este umilit si nebagat in seama, in contact cu puternicii Europei. Pe de alta parte, familia regala a fostului rege Mihai I, si-a pierdut, prin renunt, blazonul Hohenzolern-Sigmaringen, si a devenit o cochilie goala, diluata prin casatorii neinspirate, fara identitate si fara urmasi de marca. Printul Charles ar putea fi un brand remarcabil pentru Romania !
raspunde

Scoala lui Bogdan Eduard

thumb down thumb up
sâmbătă, 29 octombrie 2011, 16:05
de andreea maria nicola

De la Bogdan Eduard incoace, care scria reportaje de razboi si excursii fictive de pe indepartate meleaguri din votcaria lui Marius Trif, nu am mai citit asemenea DUDE. Altfel bine scrisa si demonstreaza talent. Ar trebui, ziaristii seriosi si cu experienta de la aceasta redactie sa dirijeze corect acest talent pentru a nu se transforma totusi intr-un nou Bogdan Eduard care, in jenanta lui activitate, a ajuns sa il preamareasca pe GORE la televiziuni de eprubeta.Eprubeta pentru acele analize la care v-ati gandit. Pe termen scurt Dudele atrag interesul , dar pe termen lung obtinem televiziuni becalizant de otevizate si ziare cancanizate. Profit de ocazie sa il felicit, desi a trecut atata timp, pe Rares Bogdan pentru atitudinea avuta si mentinuta privitoare la Vrednicul de cinstire mitropolit IPS.Bartolomeu Anania. Umila noastra parere este ca neamul romanesc de asemenea personalitati ar fi avut nevoie intr-o masura mai mare decat de partenerul Camilei Parker, a carei notorietate fie iertata lipsa de respect se datoreaza mai ales primei sotii. De altfel, toti suntem de acord ca zona secuiasca a Transilvaniei si cea saseasca sunt foarte frumoase si ne bucuram ca plac si altora, persoane foarte cunoscute.
raspunde

Toate bune si frumoase

thumb down thumb up
sâmbătă, 29 octombrie 2011, 19:26
de Mircea

Ca o poveste cu printi si printese. Daca se facea atata atmosfera monarhista acum 20 de ani,aveam sansa revenirii Regelui legitim Mihai I.Atunci parca monarhistii de azi se dadeau de ceasul mortii sa apere cu inflacarare muncitoresc-taraneasca republica,sa vina cu dovezi istorice,de la 48 incepand pentru republica si daramarea tiraniilor monarhice. Ma intriga un singur lucru: de ce printul Nicolae n-a fost pregatit de Casa Regala pentru preluarea succesiunii tronului? Era singura varianta pentru care monarhistii puteau milita.Nu cumva stiau toti sustinatorii monarhiei ca,indoctrinarea mentalului colectiv in cei 50 de ani de comunism nu se va sterge nici in doua generatii? Entuziasmul poate contamina pe moment si se poate si justifica.Traim momente de convulsie planetara,cand sa fie un moment mai propice pentru renasterea idealurilor pierdute ,considerate idilice , a revigorarii familiilor cu sange albastru? Sa-mi fie iertata indrazneala,dar acest art.are un iz evident propagandistic.Ce rost avea sa faceti o prezentare istoriografica cu fosti si potentiali capete regale,sa-i introduceti si pe presedintii americani cu arborele genealogic,numai ca sa -l puteti prezenta pe actualul presedinte roman ,complet izolat - in disonanta cu atmosfera festiva?Am retinut o singura idee valabila si care merita mai atentie in relatare,anume consensul unanim in respectarea isoriei romanesti,incluzand perioada ei monarhica.Nimeni nu a intervenit brutal,n-a folosit buzduganul pentru a opri aniversarea zilei de nastere al Majestatii Sale .Polemicile ce se deruleaza in continuare este propaganda regretabila.
raspunde

charles al 3 lea

thumb down thumb up
duminică, 30 octombrie 2011, 13:07
de remo

Pai daca esra cu DIANA mai ziceam dar cu Camilla e ca si basescu cu Leana lui .Sa-l lasam pe regele Angliei la el acolo si sa ne vedem de ale noastre .Schimbam pe dracu cu tacsu.
raspunde

sa inchiriem administratia Romaniei la nemti

thumb down thumb up
duminică, 30 octombrie 2011, 16:46
de tinichigiul vesel

Cu regret va aduc la cunostiinta ca in Romania s-a infundat conducta cu presedinti,Toti au avut ceva nefast pt.tara.Unul a dat tara de pomana la farisei(indusrie,agricultura etc.)altul a cedat benevol teritorii U crainei(culmea fiind si basarabean la origine)next e penal (corupt total,disperat sa supravituiasca cu orice pret la putere pt. a-si acoperi mizeria).S i poporul asta ce vina are atunci ca institutia presedintiala s-a compromis singura?
raspunde

Monarhia salveaza Romania

thumb down thumb up
duminică, 30 octombrie 2011, 20:01
de Goeorge Emil

O discutie interesanta despre Monarhie. Trebuie sa le reamintesc tuturor Romanilor de origine Daco-Romana ca ei au o origine nobila, o ospitalitate ne mai intalnita la alte popoare si o sensibilitate care necesita o grije deosebita pentru un popor care a suferit mult de pe urma imperiilor care le-au divizat tara timp de secole, si a unui comunism care le-a redus libertatile cele mai elementare. Acum, cu voia sau fara voia noastra, Monarhia devine singura solutie pentru viitorul acestui popor nobil, tradat de o burgzie creata in comunism, care nu mai manifesta sensibilitatile specifice acestui popor. Romania geme de oameni inteligenti si educati care nu se mai avanta in viata poliltica din cauza coruptiei existente in mai toate partidele de astazi. Mai mult de jumatate din populatie nu se prezinta la vot, iar presedintele si membrii guvernului in Romania sunt alesi cu o mica majoritate de voturi din cauza a prea multe partide de gasca, fara nici baza filozofica. In concluzie, Monarhia nu este numai o problema in discutie, ci o necesitate care sa reuneasca si sa mobilizeze un popor divizat de o politica diabolica timp de 60 de ani.
raspunde

God Save the Queen (KING)

thumb down thumb up
luni, 31 octombrie 2011, 15:01
de Profilo

Daca tot ce face pentru romania este in mod sincer si fara interese oculte jos palaria in fata Printului de Wales. In ceea ce priveste monarhia in romania, cred ca cel mai bine ar fi sa se organizeze un referendum national si poporul sa hoatarasca.
raspunde

Printul Charles sau Carol al III-lea de Romania

thumb down thumb up
luni, 31 octombrie 2011, 21:38
de gheorghe dinu

am urmarit cu interes aparitaia pe plaiurile miorotice a acestui cetatean englez pe nume Charles. Spun cetatean, pentru ca eu sunt un republican convins si un adept absolut al statului de drept, al Constitutiei tarii mele dragi Romania. Iar Constituita spune clar si imperativ, ca forma de guvernamant "REPUBLICA"nu poate fi schimbata si nici nu poate face obiectul vreo-unui referendum. Cu alte cuvinte orice alta abordare se poate interpreta ca fiind un atentat la siguranta nationala.(tocamai de aceea se pare ca SIE si SRI sunt in alerta-sper sa nu fie doar de imagine?) Dar ce este hilar daca nu chiar pervers in sustinerile cetateanului Charles? Faptul ca el se vrea a fi ascendentul crudului Vlad Tepes. De ce a l-a caracterizat pe Vlad Tepes "CRUDUL"ca doar Dracula este o simpla legenda. De ce s-a autocaraterizat Charles "CRudul"prin alianta cu Vlad Tepes. Poate ne va explica, ca parca prea vrea de la inceput sa ne sperie, sau poate va elucida enigma mortii Printesei Diana, de care se pare ca familia regala nu este tocmai straina. Dar pentru ca totusi a pomenit de Vlad Tepes, ii reamintim ca acesta a devenit crudul "DRacula"fata de cei care doreau sa-i cotropeasca tara, vroiau sa-i cucereasca teritoriile deosebit de frumoase. Ii recomanadam dlui Charles sa vina in continuare ca simplu turist si eu fiind un urmas a lui Dceneu, il voi intampina cu binete.
raspunde

@monarhisti

thumb down thumb up
luni, 31 octombrie 2011, 22:07
de mihai

Daca aveti nevoie de un monarh de treaba pe care sa-l slujiti ma ofer EU, pentru ca nu e nicio diferenta dpdv calitativ intre sangele meu si sangele casei regale. Sper si eu (cum ar trebui sa sperati si voi) sa nu dau ca mostenitor un netot ca si Carol al 2-lea. Lasati povestile cu printisori ca nu sunteti adolscente gata de maritat si puneti mana pe o carte. Incepeti sudiul cu principiile REVOLUTIEI FRANCEZE si iluminismul ca sigur o sa descoperti lucruri noi.
raspunde

comentariu

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 08:23
de Jeni

Ei, numai printul Charles nu se agatase de teapa lui Vlad... De ce oare romanii asteapta ca strainii sa ii conduca si isi dau singuri in cap cind e vorba de autopromovare si autoguvernare? Chiar atit de incapabili si fara coloana vertebrala sintem? Nu am nimic cu ideea de monarhie dar... In strainatate romanii din tzigani nu au fost scosi si au fost si mai sint tratati ca atare. Concertul cel mai mare in acest sens l-a facut exact BBC-ul de ai fi zis ca bulibasa conducea statia engleza. S-au dat filme pe canale nationale in America si Canada despre cit de oribili sint romanii - culmea, cu interviewiatori englezi. Si, apropos, Romania nu e numai Transilvania...Charles apara niste case ale unor oameni care au fugit din Romania cind era greu pentru toti . Acum acestia revin si urla cum pamintul e al lor... Au aruncat odata cu noroi in Romania cind au plecat si arunca si acum cind revin. Pe acestia ii apara marele Charles...Brava rege pentru noi!!!
raspunde

Viata si oprea dlui Hurezeanu

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 08:24
de Mos Califar

Noroc ca-si mai aduce lumea aminte CINE e dl Hurezeanu http://lilick-auftakt.blogspot.com/2011/11/mihai-hurezeanu-omul-care-apare-mereu.html
raspunde

regele...

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 16:57
de Marika

Daca este scris in "cancelariile vesteuropene" apai....sa ne grabim ca-l ia bulgarii! pe Charles,of course. Spunea cineva de coloana vertebrala a romanilor, care? inainte sau dupa ce ne facem frate cu dracu????da, asa e ...dupa ce trecem puntea, corect!
raspunde

meritam?

thumb down thumb up
marţi, 1 noiembrie 2011, 17:11
de tudor

Ar fi prea frumos ...
raspunde

hha-ha

thumb down thumb up
vineri, 4 noiembrie 2011, 20:42
de aston martin

doamne fereste sa vina asta rege peste voi ! va pune la munca !! vret? nu tu smenuri, hotie, atenti ..pachetele...ci munca multe corectitudine si respect .? nu cred ...! am mai avut un rege care a facut ordine si disciplina si l-ati numit dictator...deci atentie mare ce va DORITI ca ..vai se IMPLINESTE)))
raspunde

c

thumb down thumb up
vineri, 4 noiembrie 2011, 20:45
de Karles

- nu cumva Charlsul asta sa se gandeasca numai la Transilvania ?!! intelegeti ce vreau sa spun..!!ACHTUNG AHTUNG de trei ori ACHTUNG !
raspunde

Băsescu, regele Marii Britanii

thumb down thumb up
luni, 14 noiembrie 2011, 13:16
de Eugen DELCEA

Descendenţa lui Charles din Vlad Ţepeş e cunoscută de mult, de cei care nu se informează doar din presă...Interesant : nimeni n-a spus până acum că Elisabeth II este strănepoata lui Ţepeş ! De ce oare, canapeaua e de vină? Articolul spune cu voce tare ce gândeam de mult, mirat de dragul brusc al lui Charles pentru Ardeal (Grădina Domnului, în limba dacilor). Autorul manipulează când aduce în discuţie nume ca Bathory etc, pentru a explica legătura Ţepeş - Windsor, poate cu gândul că o Elizabeth Bathory a fost adevărata Dracula...În secolul XV, prinţii valahi erau partide importante în Vest. Pierre Ronsard, primul mare poet al Franţei şi amantul de bază al reginei Margot era, de fapt,...Banu Mărăcine din Bănie ! O altă greşeală : membru fondator al Ordinului Dragonului a fost Vlad Dracul, tatăl lui Ţepeş, de unde şi supranumele de Drăculeşti. Nu regina Victoria a fost cloşca, ci Carol cel Mare şi dinastia Saxa-Coburg.Victoria (1837-1901) făcea parte din dinastia Hanovra şi s-a trezit regină la 18 ani, în 20.06.1837, ca nepoată a regelui William IV, decedat în acea noapte.După moartea ei a început dinastia Saxa-Coburg-Gotha (după soţul ei, Albert), care şi-a schimbat numele în Windsor, în 1917. Dinastiile Windsor şi Hohenzollern (Vameş înalt, în germană) sunt cele mai influente în Nobilimea Neagră, despre care se spune că ar conduce Lumea. Dacă Elisabeth II este urmaşa lui Ţepeş, normal ar fi ca un strămoş român al acestuia să conducă Marea Britanie. Şi Lumea...O fi Băse, de-aia au intrat în fibrilaţii SRI şi SIE, să-i facă un arbore pe măsură ! M-aş bucura, nu de alta, dar să văd şi Perfidul Albion pus pe butuci, cu manele la BBC...
raspunde

despre monarhie

thumb down thumb up
duminică, 17 iunie 2012, 09:27
de (D)efectul FLUTURE

E interesant, cum baieti destupati, la creier, scriu pe bloguri si pe alte garduri, pe care nimeni, aproape nimeni, nu le citeste nelinistile. Viata cetatii e un furnicar, infect, in care fiecare incearca activ, sa participe. Din umbra, cu baietii la o bere sau prin birouri,comentand actiunile proaste ale altora, care incearca asa cum stiu si de cele mai multe ori, cum nu stiu, sa conduca, e usor. Revin. Comentariul tau si nu numai, mi-a placut. Bine plasat, poate cu un iz subiectiv, dar bun. Evident, ai mai mult de doi neuroni. Dar, implicati-va fratilor, altfel asa va fi mereu: unii fac ce stiu, fara sa stie ce fac, iar altii comenteaza, academic, fara sa stie altceva. Cat priveste monarhia, e singura solutie. Asa ne putem muta, linistiti, in alta barca, destul de mare. Numai sa nu fie Titanicul...
raspunde

D-lui Delcea.

thumb down thumb up
luni, 2 februarie 2015, 03:18
de MosNae

Si totusi, strabunica Reginei Elizabeta a II-a, este din Cluj-Napoca, Claudine Rhedey, care se trage din Vlad Tepes pe doua linii de urmasi. Deci se inrudeste cu Basarabii si Musatinii (mama lui Stefan cel Mare, era o Basaraba, fiica lui Mircea cel Batran. Printul Harry, fiul lui Printul Charles, dupa informatii din presa Britanica, invata limba romana si istoria romanilor. O fi doar asa un moft princiar? Legea salica adoptata in Romania nu este abrogata, iar Regele Mihai a numit-o urmasa pe Printesa Margareta la postul de sef al Casei Regale a Romaniei. Mostenitorul tronului trebuie sa fie numai un barbat. In lipsa unui urmas masculin al Casei Regale a Romaniei, problema urmasului la tron se va transa de Casa de Hohenzollern si Sigmaringen cu Consliul Printilor (Bildenberg???). Paul Lambrino este exclus de la domnie iar Printul Nicolae nu corespunde legii salice implementata la Casa Regala A Romaniei, unde se prevede numai print strain pe tronul Romaniei. Bratienii stiau ca daca pune un roman, atunci scandalurile in jurul tronului n-ar mai fi incetat. Chestia cu presedinte si republica functiona numai pe timpul socialismului de frica parului si canalului. In democratie chestia cu presedinte ales, la romani nu functioneaza, toti romanii vor sa fie presedinti. Asta e, din strafundurile istoriei, romanii au cunoscut doar forma monarhica de conducere a statului. Si cum romanii sunt carcotasi din fire, numai regalitatea ii poate aduce pe calea intelepciunii si pacii sufletesti, ca la noi politica nu se face cu capul ci cu inima. Uite cati plang dupa Chioru (asa era cunoscut in port la Constanta, e gagauz de etnie), unele televiziuni si-au pierdut suflul, romanii nu se mai inteleg intre ei. Hai sa punem punct si de la capat: traiasca Regele Romanilor si al Romaniei!
raspunde

mesaj

thumb down thumb up
joi, 17 noiembrie 2011, 10:00
de corcodel

evident ca pina si Obama este ruda cu King Edward I of England and William the Lion of Scotland , de pe vremea cind acest King le-o tragea sclavelor sale. deci poate fi "ruda" Ceea ce nu vedem nici unii.... CHIAR CREDETI CA O CASA REGALA NE VREA ASA... BINELE DUPA 50 DE ANI??? CIne a aprobat impartirea politica a EUorpei in 1950? Oare nu Casele regale ale Europei in frunte cu Marea Britanie??? NU Regina Victoria -prin Churchil ne-a vindut rusilor? de ce nu ne-au vrut binele in timpul astor 50 de ani? Acum au mai gasit un os de ros? sa le dam ????
raspunde

RE:prinul Charles

thumb down thumb up
joi, 17 noiembrie 2011, 10:19
de Ovidiu

Sa nu se doreasca altceva:printul Charles..Principe de ..Transilvania!
raspunde

hilar

thumb down thumb up
joi, 17 noiembrie 2011, 13:19
de adrian

nu poti pur si simplu sa treci de la o forma administrativa la alta. e aberant sa zici ca e foarte posibil pe cand nici macar nu exista un plan pentru asa ceva. si daca ar fi sa se ia in considerare asa ceva (cu seriozitate), planul de desfasurare al unei asemenea schimbari de guvernamant ar fi colosal. sa nu mai mentionez ca birocratia pune o piedica imensa unei astfel de schimbari. pe scurt, povesti de genu is aberante, cretine si fara baza reala. toata povestea asta e creata de oameni din presa ce cauta senzationalul. presa are o vina imensa cand vine vorba de motivele pentru care romania e ceea ce e. presa nu si face treaba.
raspunde

printul Charles

thumb down thumb up
sâmbătă, 26 noiembrie 2011, 12:53
de Mihai Cantuniari

Rog sa fiti foarte atenti: treaba este extrem de dubioasa. Charles vorbeste numai de Transilvania, nu de Romania, deci interesele celor care il manuiesc din umbra sunt legate de Transilvania. Numai acolo are proprietati, numai acolo are amici... maghiari! Mai rau inca: in acel documentar despre minunile naturale ale Transilvaniei (din nou, nu ale Romaniei), numele Romaniei nici nu era mentionat, ci era prezentata un fel de tara numita Wild Carpathia!! De altfel, el nici nu ascunde ca s-ar trage (vezi Doamne!) din stramoase maghiare. Povestea asta atat de dubioasa l-a facut sa lipseasca (fapt fara precedent) de la aniversarea celor 90 de ani ai Regelui de drept in tara asta. Nu intamplator. Iar pentru cei nestiutori in ale istoriei, sa ia aminte fiindca in 1917-1918, ungurii, ca sa puna stapanire pe presa engleza, au oferit tronul Ungariei fiului unui lord englez, magnat de presa, care a marsat la afacerea aceea.
raspunde

Sustin Monarhia

thumb down thumb up
luni, 18 iunie 2012, 00:51
de Cons

Sustin monarhia! In tara noastra trebuiesc niste schimbari radicale! S-au perindat la guvernare o multime de partide politice si nu au facut nimic constructiv, doar distructiv! http://paginadefolos.blogspot.ro/
raspunde

=)))

thumb down thumb up
marţi, 17 iulie 2012, 23:52
de octav

Domnule Hurezeanu, asta e cam cea mai penala elucubratie pe care ai putut sa o debitezi pana la ora asta... Ai scris un articol interminabil probabil copiat din zeci de mii de surse mai ceva ca lucrarea lu Ponta dar nu ai reusit sa raspunzi la cea mai simpla intrebare deintre toate. DE CE??? De ce ar renunta Charles sa conduca una din cele mai puternice tari din lume ca sa o conduca pe cea mai terminata? De ce ar alege poporul roman sa recicleze deseurile politice ale Marii Britanii? De ce si-ar asuma puterile Europei riscul unei interferente atat de evidente in politica interna a unui stat democratic? Si in mod logic imi pun eu intrebarea de ce in legatura cu motivul acestui articol? Exista o miza politica sau pur si simplu in presa scrisa se moare in asa hal de foame ca ati trecut la beletristica?
raspunde

corect

thumb down thumb up
miercuri, 18 iulie 2012, 09:21
de dobrai zsolt

Claudia Rédhey (Klaudia)! :)
raspunde

Prezentul

thumb down thumb up
marţi, 31 iulie 2012, 15:18
de Constantin Robitu

Sarla, ti-a dat mamitica o tara cu produse ecologice? Dute cu asiduitate de unde ai venit, la originea-ti expirata, dar s-ar putea sa nu-ti placa acolo. Tot mai bun socialismul, ii prostesti pe toti usor.
raspunde

base

thumb down thumb up
marţi, 6 august 2013, 13:16
de jiji

NOI IL VREM PE BASE CA NE TAIE SALARIILE,PENSIILE,LUMINA,CALDURA,APA.PT. CA CINE TAIE PAPA...
raspunde

greu

thumb down thumb up
marţi, 6 august 2013, 13:28
de Daniela Sandina

mi-as dori s a traiesc ziua in care vom deveni regat. este foarte greu de schimbat forma de guvernare. dar cred ca este singura solutie pentru noi si mai cred ca daca in 89 am fi facut asta nu eram in halul in care suntem acum. Doamne ajuta!
raspunde

printul Charles vitorul Carol al 3 lea

thumb down thumb up
marţi, 6 august 2013, 14:14
de georgescu viorel

o tampenie mai mare nu am auzit....mai vad cate un ametit care tot vrea rege...nu e normal sa ne importam un rege...cu greu dam jos un ales , un presedinte..., ne trebuie oare un rege de care sa nu mai scapam in veci??si cat ne costa fostl rege Mihai???
raspunde

toti suntem de fapt rude.....

thumb down thumb up
marţi, 6 august 2013, 15:56
de liviu

ce mai putem spune ...de fapt ,toti ne tragem din arborele....lui ADAM SI EVA,deci ...toti avem tot dreptul .......si de ce NU..si stangul......HAI SA FIM TOTI NUMAI PRINTI SI REGI.
raspunde

Sa ne ajute Dumnezeu

thumb down thumb up
marţi, 6 august 2013, 21:22
de Aurel

Problema este vointza poporului care ar trebui sa stie ca in tara unde exista Rege NU MAI ESTE COMUNISM
raspunde

regalitate

thumb down thumb up
miercuri, 7 august 2013, 03:32
de adib

Domnul Hurezeanu bate campii. Nu un rege ar schimba Romania ci aplicarea corecta si respectarea legii. Cu lingaii din politica actuala, regalitatea s-ar transforma in dictatura si maria sa ar fi inconjurat de o camarila de excroci pupincuristi care numai bine nu ar face tarii, la fel ca si cei care conduc acum.
raspunde

Despre HM Charles

thumb down thumb up
miercuri, 7 august 2013, 10:17
de Corneliu

Daca e p'asa, zau ca ma declar monarhist! M-am saturat de toti, de toti, de toti!
raspunde

Interesant subiect din toate punctele de vedere. Vom vedea dac[ă viitorul va confirma ipoteza formulată în titlu.Deşi sunt republican ca formaţie, mi-ar surâde ideea dacă asta ar aduce linişte şi prosperitate românilor.

thumb down thumb up
miercuri, 7 august 2013, 13:27
de Leonid Iacob

Interesant subiect din toate punctele de vedere. Vom vedea dac[ă viitorul va confirma ipoteza formulată în titlu.Deşi sunt republican ca formaţie, mi-ar surâde ideea dacă asta ar aduce linişte şi prosperitate românilor.
raspunde

Regalitate

thumb down thumb up
joi, 8 august 2013, 01:20
de Tibor

Expansiunea casei regale care est? In coasta Rusiei? Si lui Charles ii place Transylvania? Cu aurul si gazele naturals cu padurile si toate bogatiile? Maghiarii si românii ar trebui sa fie uniti in fata pericolului ca regele vrea numai bogatiile si ptr alte interese strategice
raspunde

Doamne ajuta!

thumb down thumb up
joi, 8 august 2013, 16:46
de gianina

Unde nu da Domnul.... dar e putin probabil. Decat mafiotiii romani neaosi nascuti infractori, perindati la putere de 23 de ani incoace care au secatuit tara si au vandut-o bucatica cu bucatica, mai bine cu printul Charles. Pe bune. Trebuie sa fii complet batut in cap sa continui sa acuzi regalitatea, oricine ar reprezenta-o pentru saracia lucie la care a ajuns tara asta cu urmare a furtului la scara larg practicat de toti politicienii si acolitii lor, de orice culoare politic ar fi. Cei care sariti cu gura impotriva unui principe strain faceti sigur parte din gruparea hotilor, care desigur, ati avea de pierdut daca v-ati trezi deodata nevoiti sa va adaptati disciplinei de tip britanic si a unei justitii veritabile.
raspunde

descendenti? hmm

thumb down thumb up
duminică, 11 august 2013, 10:01
de cristy

va recomand sa vizionati un filmulet si sa trageti singuri concluziile. atentie la minutul 9.40 - rasa Hav -Hannuae-Kondras http://www.youtube.com/watch?v=cUqHjoBJT-I pace
raspunde

print si cersetor

thumb down thumb up
luni, 12 august 2013, 09:52
de MariusM

Asta Charly, nu mai incape in tara lui de atatia musulmani ( astia au venit acolo probabil din greseala cand au auzit ca nu doar lor le plac Camillele ) Cum planul lui Soros ( maghiar de samanta proasta) e ca Romania ( Muntenia, Oltenia ) sa devina tara fostilor minoritari ( dragii de ei tiganii - mai intai rromanizati apoi romani in regula - caci diacriticele nu se servesc in limba engleza ) si a zis zis el asa..la ceaiul de la ora cinci: baa, io iau iau Transilvania, ca ma inteleg cu George si iar pe plan local si cu secuii, astora le va placea sa fie vatafi peste vlahi! Mama voastra de neica nimeni in istoria acestui pamant: poftiti! dar bagati de seama ca mamaliga produce arsuri!
raspunde

Impotriva lui Charles

thumb down thumb up
luni, 26 mai 2014, 01:11
de Andutzu

Nu avem noi familia noastra regala?La ce ne trebuie Charles?Ca sa poata directiona mai bine resursele Romaniei spre UK?O sa fim prima colononie moderna care nu este cucerita prin razboi ci prin prostirea po****tiei.Mergeti naibii la vot si nu lasati coruptii sa tot ramana la putere.Si de asemena nu va mai uiati numai la Bianca,iesiti si protestati cand lucrurile nu merg bine
raspunde

what?!

thumb down thumb up
sâmbătă, 31 mai 2014, 08:11
de ion

E o gluma de 1 aprilie, nu-i asa?
raspunde

Romania-comoara pe care nu stiu s-o pretuiasca actualii administratori

thumb down thumb up
sâmbătă, 31 mai 2014, 12:48
de Ioan Ionasc

Iata una din dovezi pe linga Bucovina,Tara Fagarasului,Maramures,Sibiu ,Brasov si multe altele :http://vimeo.com/44426758
raspunde

DA!

thumb down thumb up
duminică, 1 iunie 2014, 12:08
de Jeni

Sper sa apuc ziua aceea.
raspunde

DA!

thumb down thumb up
duminică, 1 iunie 2014, 12:08
de Jeni

Sper sa apuc ziua aceea.
raspunde

D-lui Delcea

thumb down thumb up
luni, 2 februarie 2015, 03:34
de MosNae

In complectarea msg anterior: daca o sa fie Harry, ii zicem regele Haralambie Intaiul, iar daca e taica-su si Camila, le zicem Carol al III-lea si regina Camelia. Sunt (sau am fost) republican, da m-am saturat de republica si presedinti alesi (or fi chiar alesi? dracu stie?) pana peste cap. Hai, Noroc si sa traiasca Regele Romanilor si al Romaniei ! Fiti siguri ca o sa aparem din nou pe harta Europei si cand beti un pahar cu un occidental, in mod sigur nu o sa va mai zica "na zdarovie", ca acum, in ignoranta lor crezind ca suntem ceva intre rusi si tigani. O sa stie ca sunteti dintr-un regat aa Europei. Hai sa ne grabim ca ne-o ia rusii si bulgarii inainte.
raspunde

despre marea familie regala europeana.

thumb down thumb up
duminică, 20 august 2017, 01:17
de MosNae

Andutzu-Ai dreptate! Dar familia noastra regala, face parte din familia regala europeana. Regele Carol I, tatal era din familia imperiala germana, iar mama era din familia imperiala franceza (Napoleon al III-lea), Regele Ferdinanad I Intregitorul, era nepotul lui Carol I, Regele Romaniei Independente, avea tata din familia imperiala germana si mama era din familia regala a Portugaliei, Regina Maria, marea noastra Regina, careia ii datoram enorm, era nepoata Reginei Victoria, Imparateasa Indiei, dupa tata iar dupa mama era nepoata Tsarului tuturor Russiilor, Alexandru al II-lea, Regele Carol al II-lea era fiul lui Regele Ferdinand si Reginei Maria a Romaniei, nu a fost un rege prea priceput si nici caracter nu avea, dar avea si merite mai ales in dezvoltarea culturii romanesti si a sportului. In problemele Armatei a intrat cu foamea lui de bani numerar, a umplut ofiterimea de zorzoane aurii, dar armament si munitii nu prea avea armata noastra pe timpul lui. Regele Mihai I, este fiul lui Carol al II-lea si al Reginei Elena, din casa regala a Greciei. Asa cum regii nostri figurau in lista cu mostenitorii coroanei britanice, tot asa si printii de Windsor, figureaza pe lista de mostenire a tronului Romaniei. Acum nu se pune problema, dar intr-o anumita situatie, se poate folosi forta tronului regal, ca putere pastratoare a unitatii statului, statalitatii si a dreptului romanilor la teritotiul lor national. Nu se pastreaza familia regala a Romaniei de dragul principelui Duda si nici Duda nu este principe intamplator. Exista niste subtilitati de care noi nu avem toata cunoasterea. Daca se va pune problema vreodata, atunci poporul roman va fi instruit la timp despre ce trebuie sa faca si cum sa faca. Politicieni se gasesc, nu e nicio problema. Si daca cei ce nu se vad, dar care "zumzaie", vor dori sa aplice formula regala in Romania, cine le poate sta in cale? Asa ca se pregateste din timp "materialul", ca sa nu se balbaie in momentul acela cand se va hotari. Casele regale europene, nu vor dori sa piarda un tron posibil de ocupat si de pus in circuit european, ma refer la tronul regal al Romaniei, care este destul de prezent in peisaj si chiar se si recomanda in aceasta "harmalaie democratica", in aceasta imensa deruta a a natiunii romane cu presedinte ales. Regalitatea constitutionala are lipsuri, nu e perfecta , dar pune capat acestei decadente a romanilor, are o directie bine determinata si fara "balbaieli" pe tron nu sta numai Regele, ci acolo se instaleaza pe acest tron si natiunea, care capata greutatea istorica ce i s-a rapit de un regim impus si ai carui conducatori nu puteau sa "miste in front" fara ca glontul sa nu-i nimereasca. Nu sunt monarhist. Dar cand istoria cere, atunci nu mai este loc de tocmeala.
raspunde

Spre normalitate.

thumb down thumb up
vineri, 28 iulie 2017, 19:51
de Hududui maria

intr-adevar se poate! un
raspunde

Unii n-au ce scrie...

thumb down thumb up
duminică, 20 august 2017, 13:41
de Regele Gogaie

Bla,bla,bla !!!SRI,SIE,DIE...in alerta ??!!! ::))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Carol al IIIIIII lea ??!! :))))))))))))))))
raspunde

muhahanrhie

thumb down thumb up
marţi, 29 august 2017, 13:57
de Damien

Ha, ha, chiar ca e ipoteza deliranta...un englez regele Romaniei!!! Lasand gluma la o parte Romania e REPUBLICA, asa e definitita prin Constitutie, cu 100% sustinere din partea poporului roman.Desigur, pacientii de la Balaceanca n-au votat, si poate nici aia n-ar fi votat pentru monarhie...
raspunde

AM respect fata de Printul Cearls ,insa noi avem Principesa noastra ,Si as dori ca ,dupa decesul regelui nostru Mihai sa urmeze la tron ,Anglia este o dovada Are ca Mostenitoare a tronului Regina de ce la noi nu se poate Regele Mihaio a desenato ,

thumb down thumb up
marţi, 29 august 2017, 18:34
de Toni Blajinul

Nu contest gradul de rudenie al Printului Cearls dar Dorinta regelui mihai a fost si este Principesa Margareta ,ca succespoare la Coroana Romaniei ,SAU de ce nu renegatul Print nicolae care na facut violuri sau crime ,IN caz ca ,ACESTA este drumul Coroanei ne multumim si cu incoronarea Printului Cisarls,Istorici stiu bine cum ,se rezolva aceasta succesiune la tronul Romaniei.
raspunde

Adauga un comentariu

Atentie:
Mesajul tău va fi publicat după moderare.
ziuadecj.ro isi rezerva dreptul de a nu publica acele comentarii care contin atacuri la persoane, cuvinte indecente sau injurioase.

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
Mesajul tau a fost trimis si va fi afisat curand.