Fundaţia Bartolomeu, beneficiara scrierilor lui Marga

Fundaţia Bartolomeu, beneficiara scrierilor lui Marga
“Pentru dezvoltarea resurselor fundaţiei este esenţial un efectiv cât mai mare de oameni care să contribuie financiar”, a afirmat rectorul UBB. Prezent în redacţia ZIUA de Cluj, preşedintele UPSC, senatorul Ioan Talpeş, s-a declarat, la rândul său, un susţinător al noii fundaţii.

“Dacă este după modelul Fundaţiei Gojdu şi nu pune în discuţie moştenirea Gojdu, cred că este o iniţiativă deosebită, care trebuie urmată”, a afirmat Talpeş. El a precizat că statul român nu trebuie să renunţe în nici un caz la revendicarea moştenirii Gojdu de la statul maghiar.

“Este inadmisibil ca noi să acceptăm legile şi regulile altora pe teritoriul lor şi să funcţionăm în acelaşi sistem, cu legile şi regulile lor pe teritoriul nostru, şi ei nu acceptă nimic de la noi, aici e problema”, a afirmat Talpeş, referindu-se la modul în care statul maghiar a efectuat retrocedările.

El a făcut apel la o implicare mai mare în această problemă a istoricilor clujeni. “în Cluj este una dintre şcolile cele mai bune de istorie, de ce nu ia nimeni poziţie?”, a conchis Talpeş.

Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, îPS Bartolomeu Anania, a anunţat luni lansarea unei fundaţii care îi va purta numele. Fundaţia Bartolomeu, ce va fi lansată duminică la Teatrul Naţional, va acorda burse unor tineri studioşi. Chestorul Virgil Ardelean este unul dintre cei care au pus umărul la construcţia fundaţiei.

Loading...
Comenteaza