"Festival al recoltei" în toamnă "La terenuri" în Mănăştur

Evenimentele organizate în spaţiul "La terenuri" din Mănăştur în ultima lună vor continua şi pe parcursul verii, iar în toamnă aici va avea loc un "Festival al recoltei", promit organizatorii.

Asociația Colectiv A a organizat în perioada 10-26 mai numeroase evenimente ce au condus la reactivarea zonei cunoscută de mănăştureni drept „La Terenuri" - la Zilele Arhitecturii între 15 şi 18 mai au avut loc atelierele deschise "Learning from Mănăștur", care au cuprins atât munca efectivă de construcţie a spaţiului cât şi o explorare urbană, ele fiind coordonate de partenerii locali şi europeni ai proiectului: Elisa Serra - arhitect peisagist  la Institut für Freiraumentwicklung în Hanovra, Svea Heinemann - arhitect în Berlin, Emanuele Braga - artist, Silviu Medeșan - arhitect (Cluj), Lala Panait - cercetător urban (Colectiv A, Cluj), Bogdan Buta - peisagist (Eco Ruralis, Cluj) şi Maria Balabaș - artist sonor (București).

"Descoperind că acest spaţiu este folosit fragmentar am văzut șansa spaţiului în comun ca o nouă platformă de lucru, discuţii şi evenimente. Am fost deosebit de surprinşi că în zonă numeroşi locuitori sunt dispuşi să dea necondiţionat o mână de ajutor", spun organizatorii.

Spaţiul Comun a fost compus dintr-o scenă a cartierului gândită ca spaţiu multifuncţional, mobilier din materiale reciclate, o grădină urbană şi un loc de gătit.

Între 24 şi 26 mai Colectiv A a organizat împreună cu Primăria Cluj-Napoca "Zi-le La Terenuri Mănăștur" în cadrul "Zilelor Cluj-Napoca", inaugurând spaţiul şi scena cu 3 zile intense de evenimente: ateliere pentru copii, dezbateri de cartier, filme documentare și concerte de muzică hip-hop (cu trupe locale) şi muzică balcanică (Fanfara Transilvania).

"Vom continua să activăm "La Terenuri" ca Spaţiu Comun în Mănăștur pe tot parcursul verii lucrând cu locuitorii la partea de construcţie temporară, dezbateri de cartier şi evenimente cu şi pentru ei. În toamnă vom reveni şi mai intens cu un "festival al recoltei"", mai arată organizatorii.

"Festivalul recoltei" va avea loc în a doua jumătate a lunii septembrie şi va include evenimente ce au avut loc deja în ultima lună, inclusiv ateliere pentru copii şi dezbateri.

 

Loading...
Etichete
Comenteaza